Είτε ανήκετε σε εκείνες που γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είτε όχι, σίγουρα μπορείτε να βρείτε το επόμενο look σας ανάμεσα στις προτάσεις του hairstylist Ηλία Καραχάλιου. Τα βήματα είναι πολύ απλά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα σας πάρει καθόλου χρόνο για να τα δημιουργήσετε. Ένα ρομαντικό half up do, μια κομψή χαμηλή αλογοουρά ή ένα δυναμικό wet look θα ολοκληρώσουν την εμφάνισή σας.

Half updo

Προετοιμάστε τα μαλλιά σας κάνοντας απαλούς κυματισμούς με ένα στρογγυλό σίδερο μεγάλης διαμέτρου και στη συνέχεια χωρίστε δύο τούφες μαλλιών από τα πλαϊνά. «Χωρίστε την κάθε τούφα στα δύο και στριφογυρίστε την ή κάντε την πλεξίδα μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Τέλος, στερεώστε τη με ένα λαστιχάκι ή ένα τσιμπιδάκι» εξηγεί ο Ηλίας. Μην αγχώνεστε για το πόσο τέλειο είναι το αποτέλεσμα. Η γοητεία αυτού του lookείναι η παιχνιδιάρικη και επιμελώς ατημέλητη διάθεσή του.

Χαμηλή αλογοουρά ή κότσος

Δημιουργήστε μια χαμηλή αλογοουρά αφήνοντας τυχόν μικρές τούφες να ξεφύγουν. Εξαφανίστε το λαστιχάκι τυλίγοντας γύρω του μια τούφα μαλλιών. Αν η αλογοουρά σάς φαίνεται πολύ casual, χρησιμοποιήστε μια κορδέλα για να προσθέσετε ένα φιόγκο ή κάντε έναν πρόχειρο κότσο, είτε δένοντας τα μαλλιά κόμπο είτε τυλίγοντάς τα γύρω από τη βάση της αλογοουράς. «Εδώ το αποτέλεσμα πρέπει να είναι τέλειο και τα μαλλιά να δείχνουν καλοχτενισμένα και λαμπερά» τονίζει ο hairstylist.

Wet look

«Ξεκινήστε ισιώνοντας και χτενίζοντας τα μαλλιά προς τα πίσω. Κρεπάρετέ τα στα σημεία που θέλετε να δώσετε όγκο και ένταση και φιξάρετε το αποτέλεσμα με άφθονη λακ. Για να τα σταθεροποιήσετε ακόμα περισσότερο, χρησιμοποιήστε το σεσουάρ σε μεσαία ένταση» περιγράφει ο Ηλίας, προκαλώντας σας να συνδυάσετε το συγκεκριμένο look με μακιγιάζ που δίνει έμφαση στα μάτια και τα χείλη.

Ο Ηλίας Καραχάλιος, μετά τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, πολλά ταξίδια και την ενασχόλησή του με διαφορετικά επαγγέλματα, κατέληξε συνειδητά και ώριμα σε εκείνο που αποτελούσε πάντα το πάθος του και το όνειρό του. «Μου αρέσει να μπαίνω στο μυαλό της κάθε γυναίκας, να αντιλαμβάνομαι πώς θα ήθελε να δει τον εαυτό της και να πραγματοποιώ το όνειρό της, τη φαντασίωσή της μέσα από την εικόνα των μαλλιών της. Στόχος μου ήταν να δημιουργήσω ένα χώρο στον οποίο όχι μόνο θα ικανοποιούνται οι πρακτικές ανάγκες για τα μαλλιά, αλλά οι επισκέπτριες θα απολαμβάνουν ιδιαίτερη περιποίηση. Παράλληλα, ήθελα να ανακαλύψω όλα τα μυστικά που κρύβονται στα παρασκήνια των επιδείξεων μόδας, νιώθω την αδρεναλίνη μου να χτυπάει κόκκινο τη στιγμή του lineup (σ.σ. όταν τα μοντέλα μπαίνουν στη σειρά λίγο πριν περπατήσουν στην πασαρέλα), όπου όλα πρέπει να είναι τέλεια». Σήμερα, 20 χρόνια μετά με 3 κομμωτήρια (Κηφισιά, Γλυφάδα και Φιλοθέη) και με περισσότερους από 50 συνεργάτες, έχει κάνει κάθε όνειρό του πραγματικότητα.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.