“Δυναμικά από την Καλαμάτα” – Πρεμιέρα στο θέατρο Νηπιαγωγείο #radiopolitismos


Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη πρεμιέρα΄του Δυναμικά από την Καλαμάτα” στο Θέατρο Νηπιαγωγείο. Εμείς βρεθήκαμε εκεί, παρακολουθήσαμε την παράσταση και μπορούμε να σας πούμε με βεβαιότητα οτι είναι ένα έργο που πρέπει να δείτε…

Το “Δυναμικά από την Καλαμάτα” είναι μια άκρως γυναικεία και άκρως… Καλαματιανή (όπως μαρτυρά και ο τίτλος) παράσταση, αφού συμμετέχουν μόνο γυναίκες και η υπόθεση της εκτυλίσσεται στην πόλη μας.

Τέσσερις γυναίκες λοιπόν , τέσσερις φίλες, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες με ένα βασικό κοινό στοιχείο. Και οι τέσσερις βρίσκονται στα  πρόθυρα νευρικής κρίσης. Βασική αιτία; Τα προσωπικά και δη τα ερωτικά τους προβλήματα, αδιέξοδα και σκαμπανεβάσματα, τα οποία μοιράζονται μεταξύ τους και με το κοινό , οργανώνοντας ένα ταξίδι αναψυχής. Έρχεται όμως το μεγάλο ερώτημα; Θα καταφέρουν άραγε να πραγματοποιήσουν αυτό το ταξίδι και κατ’ επέκταση να απαγκιστρωθούν,  να νικήσουν τους προσωπικούς τους δαίμονες και να ξαναρχίσουν τη ζωή τους δυναμικά… από την Καλαμάτα;

Μια σπαρταριστή κωμωδία για την “μάχη” των δύο φύλων, τις ανθρώπινες σχέσεις, την σύγκρουση των όσων ονειρευόμαστε με την πραγματικότητα, τα πρέπει και τα θέλω κάθε εποχής, την αλλαγή στον τρόπο σκέψης με το πέρασμα του χρόνου και κυρίως μια παράσταση κομμένη και ραμμένη πάνω στην ευέλικτη και εναλλασσόμενη γυναικεία ψυχολογία. Σίγουρα θα γελάσετε. Και σίγουρα θα αναγνωρίσετε στις πρωταγωνίστριες στοιχεία δικά σας οι κοπέλες, ή στοιχεία των γυναικών του κύκλου σας οι άνδρες θεατές.


Τόσο η Καλλιρρόη Βελέντζα σκηνοθετικά , όσο και οι Εύη Γιαννακοπούλου, Ελένη Ευταξοπούλου, Κωνσταντίνα Κολόκα και Ελένη Χρηστίδου ερμηνευτικά έκαναν εξαιρετική δουλειά. Έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, παρά το άγχος της πρεμιέρας, αποδίδοντας με ρεαλισμό , αλλά όχι υπερβολικά και κουραστικά η κάθε μια τον χαρακτήρα της και προσέφεραν πολύ γέλιο στους θεατές που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα του θεάτρου Νηπιαγωγείο σε σημείο που χρειάστηκε να προστεθούν έξτρα καρέκλες.

Η παράσταση “Δυναμικά από την Καλαμάτα” θα συνεχιστεί έως 4 Μαρτίου κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:30 στο Θέατρο Νηπιαγωγείο, Λεϊκων 24. Είναι μια παράσταση που πρέπει να δείτε.

Να θυμίσουμε οτι το θέατρο Νηπιαγωγείο είναι το μόνο στην πόλη μας που εφαρμόζει την είσοδο με ελεύθερη συνεισφορά, δίνοντας στο κοινό την δυνατότητα , αφού δει την παράσταση, να αποφασίσει εάν και πόσο αντίτιμο θέλει να πληρώσει!

Τηλέφωνο κρατήσεων 6948930181.

Επίσης το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στο Θέατρο Νηπιαγωγείο , μετά την πρεμιέρα ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας του Θεάτρου Νηπιαγωγείο και η τυχερή που κέρδισε το φλουρί, κέρδισε και μια συνδρομή στα μαθήματα θεάτρου ενηλίκων , που πραγματοποιούνται στον χώρο του θεάτρου.

Η χρονιά ξεκίνησε λοιπόν “Δυναμικά από την Καλαμάτα” για το θέατρο Νηπιαγωγείο , που οργανώνει κι άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

Ο Έμφασις 91,8 fm, ο Life fm 88 και το entermessinia.gr είναι χορηγοί επικοινωνίας της παράστασης .ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ