Ανοιξε και επίσημα αυλαία το 6ο Καλαματιανό Καρναβάλι!

Ρυθμός, κέφι, μουσική, και αμέτρητα χρώματα, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, η οποία υποδέχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το απόγευμα του Σαββάτου το 6ο κατά σειρά καρναβάλι, που αποτελεί πλέον θεσμό για την ευρύτερη περιοχή!

karnabali-1

Τα πληρώματα, οι ντόπιοι και οι επισκέπτες που βγήκαν να διασκεδάσουν, πέρασαν μοναδικές στιγμές, σε μια διοργάνωση που ήταν ανάλογη του ονόματος που έχει «χτίσει» το Καλαματιανό Καρναβάλι, αλλά και της δυναμικής που αναπτύσσει η πόλη στον τομέα του τουρισμού, ακολουθώντας το δρόμο της εξωστρέφειας.

Οι συμμετέχοντες, μπορεί να μην ήταν το ίδιο πολλοί με τα προηγούμενα χρόνια, όμως οι εκδηλώσεις, είναι πάντα ξεχωριστές, με όσους πιστεύουν στη διοργάνωση, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.  Υπέροχος, στην τελετή έναρξης και ο Σάββας Πούμπουρας, ο οποίος ήρθε απευθείας από τη «σάλα» του επιτυχημένου προγράμματος του ΑΝΤ1 «Dancing with the Stars» και έκλεψε τις εντυπώσεις με τον ίδιο το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος κήρυξε την έναρξη, να μιλά γι’ αυτόν, με τα καλύτερα λόγια και τον γνωστό παρουσιαστή να ανταποδίδει αποκαλώντας τον άρχοντα της πόλης και πολυαγαπημένο του φίλο, μιλώντας του με το μικρό του όνομα.

karnabali-3

«Ευχαριστώ τον μεγάλο Πούμπουρα, ο οποίος είναι πραγματικός φίλος της Καλαμάτας και προβάλει την πόλη σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο δήμαρχος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές και τις σχολές χορού και επισημαίνοντας πως το καρναβάλι της Καλαμάτας είναι πλέον στα πέντε καλύτερα της χώρας. «Καλώ όλους, να έρθετε το προσεχές δεκαπενθήμερο στην πόλη μας, όπου θα πραγματοποιηθούν σπουδαίες εκδηλώσεις», είπε απευθυνόμενος σε όσους παρακολουθούσαν από τα Μέσα Ενημέρωσης την τελετή έναρξης, ο δήμαρχος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή, έχει στηρίξει τη διοργάνωση στην κατεύθυνση της προβολής κυρίως, της πόλης και της τόνωσης της αγοράς. Αμέσως μετά, η νύχτα έγινε μέρα από τα βεγγαλικά, ενώ οι παρευρισκόμενοι πέρασαν ξεχωριστές στιγμές, διασκεδάζοντας με τους Κόζα Μόστρα, οι οποίοι κράτησαν για πολύ ώρα, αμείωτο το κέφι!

 

 ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην φαντασμαγορική έναρξη, τα βλέμματα όλων, ήταν στραμμένα φυσικά και στην πριγκίπισσα Ιζαμπώ, η οποία είναι το σήμα κατατεθέν του καρναβαλιού της Καλαμάτας, το οποίο δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ιστορία της πόλης. Ξεχωριστές, θα είναι και οι επόμενες εκδηλώσεις, καθώς αυτή, ήταν μόνο η αρχή.
Αυτήν την Παρασκευή στις 10 το βράδυ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το καθιερωμένο πια, disco πarty στο ξενοδοχείο Elite City Resort και το Σάββατο στις 7 το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου, ο νυχτερινός περίπατος, με έναρξη από τη συμβολή Αριστομένους και Μακεδονίας. Η εκδήλωση αυτή, θα ρίξει αυλαία, με συναυλία με τον Κώστα Δόξα, με την επόμενη εκδήλωση να διοργανώνεται την επόμενη εβδομάδα. Ο λόγος για την εκδήλωση του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου που θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα με DJ Partykarnabali-4. ΟΙ εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την επόμενη ημέρα, την Κυριακή στις 18 του μηνός, με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και την τελετή λήξης στις 3:30 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία, με παρουσιαστή το Χρήστο Φερεντίνο και συναυλία με τους Locomondo.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ