«Ελυσαν» τη σιωπή τους οι διοργανωτές του 1ου Καλαματιανού Καρναβαλιού που τα βάζουν με το Δήμο!

Τη σιωπή τους… έλυσαν 5 χρόνια μετά, δύο εκ των βασικών διοργανωτών και εμπνευστών του Καλαματιανού Καρναβαλιού, οι Χάρης Βγενής και Νίκος Κουρής, καταγγέλλοντας το Δήμο, ότι προσπάθησε να «καπελώσει» τη διοργάνωση αυτή, η οποία σημείωσε ανέλπιστη επιτυχία την πρώτη χρονιά και μιλώντας με… αριθμούς.

Όπως είπε ο κ. Βγενής το 2013, τα καρναβαλικά πληρώματα, ήταν 47 με 4.700 συμμετέχοντες και 18 καρναβαλικά άρματα, ενώ φέτος, μόλις 18 γκρουπς με 950 συμμετέχοντες και 5 άρματα, κάνοντας ειδική αναφορά και στη διάρκεια της πρώτης, με τη φετινή παρέλαση, με τη μεν του 2013 να διαρκεί 2 ώρες και 40 λεπτά και τη δε, του 2018, μόλις 50 λεπτά. Ο ανεξάρτητος πια, δημοτικός σύμβουλος της Καλαμάτας, που ήταν εμπνευστής της διοργάνωσης, τόνισε πως το 1ο Καλαματιανό Καρναβάλι, κόστισε μόλις 16.250 ευρώ, όταν φέτος, στοίχισε 70.000, ενώ κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή πως προχώρησε σε απευθείας αναθέσεις και όχι σε διαγωνισμούς, ώστε να μπορέσουν να λάβουν μέρος όλοι οι επαγγελματίες της πόλης!

Αρχικά, στην ιδιαίτερη συνέντευξη Τύπου, που έγινε εν κινήσει, μέσα σε λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ, που πραγματοποίησε μια διαδρομή από την κεντρική πλατεία μέχρι την παραλία, οι Βγενής και Κουρής, διάβασαν το σημείωμα του δημάρχου που ήταν ακριβώς το ίδιο, κάθε χρονιά, καυτηριάζοντας το… copy paste και επισημαίνοντας παράλληλα, πως η εμπλοκή του κάθε Δήμου στη διοργάνωση ενός Καρναβαλιού, είναι απαραίτητη. «Είναι τελείως διαφορετικό όμως, ο Δήμος να θέλει να είναι υπεύθυνος για τα πάντα, από το Α μέχρι το Ω, με την αρωγή! Εμείς άλλωστε είχαμε επισημάνει πως το Καρναβάλι, δεν θα έπρεπε να έχει πολιτική… χροιά, γι’ αυτό και ζητήσαμε την απεμπλοκή του Δήμου», δήλωσε ο Νίκος Κουρής, ο οποίος σχολίασε και τη χρηματοδότηση κάποιων γκρουπς, διερωτώμενος με ποια κριτήρια έγινε αυτή.

«ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ, Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ  ΚΑΙ ΤΑ  ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ»

Αίσθηση, προκάλεσαν οι χαρακτηρισμοί του Χάρη Βγενή, ο οποίος έκανε λόγο για «παπαγαλάκια», «χανουμάκια» και «δικτάτορες», απαντώντας στα όσα έχουν ειπωθεί για 70.000 ευρώ, τα οποία φέρεται να ζήτησαν οι πρώτοι διοργανωτές για το 2ο Καρναβάλι. «Όταν καταθέσαμε τον προϋπολογισμό για το 2ο Καλαματιανό Καρναβάλι, της τάξεως των 70.000 ευρώ, ήταν πλήρης και ζητήσαμε από το δήμαρχο, να έχει σαν «μαξιλάρι» κάποια χρήματα σε ένα συρτάρι, στην περίπτωση που εμείς οι 25, δεν θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε το ποσό από τις χορηγίες. Τότε, οι κύριοι Μπούχαλης, Βεργόπουλος και Μπελογιάννη, δεν τον ψήφισαν και είπαν στο δήμαρχο πως θα κάνουν καρναβάλι με ότι βρουν!

Τέρμα πια με τα «παπαγαλάκια» του κ. Νίκα, τα… χανουμάκια και τους… δικτάτορες! Έχουμε οικογένειες και δεν μπορούν να θίγουν προσωπικότητες και υπολήψεις», δήλωσε ο Χάρης Βγενής, ο οποίος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις ελλείψεις, την «κακή» προβολή, τα παιχνίδια, τις εκδηλώσεις και το γενικότερο προγραμματισμό που έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα, τονίζοντας πως η πρότασή τους, είναι πάντα στη διάθεση της πόλης.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ