Επίθεση από Χαρίτση σε Σαμαρά με φόντο… το Σκοπιανό στην κοπή της πίτας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

syriza-aithoysa

Οσα δεν είπε στο πλαίσιο του εορτασμού της πολιούχου της Καλαμάτας, Υπαπαντής του Σωτήρος, διατηρώντας το ήπιο προφίλ του και αποφεύγοντας τις εντάσεις και τα πολλά λόγια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ανέπτυξε απευθυνόμενος στα στελέχη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, κάνοντας απολογισμό, αλλά και κριτική στη ΝΔ και αναλύοντας το σχεδιασμό για το 2018, όπου η χώρα, όπως είπε, βγαίνει σταδιακά από την κρίση. Το απόγευμα της μεγάλης γιορτής, ύστερα από τις εκδηλώσεις του Δήμου, ο Καλαματιανός υπουργός, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και βουλευτή Μεσσηνίας Γ. Κατρούγκαλο και τους βουλευτές Γ. Κοζομπόλη και Π. Κωνσταντινέα, παρεβρέθη στην εκδήλωση του κόμματος στο νομό, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου αναφέρθηκε σε όλους και όλα και εξέφρασε την πεποίθηση, πως όταν έρθει η ώρα, οι πολίτες, θα δώσουν ξανά, ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

syriza-panel

ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

«Η κυβέρνηση, ήδη ετοιμάζει το δικό της πρόγραμμα για τη μεταμνημονιακή εποχή», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας πως η χώρα βγαίνει πια απ’ τα μνημόνια και πως στο επίκεντρο, βρίσκεται η καταπολέμηση των ανισοτήτων, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. «Το πρόγραμμα του οποίου έχουμε την ιδιοκτησία και που δεν είναι προϊόν συμβιβασμών, είναι αυτό με το οποίο θα διεκδικήσουμε για τρίτη φορά την εμπιστοσύνη των πολιτών. Και είμαι βέβαιος ότι θα την έχουμε», ανέφερε με νόημα ο Μεσσήνιος υπουργός, ο οποίος επεσήμανε πως στη διάρκεια των τριών χρόνων διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα ανέκτησε το κύρος και αυτοπεποίθησή της. «Η εξέλιξη αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών και των μεταρρυθμίσεων αυτής της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ακόμη αποτέλεσμα της βούλησης μας να συγκρουστούμε με πανίσχυρα συμφέροντα, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό. Συμφέροντα που πασχίζουν να κρατήσουν εσαεί την κοινωνία σε καθεστώς επιτροπείας», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας πως η μάχη, σε πείσμα όλων εκείνων που καλούν την κυβέρνηση να υπογράψει ό,τι της φέρνει, συνεχίζεται. «Εγκαθιδρύουμε νέους θεσμούς. Αλλάζουμε πολλά από τα αρνητικά που χαρακτήριζαν την άσκηση πολιτικής στην Ελλάδα, ιστορικά και μέχρι πρόσφατα. Προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούσαν για δεκαετίες στον τόπο μας. Μεταρρυθμίσεις με ξεκάθαρο αριστερό πρόσημο σε πολλές περιπτώσεις», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, που έκανε ειδική μνεία στο Κοινωνικό Κράτος, το οποίο όπως είπε ήταν σε οριακή κατάσταση, στην Παιδεία, τα Δικαιώματα και ειδικότερα την απλή αναλογική και το σωφρονιστικό σύστημα, το Δημόσιο που ενισχύθηκε με κανονικές προσλήψεις ύστερα από πολλά χρόνια, το Περιβάλλον και Χωροταξία, όπου κυριάρχησε η δημιουργία ολοκληρωμένου κτηματολογίου, αλλά και την Ανάπτυξη.

katroygkalos-xaritsis

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αναφέρθηκε στο διεθνές πλαίσιο και τις μεγάλες γεωπολιτικές και πολεμικές κρίσεις που εξελίσσονται στην… ευρύτερη γειτονιά μας, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη τη θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό και βάλλοντας ιδίως, κατά του Αντώνη Σαμαρά.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

«Στην Ελλάδα, η ΝΔ κάνει ακροδεξιά στροφή, αποξενώνοντας πολλούς «φιλελεύθερους» αλλά και συντηρητικούς πολίτες. Η στάση της ηγεσίας της στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι τραγική και επικίνδυνη για τη χώρα. Σύρεται πίσω από την ακροδεξιά της πτέρυγα των Σαμαρά – Γεωργιάδη, νομιμοποιεί και σιγοντάρει ακραίες εθνικιστικές και αντιδημοκρατικές φωνές και δυναμιτίζει το συμφέρον της χώρας σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα. Και όλα αυτά για καθαρά μικροκομματικές σκοπιμότητες.Η πολιτική αυτή είναι απειλή για την κοινωνία. Οφείλουμε να ορθώσουμε ένα πλατύ μέτωπο απέναντι στη μισαλλόδοξη ακροδεξιά που επιχειρεί να ξανασηκώσει κεφάλι, με πρόσχημα τη διαπραγμάτευση για το όνομα της γειτονικής χώρας. Συνολικά, οι παλιές δυνάμεις του πολιτικού συστήματος παραμένουν έκθετες και απαξιωμένες στη συνείδηση των περισσότερων πολιτών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Χαρίτσης.

Γ. Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ