Η Αγγελική Νικολούλη κάθε εβδομάδα, επί πολλά συναπτά έτη, συναντά το τηλεοπτικό κοινό με το «Φως στο τούνελ» και μαζί ερευνούν δύσκολες και ανεξιχνίαστες υποθέσεις. Εκτός από το τηλεοπτικό της ραντεβού η ερευνήτρια έρχεται κοντά με το κοινό μέσω των βιβλίων της. «Πιστεύω πως η αλήθεια που υπάρχει και στα τρία βιβλία μου, μαζί με την κατάθεση της ψυχής μου, κάνει τον κόσμο να τα αγαπήσει. Είναι ένας κύκλος αληθινών ιστοριών που έχω ερευνήσει και δείχνουν ανάγλυφα το προφίλ του εγκλήματος στη χώρα μας. Συνεχίζω και σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο και το τέταρτο βιβλίο μου», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη real life και στη δημοσιογράφο Πολυξένη Καραμίχα τονίζοντας πως η αποδοχή του κόσμου σε αυτό της το βήμα είναι συγκινητική και τιμητική.

Η Αγγελική Νικολούλη βέβαια για ακόμα μια φορά θέλει να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω τη συγγραφική της ικανότητα, θέλει να μεταφέρει κάποιο από τα βιβλία της στον κινηματογράφο. Σκέψη που είχε και στο παρελθόν. «Δεν έμεινα μόνο στη σκέψη. Προχωρήσαμε. Με τη βοήθεια του γιού μου, που είναι σκηνοθέτης κινηματογράφου στην Αμερική, άνοιξε ήδη ένας άλλος δρόμος», εξήγησε.

Ενώ σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν θα έβλεπε τον εαυτό της εκτός από σεναριογράφο και ηθοποιό απάντησε «Μου το πρότειναν ήδη, αλλά απάντησα αρνητικά».

Το ίδιο αρνητική είναι η Αγγελική Νικολούλη και στις αλλεπάλληλες προτάσεις που της έχουν γίνει κατά το παρελθόν για να κατέβει στην πολιτική. «Στο παρελθόν πολλοί προσπάθησαν να με δουν να σηκώνω την πολιτική τους σημαία και να κατέβω σε εκλογές. Τη μια με έβλεπα υποψήφια στην Ηλεία και την άλλη στη Β’ Αθηνών. Τα μάθαινα όλα αυτά από δημοσιεύματα. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη: δεν κάνω εγώ για την πολιτική», κατέληξε.