Η Ευγενία Σαμαρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά. Έχει ένα μεγαλύτερο αδελφό, τον Στέλιο, στον οποίο έχει και μεγάλη αδυναμία, ενώ από παιδί είχε το σύνδρομο της καλής μαθήτριας. Παρότι είναι πολύ δεμένη με την οικογένειά της, πάντα ήθελε να έρθει στην Αθήνα, καθώς στη Θεσσαλονίκη η δουλειά του ηθοποιού «έχει ταβάνι», όπως λέει.

Η ευκαιρία ήρθε με τη σειρά Η Εκδρομή, που παίχτηκε στον ΑΝΤ1. «Τα γυρίσματα γίνονταν στη Νάουσα και όταν τελείωσε η σειρά, έφυγα για Αθήνα. Δεν με κρατούσε κάτι στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα είχα κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις, αλλά ναυάγησαν όλες λόγω κρίσης και capital controls. Τότε ήρθε η πρόταση από το 9 Μήνες και μετακόμισα στην Κύπρο. Εκεί στην αρχή ζορίστηκα, γιατί προέκυψε απότομα» λέει.

Τη βοήθησε το ότι έχει δουλέψει πολύ με τον εαυτό της. «Εδώ και πολλά χρόνια κάνω ψυχοθεραπεία και νευρογλωσσικό προγραμματισμό, γεγονός που με έχει βοηθήσει πολύ. Επειδή είμαι υπεραναλυτική, ακόμα και στο να φύγω από το σπίτι μου και να ζήσω στην Αθήνα δίσταζα. Σκεφτόμουν τους γονείς μου, τους φίλους μου, τα έβαζα όλα στο κεφάλι μου. Η ψυχανάλυση όμως έκανε τη μετάβαση πολύ ομαλή. Επίσης, όταν ήρθα εδώ, είχα ήδη κύκλο. Δεν βίωσα μοναξιά» λέει η ηθοποιός. Την απόφαση να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία την πήρε στα 26 της χρόνια. «Πήγα από περιέργεια και με αφορμή το γεγονός ότι καταλάβαινα πως λειτουργώ με ένα συγκεκριμένο μοτίβο στη ζωή μου που επαναλαμβάνεται σε όλα τα επίπεδα. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος πρέπει να εξελίσσεται».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.