Από σήμερα ξανά ο “Φιάκας” στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας


Από σήμερα Παρασκευή 12 Ιανουαρίου ξεκινούν ξανά οι παραστάσεις της κωμωδίας του Δημοσθένη Μισιτζή «Απατεών» (Ο Φιάκας) στην κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, μετά το μικρό πρόβλημα υγείας που ταλαιπώρησε τον αγαπημένο ηθοποιό Φίλιππο Σοφιανό, σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή της παράστασης.

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση : Στην Κωνσταντινούπολη του 19ου αιώνα, ο απατών Χαρίλαος Πλουτίδης, γνωστός στην πιάτσα και ως Φιάκας, υποδυόμενος τον αριστοκράτη, συλλαμβάνει την ιδέα να νυμφευθεί την αφελή και νευρωτική Ευανθία.
Εμφανίζεται ως βαρόνος εκ Γερμανίας με πριγκιπικό συγγενολόι και υφαρπάζει υπόσχεσιν γάμου από τη μέλλουσα νύφη.
Η Ευανθία πέφτοντας στον έρωτά του, οραματίζεται αυλές, δούκισσες και πριγκίπισσες. Ο Χαρίλαος – ο γνωστός μας Φιάκας- έχει έναν υπηρέτη, το Γιάννη, ο οποίος έχει λαμβάνειν από τον κύριό του μισθούς δεκατριών μηνών. Η ελπίδα ότι κάποτε θα τους εισπράξει, τον κάνει να συνεργεί με το αφεντικό του στις κατά καιρούς απατεωνίες του, ώστε να εκπληρωθεί και το δικό του όνειρο: να γίνει χρηματιστής.
Η μέλλουσα νύφη, ορφανή από γονείς, έχει μεγαλώσει με τη θεία της (αδελφή του πατέρα της) κοκόνα Φρόσω.
Η θεία, με τη σειρά της, ωθεί εις «εν μιά νυκτί» γάμον την ανιψιά της μετά του Χαρίλαου, προσβλέποντας και η ίδια σε αναβάθμιση του κοινωνικού της status
Όλα είναι έτοιμα να συμβούν ως σχεδιάστηκαν από τους πρωταγωνιστές, όμως έρχεται ο ρόλος – κλειδί Καζαμίας, για να αποκαλύψει το αληθές ποιόν των ηρώων και να δώσει ένα απροσδόκητο φινάλε στην εξέλιξη αυτής της ίντριγκας, που τόσο αριστοτεχνικά στήθηκε από το Δημοσθένη Μισιτζή.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Έως και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και την Κυριακή στις 20.00.

Προπώληση εισιτηρίων : Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τηλ. 27210 87902 (Δευτέρα – Παρασκευή 10 π.μ. – 1 μ.μ. & 5 – 8 μ.μ.) καθώς και στο ταμείο του Θεάτρου.

τιμές εισιτηρίων  10 € (κανονικό) και 8 € (ανέργων, μαθητικό, φοιτητικό).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφέας: Δημοσθένης Μισιτζής
Σκηνοθεσία, φωτισμοί, μουσική επιμέλεια: Φίλιππος Σοφιανός
Βοηθός σκηνοθέτις – δραματουργική επεξεργασία: Χριστίνα Τζιάλλα
Σκηνικά-κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Ηθοποιοί:
Φίλιππος Σοφιανός
Κώστας Χαλκιάς
Ματθίλδη Μαγγίρα
Όλγα Αλεξανδροπούλου
Άρης Tσαμπαλίκας.

Παραγωγή:
«Φάρις» Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας / Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ