“Τα μάγια του Χειμώνα” από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας #radiopolitismos

Η καινούργια χρονιά ξεκινά για την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας με ένα υπέροχο και αγαπημένο έργο του Charles Way, “Τα Μάγια του Χειμώνα” σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Δέσποινας Δρεπανιά, που έκανε πρεμιέρα εχτές Τετάρτη 3 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Οι παραστάσεις θα κρατήσουν μέχρι και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 , κάθε μέρα στις 8.00 το απόγευμα και την Κυριακή 2 παραστάσεις, 12.00 μμ. και 8.00 μ.μ.


Τα “Μάγια του Χειμώνα” 
(A spell of cold weather) είναι ένα θεατρικό έργο για παιδιά που έχει μεταφράσει και ανεβάσει στη «ΜΙΚΡΗ ΠΟΡΤΑ» το 2002 η Ξένια Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Αυτό αποτέλεσε και την πιο σοβαρή εγγύηση για να το επιλέξει και η Πειραματική Σκηνή. Το 1996 πήρε το βραβείο του καλύτερου θεατρικού έργου για παιδιά από την Βρετανική Εταιρεία Θεατρικών Συγγραφέων. Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 1995 και στη συνέχεια πραγματοποίησε περιοδεία στην Ουαλία και την Αγγλία.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα αγρόκτημα στα σύνορα Αγγλίας και Ουαλίας. Σύμφωνα με την αγγλική λαϊκή παράδοση, σε ορισμένα σπίτια υπάρχει ένα ξωτικό που μένει μόνιμα εκεί. Ένα ξωτικό φιλικό αλλά και σκανδαλιάρικο. Στο αγρόκτημα, λοιπόν, της ιστορίας μας, μένει ένα ζευγάρι αγροτών νοικοκυραίων, η Μάρθα και ο Τίμος, που περνά τις μέρες του άχρωμα και πληκτικά έχοντας ξεχάσει τη χαρά, το γέλιο και τη διασκέδαση.

Μαζί τους μένει και ένα ξωτικό: ο Τρόλο Τρίκμαν, αόρατος γι αυτούς μα και για όσους έχουν σκληρή και ιδιότροπη καρδιά. Ο Τρόλο κινείται ανάλαφρα και γρήγορα, ανάμεσά τους. Η κάθε κίνησή του γίνεται με μεγάλη ακρίβεια χωρίς καθόλου να μιλάει.

Ο αναπάντεχος ερχομός της ανηψιάς τους Μαργαρίτας και τα μάγια του παιχνιδιάρικου ξωτικού ανατρέπουν τα πάντα στο αγρόκτημα… Σκύλος, αγελάδα, κόκκορας, πρόβατα και κότες συνομωτούν με το ξωτικό και τη Μαργαρίτα και φέρνουν τα πάνω κάτω.
Χορεύουν, τραγουδούν, κάνουν αστεία και σκανταλιές που διασκεδάζουν και προκαλούν ατέλειωτο γέλιο. Άραγε το σκανταλιάρικο ξωτικό, με τα μαγικά του κόλπα, θα καταφέρει να φέρει τη χαρά, την αγάπη και την ευτυχία στο σπιτικό αυτό;

«Τα Μάγια του Χειμώνα», μια παράσταση γεμάτη αστείρευτο χιούμορ, μουσική, τραγούδια, μηνύματα αγάπης και τρυφερότητας, που θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους.
Μια χαρούμενη και τρυφερή ιστορία γραμμένη ειδικά για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου λοιπόν στο Πνευματικό ΄Κέντρο Καλαμάτας το μικρό ξωτικό σας περιμένει να ζήσετε “Τα Μάγια του Χειμώνα” από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ