Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το… δήθεν Αναπτυξιακό Συνέδριο και κάλεσμα αντίστασης!

ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Κάτι περισσότερο από μεγάλο, αναμένεται το συλλαλητήριο της Τρίτης στην Τρίπολη, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, με φορείς, συλλόγους, εκπροσώπους κομμάτων και πολίτες, να δίνουν δυναμικό παρόν στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Πετρινού. Κάλεσμα συμμετοχής, απηύθυναν από την Καλαμάτα και τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), τονίζοντας πως δε συνάδει η ανάπτυξη με τα μνημόνια.
«Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, δεν είναι δυνατόν να γίνει σε μνημονιακές εποχές και μάλιστα, με εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων κατά γράμμα. Το Συνέδριο αυτό, γίνεται σε μια Περιφέρεια όπου θίγεται άμεσα από αυτές τις πολιτικές με κυρίαρχο θέμα, αυτό της ιδιωτικοποίησης των μονάδων της ΔΕΗ. Δε γίνεται ανασυγκρότηση όταν εκχωρούνται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, σοβαροί τομείς της οικονομίας», δήλωσε το μέλος της γραμματείας της ΛΑ.Ε. στη Μεσσηνία, Βαγγέλης Μάινας, με το Θανάση Πετράκο από την πλευρά του, να μιλά για… δήθεν Αναπτυξιακό Συνέδριο!

Η ΔΗΘΕΝ… ΑΝΑΠΤΥΞΗ

«Η κυβέρνηση, θα προσπαθήσει να παρουσιάσει το νέο της παραμύθι, ότι δήθεν τώρα που βγαίνουμε από τα μνημόνια, θα έρθει η ανάπτυξη. Πρέπει να θυμίσουμε όμως, ότι αυτά τα χρόνια, είδαμε να ξεπουλιέται η ΔΕΗ, να εκχωρούνται τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως δρόμοι και αεροδρόμιο, κάτι που προγραμματίζεται να γίνει άμεσα στην Καλαμάτα, αλλά και όλες οι υποδομές. Δεν έγιναν σοβαρά έργα και δε δόθηκαν κίνητρα στους Δήμους για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων, με την κυβέρνηση να κάνει και εδώ κωλοτούμπα και να υπογράφει τη Σύμβαση της Περιφέρειας με την ΤΕΡΝΑ, παρά τα σοβαρά ζητήματα, για τα οποία έχουν επιληφθεί εισαγγελείς! Αντί να την ακυρώσει δηλαδή, ετοιμάζεται να εξαγγείλει την υπογραφή της», δήλωσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ, Θανάσης Πετράκος, ο οποίος απευθύνθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό. «Οι μνημονιακές πολιτικές σας, κ. Τσίπρα, οδηγούν στην καταστροφή και όχι στην ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως δεν μπορεί να μιλούν για ανάπτυξη, όταν είναι γνωστό ότι στα 2,5 χρόνια, όπως είπε ακόμη και ο κ. Βίζερ έχουν αγκαλιάσει το μνημόνιο όσο καμία άλλη κυβέρνηση. Ακόμη, ο Θανάσης Πετράκος, στάθηκε στα έργα υποδομών, την υγεία και σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. «Συνέχιση της άγριας λιτότητας και της μείωσης των εισοδημάτων των μισθωτών, των συνταξιούχων, των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών. Εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. «Τσουνάμι» κατασχέσεων και πλειστηριασμών στους φτωχούς. Συνέχιση της φυγής της νεολαίας στο εξωτερικό. Ξεπούλημα των εμβληματικών αγροτικών προϊόντων Π.Ο.Π., όπως είναι οι ελιές Καλαμάτας και η φέτα και κατώτατος μισθός 586 ευρώ το μήνα, το 1/3 των εργαζομένων να αμείβεται με μόλις 327 ευρώ. Συνεπώς τα μόνα που έγιναν αυτά τα 2,5 χρόνια εφαρμογής του 3ου μνημονίου είναι ότι συνεχίστηκε η άγρια λιτότητα και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδηγούν στη μετατροπή της Ελλάδας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, όπως οραματιζόταν ο κ. Τατούλης από το 2011», δήλωσε, απαριθμώντας τους λόγους για τους οποίους η ανάπτυξη, δε θα έρθει, ούτε τα επόμενα χρόνια, αφού έχει ψηφιστεί τετραετές μνημόνιο.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ …ΧΕΛΩΝΑΣ ΕΛΕΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 • Συνέχιση της λιτότητας με 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα.
 • 18% μείωση των συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ και των κοινωνικών επιδομάτων.
 • Μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ.
 • Περαιτέρω απορρύθμιση των ήδη διαλυμένων εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων.
 • Περαιτέρω εκποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων και συνολικά της δημόσιας περιουσίας.
 • Δραματική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών.
 • Αύξηση του κόστους παραγωγής των αγροτών.
 • Εκχώρηση όλης της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο των δανειστών για 99 χρόνια, με σκοπό την «εκποίησή τους μέσω ρευστοποίησης και άλλων μέσων»!!!.
 • Εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών μέσω σαρωτικών πλειστηριασμών και των κατασχέσεων και
 • συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών για μετά το 2022 για άλλα 38 χρόνια, μέχρι το 2060, με νέα αυτοκτονικά πλεονάσματα ύψους 2%.

 

«Είναι λοιπόν σαφές, ότι καμία ανάπτυξη δεν μπορούν να περιμένουν οι πολίτες της Πελοποννήσου, διότι η κυβέρνηση ψήφισε να λειτουργεί το μνημονιακό πλαίσιο για άλλα 42 χρόνια ακόμη και αυτό είναι ενάντια σε κάθε ανάπτυξη προς όφελος του λαού διότι αποσαθρώνει και διαλύει την κοινωνία», δήλωσε ο κ. Πετράκος, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά σε όσα πρέπει να γίνουν άμεσα για πραγματική ανάπτυξη, τονίζοντας πως πρέπει να επέλθει αλλαγή της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής και της οικονομικής δομής.

ΤΙ ΖΗΤΑ Η ΛΑΕ

 • Κλαδική και βιομηχανική πολιτική για να μειωθούν οι εισαγωγές.
 • Στήριξη των αγροτών και της οικογενειακής αγροτικής οικονομίας, με στήριξη μέσα από μια νέα δημόσια αγροτική τράπεζα.
 • Ακύρωση της λιτότητας.
 • Στήριξη του συνταξιοδοτικού συστήματος.
 • Κατάργηση των αυτοκτονικών πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% και 2%.
 • Ακύρωση όλων των αποφάσεων για το ξεπούλημα και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
 • Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου.
 • Ευρεία «σεισάχθεια» για τα ιδιωτικά χρέη των λαϊκών στρωμάτων και κατάργηση των πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας.
 • Σταμάτημα της υπερφορολόγησης των μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών.
 • Αύξηση του Π.Δ.Ε.

«Όλα αυτά βέβαια, προϋποθέτουν και απαιτούν παύση πληρωμών στο δημόσιο χρέος, με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, δημόσιο τραπεζικό σύστημα και έξοδο από την Ευρωζώνη, ώστε να μπορεί η χώρα να ασκήσει νομισματική, συναλλαγματική και πιστωτική πολιτική. Μόνο μια ολική αλλαγή της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής μπορεί να φέρει ανάπτυξη και στην Πελοπόννησο, η οποία φθίνει και αυτή όπως και όλη η Ελλάδα. Μόνο με ολική αλλαγή μπορεί να προχωρήσουν και οι ανάγκες των πολιτών της Πελοποννήσου», δήλωσε ο Θανάσης Πετράκος, ο οποίος στάθηκε και σε επιμέρους ζητήματα της περιφέρειας και ειδικότερα της Μεσσηνίας.

ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

 • Να γίνει ο αναγκαίος εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου της Καλαμάτας με δημόσια χρηματοδότηση.
 • Να κατασκευαστούν τα οδικά έργα Καλό Νερό – Τσακώνα, Τρίπολη – Πύργος, σύνδεση του Ναυπλίου με την εθνική οδό.
 • Να βελτιωθεί το εσωτερικό δίκτυο σε όλους τους Νομούς της Πελοποννήσου (Άστρος – Λεωνίδιο, Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, Ριζόμυλος – Κορώνη, Καλαμάτα – Μάνη κ.λπ.).
 • Να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος.
 • Να γίνουν τα αναγκαία έργα στο λιμάνι του Ναυπλίου και της Κυπαρισσίας.
 • Να σωθεί ο Κορινθιακός από τη μόλυνση.
 • Να ολοκληρωθεί το έργο του Ασωπού και του Φιλιατρινού.

 

Με ξεκάθαρα και πολύ συγκεκριμένα αιτήματα, η Λαϊκή Ενότητα, όπως συνυπογράφουν οι επιτροπές του κόμματος και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας, συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Τρίτης, που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στην Τρίπολη και καλούν όλους να αντιδράσουν.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ