Αυλαία απόψε για τον «παπουτσωμένο γάτο» με πολλές καινοτομίες και… έμφαση στα ΑμεΑ!

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Ενα ακόμη μεγάλο βήμα, στην ήδη λαμπρή του πορεία, κάνει το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο (ΜΕΘ), το οποίο μετά την Κεντρική και τη Μικρή Σκηνή, παρουσιάζει με περηφάνια στο κοινό και την Παιδική του Σκηνή, με ένα έργο στην… αυλαία, διαχρονικό και αγαπημένο! Πρόκειται για τον «Παπουτσωμένο γάτο», που ανεβαίνει από απόψε στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής στην Καλαμάτα.
Οι παραστάσεις, θα δοθούν απόψε στις 7 το απόγευμα, αύριο στις 6 μ.μ. και την Κυριακή διπλή στις 12 το μεσημέρι και στι1 6 το απόγευμα, όπως αντίστοιχα και την επόμενη εβδομάδα. τις ίδιες μέρες και ώρες, με μια πραγματικά σπουδαία καινοτομία. Το ΜΕΘ, που έχει αποδείξει την ευαισθησία του στα θέματα προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικά προβλήματα, προσφέρει τη δυνατότητα και στα παιδιά με προβλήματα ακοής να παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση, καθώς η Σωτηρία Λάγιου θα κάνει ταυτόχρονη μετάφραση στη νοηματική! Ο πρόεδρος του Σχήματος, Γιώργος Παντελόπουλος, στο κάλεσμά του, δήλωσε περήφανος και συγκινημένος, τονίζοντας πως η Παιδική Σκηνή του ΜΕΘ, δεν θα έχει διάρκεια… φωτοβολίδας, καθώς ήρθε για να στεριώσει. «Εδώ και πάρα πολύ καιρό, δουλεύαμε όλοι μαζί, ξεπερνώντας τις δυσκολίες για να φτάσουμε στο εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα και ευχαριστώ όλα τα παιδιά του ΜΕΘ. Την καινούρια σκηνοθέτιδα, τους ηθοποιούς, τους τεχνικούς συνεργάτες και το ενωμένο, Διοικητικό Συμβούλιο», ανέφερε ο κ. Παντελόπουλος, που στάθηκε και στην προσπάθεια που καταβάλλεται και συνεχίζεται για τη διεκδίκηση λύσης, στο πρόβλημα της προσβασιμότητας στο κάστρο της Καλαμάτας. «Η παραγωγή αυτή, ανήκει στην αλυσίδα των ενεργειών για το μεγάλο μας όνειρο που έχει να κάνει με την προσβασιμότητα στο Κάστρο της Καλαμάτας, για την οποία έχουν υπάρξει πάνω από 2.500 υπογραφές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΜΕΘ, αναφερόμενος σε αυτήν την ξεχωριστή πρωτοβουλία, τονίζοντας πως τα άτομα με ειδικές ικανότητες, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση, δείχνοντας για μια ακόμη φορά την ευαισθησία του, στα ΑμεΑ.

ΤΟ ΕΡΓΟ

«Είμαι πολύ χαρούμενη ευχαριστώ όλους στο ΜΕΘ και πάνω απ’ όλους τα παιδιά που συμμετέχουν, παλεύουμε στις πρόβες να βγει κάτι όμορφο και διασκεδαστικό. Ο «παπουτσωμένος γάτος» του Σαρλ Περό γράφτηκε τον 17ο αιώνα και ξαναβγήκε στη συλλογή των παραμυθιών των αδερφών Γκριμ το 19ο αιώνα. Είναι ένα λαϊκό παραμύθι, που μιλά για την αγάπη, τη φιλία, τον έρωτα και την οικογένεια και που έχουμε δώσει τα δικά μας στοιχεία για να περάσουν καλά τα παιδιά, γι’ αυτό  και το έχουμε κάνει όσο γίνεται διαδραστικό», δήλωσε η σκηνοθέτης Αναστασία Λεντούδη, με τον «Παπουτσωμένο γάτο» Βασίλη Στεφανόπουλο, να δηλώνει πολύ χαρούμενος για τη συμμετοχή στην πρώτη Παιδική Σκηνή του ΜΕΘ, ευχαριστώντας όλους, καθώς συμμετέχουν 18 άτομα τα οποία δουλεύουν επί μήνες, με τη βοήθεια και του Διοικητικού Συμβουλίου, για να φτάσουν στο αποτέλεσμα.

 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Αναστασία Λεντούδη
Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Σπυροπούλου Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Βενετσάνος Μπαλόπουλος
Συνθέτης – στιχουργός: Λεωνίδας Βέλλης Μουσικοί: Λεωνίδας Βέλλης, Κώστας Μανιάτης Τραγούδι: Κατερίνα Κατσαμπάνη Φροντιστήριο: Μαρία Λυκούση
Ηχητικά – φωτισμοί: Γιώργος Νικολόπουλος
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Αγγελόπουλος
Φωτογράφηση: Λεωνίδας Μακρής

Παίζουν: Παύλος Κλάδης, Κωνσταντίνος Ρέντας, Βασίλης Στεφανόπουλος, Βασιλική Σεβαστέλη, Ελένη Ρομπόγλου, Έλενα Παπαευγενίου, Κώστας Αλεξίου, Μαρία Λυκούση, Έλενα Καυκά, Θεοδώρα Σπυροπούλου, Ολυμπία Βενιζελέα, Σοφία Δούση, Ελένη Γιαννακοπούλου, Αντώνης Μπούνας, Τάκης Βασιλόπουλος, Γεράσιμος Δημόπουλος, Νικολέττα Λυμπεροπούλου, Χρυσούλα Σιψά.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ