Δημήτρης Στρατικόπουλος και Στάθης Κακούτης: Βραβεύτηκαν από το Δήμο ως φάροι του πολιτισμού

Τους τρεις μέγιστους φωστήρες των γραμμάτων τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας με τον μεγάλο αρχιερατικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας που τελέστηκε στο μητροπολιτικό ναό Αγίου Αθανασίου Κυπαρισσίας.

Αμέσως μετά την ακολουθία με δεήσεις υπέρ των Τριών Ιεραρχών πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική ομιλία από την εκπαιδευτικό Αιμιλία Βλάχου με θέμα « οι Τρεις Ιεράρχες φάροι διαπαιδαγώγησης των νέων», εστιάζοντας στο θέμα της Παιδείας και της Ανθρωπιάς που με την εξωστρέφεια που είχαν φώτισαν τον κόσμο οι Τρεις Ιεράρχες των Γραμμάτων.

Ο Μητροπολίτης καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειας μας οι οποίοι τίμησαν την μεγάλη εκδήλωση τιμώντας τους τρεις ιεράρχες με την δέουσα κατάνυξη.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμος Τριφυλίας με τον δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα, παρουσία του αντιδημάρχου Παιδείας Γιάννη Μερκούρη και αξιωματούχων του Δήμου, τίμησαν με το Βραβείο Αριστείας δύο άξιους πρεσβευτές της Κυπαρισσίας στο χώρο των Γραμμάτων που στέκονται ως «φάροι πολιτισμού» στην Τριφυλία, όπως τόνισε ο δήμαρχος, καθώς νωρίτερα η Γιάννα Κωσταντέλου αναφέρθηκε στην συγγραφική τους δραστηριότητα αλλά και την έμπρακτη απόδειξη Παιδείας που παρείχαν στον τόπο μας.

Συγκεκριμένα τιμήθηκαν ο συγγραφέας και ιστοριοδίφης Δημήτρης Στρατικόπουλος, ο οποίος είχε ασχοληθεί με τα κοινά συγγράφοντας εννέα βιβλία με επίκεντρο την Κυπαρισσία, καθώς επίσης και ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Στάθης Κακούτης, ο οποίος αποτελεί ένα φάρο για την τοπική ιστορία και λαϊκή παράδοση της Τριφυλίας. Εμφανώς συγκινημένοι οι τιμώμενοι ευχαρίστησαν τον Δήμο για την αναγνώριση των έργων τους, αφήνοντας μια παρακαταθήκη στην ιστορική πόλη της Κυπαρισσίας που αγάπησαν. Να τονίσουμε ότι οι τιμώμενοι είναι συνεργάτες της τοπικής ιστοσελίδας kyparissianews.com  και της εφημερίδας «ΦΩΝΗ» όπου έχουν αρθρογραφήσει επί σειρά ετών.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ