Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την 75η απονομή των Χρυσών Σφαιρών που θα γίνει απόψε (03:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας). Και μπορεί κάποιοι από τους αγαπημένους μας ηθοποιούς να πάρουν το πολυπόθητο αγαλματίδιο και κάποιοι άλλοι όχι, σίγουρα, όμως, όλοι θα φύγουν… χορτάτοι!

Το ξενοδοχείο Beverly Hilton, που θα φιλοξενήσει τη λαμπερή βραδιά, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για το μενού που θα απολαύσουν οι περίπου 1.300 καλεσμένοι. Το τριών πιάτων μενού, με έντονο άρωμα και χρώμα Ιταλίας, ονομάζεται Τhe Delecat και επιμελήθηκαν ο executive chef Alberico Nunziata και ο executive pastry chef Thomas Henzi.

Για ορεκτικό θα υπάρχει ένα μικρό «κέικ» από ιταλικό τυρί burrata με βασιλικό, ντοματίνια, ελιές, αντίδι, ψητή κολοκύθα και μοβ γλυκοπατάτες, γαρνιρισμένο με παρθένο ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι και στολισμένο με μικρά λουλουδάκια.

Το κυρίως πιάτο θα είναι λαβράκι πάνω σε ριζότο με παντζάρι και παρμεζάνα, το οποίο θα συνοδεύεται από πάστα ελιάς, μπροκολίνι, κίτρινα παντζάρια, κίτρινη κολοκύθα και κολοκυθάκι.

Για επιδόρπιο, θα υπάρχει το Efendi, ένα τριγωνικό γλυκό φτιαγμένο από κρέμα λευκής σοκολάτας και καφέ, μπισκότο αρωματισμένο με λικέρ καφέ, μασκαρπόνε με Frangelico και τραγανή πραλίνα. Μάλιστα, θα είναι διακοσμημένο με μία βρώσιμη Χρυσή Σφαίρα, προς τιμήν της διοργάνωσης!

Οι εκλεκτοί καλεσμένοι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα κοκτέιλ που φτιάχτηκε ειδικά για την βραδιά, από την ηθοποιό Jamie Chung και ονομάζεται The Moët 75, το οποίο περιλαμβάνει σαμπάνια Moet & Chandon, τεκίλα, χυμό σαγκουίνι και μέλι.

Συνολικά, θα προετοιμαστούν 10.000 πιάτα, που θα σερβιριστούν σε 112 τραπέζια. Για την παρασκευή του φαγητού θα εργαστούν 11 σεφ και 120 μάγειρες, ενώ 50 bartenders θα αναλάβουν να ξεδιψάσουν τους celebrities με 1.500 σαμπάνιες Moët & Chandon Impérial minis, 125 κιβώτια με Moët & Chandon Grand Vintage 2006 και Moet Rosé Impérial magnums.