Προβολή της ταινίας «Τα κόκκινα παπούτσια» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Την ταινία «Τα κόκκινα παπούτσια» [1948] σε σκηνοθεσία Michael Powell και Emeric Pressburger με τους Anton Walbrook, Marius Goring, Moira Shearer, θα προβάλει αύριο στις 9.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Θεοδ. Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Κάτω από την καθοδήγηση του χαρισματικού ιμπρεσάριου Μπόρις Λερμοντόφ τα μέλη του θιάσου του καρπώνονται στο έπακρο τα οφέλη της σκληρής δουλειάς, μα και της απόλυτης υποταγής στο μέντορά τους. Η μπαλαρίνα Βίκι Πέιτζ ερωτεύεται το συνθέτη της παράστασης που πρωταγωνιστεί και θα βρεθεί κάτω από την ανάλγητη και αδυσώπητη κρίση του αφεντικού της. Θα κληθεί να πάρει άκρως σημαντικές αποφάσεις και θα βρεθεί στο μάτι ενός διλήμματος-κυκλώνα.

Το δίδυμο των Μάικλ Πάουελ και Έμερικ Πρέσμπεργκερ δημιούργησε ένα όπτικοακουστικό θαύμα, από εκείνα που πρέπει πρώτα κάποιος πρώτα να τα βιώσει επί της οθόνης για να καταλάβει το μεγαλείο τους. Οι χρωματισμοί, οπτικοί και συναισθηματικοί, διαμορφώνουν έναν απαράμιλλο πίνακα, έρεισμα του οποίου αποτελεί η αειθαλής πένα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Η ταινία απέσπασε δύο Όσκαρ, έχοντας ακόμα τρεις υποψηφιότητες, μα η μεγαλύτερή της βράβευση είναι η κατάταξή της ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες δημιουργών όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Μπρίαν Ντε Πάλμα.

  • Η είσοδος είναι 4 ευρώ ενώ για νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

 

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ