Αποφεύγεις τα γαλακτοκομικά, το μπρόκολο, τα φασόλια και κάθε τρόφιμο που έχει τη φήμη ότι προκαλεί φούσκωμα και παρόλ’ αυτά συνεχίζεις να αισθάνεσαι σαν… μπαλόνι. Κατανοούμε τον πόνο σου. Ευτυχώς η παραδοσιακή κινεζική ιατρική έχει βρει την αιτία του κακού και τους τρόπους να την καταπολεμήσουμε.

«Όταν το στομάχι είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο, αισθάνεσαι φουσκωμένος», εξηγεί η Μόνα Νταν, βελονίστρια και βοτανολόγος. «Γι’ αυτό τόσο τα πικάντικα τρόφιμα, τα οποία είναι ζεστά, όσο και η σαλάτα, η οποία είναι κρύα, μπορεί να προκαλέσουν αυτήν την αίσθηση». Το καλό είναι ότι μπορείς να την καταπολεμήσεις, ενσωματώνοντας μπαχαρικά στη διατροφή σου. «Στην κινεζική ιατρική, ένα μόνο βότανο δεν κάνει μεγάλη διαφορά, επειδή χρησιμοποιείται σε πολύ μικρή ποσότητα. Αν έχεις όμως ένα μείγμα μπαχαρικών, δημιουργείται μια ισχυρότερη δύναμη», λέει η Μόνα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο olivemagazine.gr