Προκαταβολικά «όχι» είπε ο Tom Hanks στον Donald Trump, με αφορμή την κυκλοφορία της νέας του ταινίας, The Post, η οποία ασχολείται με το σκάνδαλο Pentagon Papers, τη διαρροή άκρως απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου.

Ως είθισται, ο Λευκός Οίκος ζητά κάποιες ταινίες οι οποίες προβάλλονται στον κινηματογράφο που υπάρχει στην ανατολική πτέρυγα του κτιρίου για τον εκάστοτε πρόεδρο και τα μέλη της οικογένειάς του.

Σε συνέντευξή του, στο Hollywood Reporter, ο ηθοποιός, γνωστός υποστηρικτής και μεγάλος χορηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, ρωτήθηκε αν θα τον ενδιέφερε η νέα του ταινία, λόγω και του περιεχομένου της, να προβληθεί προς τέρψιν της οικογένειας Trump και εκείνος απάντησε αρνητικά.

«Δεν νομίζω ότι θα ήθελα!», είπε ο Hanks και, καυτηριάζοντας τη στάση του νυν προέδρου, συνέχισε: «δεν ήμουν σε θέση να φανταστώ ότι θα ζούσαμε σε μια χώρα στην οποία οι νεοναζί κάνουν παρελάσεις με πυρσούς στο Σάρλοτσβιλ και τα αστεία για Ποκαχόντας γίνονται μπροστά σε εκπροσώπους της φυλής Ναβάχο που χρησιμοποιούσαν μυστικό στρατιωτικό κώδικα βασισμένο στη μητρική τους γλώσσα. Και ατομικά πρέπει να αποφασίσουμε πότε θα υψώσουμε τείχη. Πρέπει να αρχίσουμε να ζυγίζουμε τα πράγματα. Αυτή είναι η στιγμή που, κατά κάποιον τρόπο, οι προσωπικές μας επιλογές θα πρέπει να αντανακλούν τις απόψεις μας. Πρέπει να αρχίσουμε να ψηφίζουμε, πραγματικά, πριν από τις εκλογές. Επομένως, θα ψήφιζα πιθανώς να μην πάει η ταινία μου εκεί».