Αγγελούδι ήταν νεκρό για 60 λεπτά αναστήθηκε πριν μεταφερθεί στο νεκροτομείο

Άφωνοι έχουν μείνει οι γιατροί που είδαν ένα βρέφος, το οποίο ήταν νεκρό για σχεδόν μία ώρα, να… ξαναζωντανεύει λίγο πριν η νοσηλεύτρια το μεταφέρει στο νεκροτομείο!Εκείνη, μάλιστα, ήταν που πρόσεξε ότι το χρώμα του είχε επανέλθει και είχε σφυγμό! Εξήγηση δεν έχει υπάρξει για το σπάνιο ιατρικό περιστατικό, όμως η υπόθεση έχει λάβει τεράστια δημοσιότητα, καθώς το μωρό όντως έφυγε από τη ζωή και… ξαναγύρισε.

Ολα ξεκίνησαν το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, όταν ο πατέρας τού μόλις δύο μηνών βρέφους το μετέφερε στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου με πολλαπλούς εμετούς. Οπως εξήγησαν οι Ρουμάνοι γονείς που κατοικούν μόνιμα στην Κύπρο, τρεις ημέρες νωρίτερα το αγοράκι είχε πέσει από έναν καναπέ και είχε χτυπήσει στο μέτωπο, όμως η μητέρα δεν είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία, ώσπου ξεκίνησαν οι εμετοί. Το μωράκι έκανε εισρόφηση με αποτέλεσμα να καταπίνει τους εμετούς και η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή, αφού δεν είχε παλμούς.

Ο παιδίατρος και ο αναισθησιολόγος εφήρμοσαν τη λεγόμενη «μέθοδο κάρπα», με την οποία προσπάθησαν να αφαιρέσουν τον εμετό, ώστε να μπορέσει το μωρό να αναπνεύσει. Ομως, έδιναν μάχη επί 45 λεπτά -όπως προβλέπει το πρωτόκολλο-, χωρίς να επανέλθουν οι παλμοί στην καρδιά του παιδιού.

Τελικά, ύστερα από περίπου μία ώρα, οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς για την τραγική κατάληξη και ξεκίνησε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Ροδαλό χρώμα στα μάγουλα

Ομως, η νοσηλεύτρια που ανέλαβε να κάνει το τελικό καρδιογράφημα και να μεταφέρει το νεκρό παιδί στο νεκροτομείο είδε ροδαλό χρώμα στα μάγουλά του και εντόπισε με έκπληξη και καρδιακούς παλμούς! Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι γιατροί διασωλήνωσαν το μωράκι, που μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία. Η αξονική έδειξε επισκληρίδιο αιμάτωμα, αραχνοειδή εμφορά και κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Το βρέφος νοσηλεύεται διασωληνωμένο και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη, αφού δεν έχει εγκεφαλική δραστηριότητα. Για το περίεργο περιστατικό έχει ζητήσει εξηγήσεις το κυπριακό υπουργείο Υγείας, ώστε να γίνει γνωστό πώς επανήλθε στη ζωή το μωράκι καθ’ οδόν προς το νεκροτομείο.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ