Μέσα στα χρόνιαη Φαίη Σκορδά, έχει καθιερώσει ένα πολύ προσωπικό στιλ κάνοντας trademark της συγκεκριμένα κομμάτια: τα skinny jeans, τα κομψά σακάκια, τις pencil φούστες, τα μίνι φορέματα. Ποια είναι, όμως, τα dos and donts της γκαρνταρόμπας της;

Από παιδί αγαπούσε τη μόδα. Θυμάται τον εαυτό της να χαζεύει με τις ώρες τα γυναικεία περιοδικά που αγόραζε η μητέρα της, Eύα (η οποία διατηρούσε για χρόνια κατάστημα γυναικείων ρούχων στο Κιλκίς), καθώς και να παρατηρεί μαγεμένη τις εμφανίσεις των ηθοποιών στις κινηματογραφικές ταινίες, ξεχωρίζοντας τη Sophia Loren και την Claudia Cardinale από τις 60s ταινίες που τόσο αγαπούσαν οι γονείς της. Η ιταλική φινέτσα πάντα τη γοήτευε. Όταν, μετά το λύκειο, έφυγε για σπουδές στην Μπολόνια, αυτή η αγάπη της ενισχύθηκε, αφού πλέον ο αέρας των ιταλικών οίκων μόδας βρισκόταν παντού – σε κάθε σοκάκι της πόλης όπου έζησε ως φοιτήτρια, από την Πιάτσα Ματζόρε μέχρι τη βασιλική εκκλησία του Αγίου Πετρόνιου.

Από τις πρώτες της τηλεοπτικές εμφανίσεις, η αγάπη της για το παιχνίδι της μόδας ήταν αισθητή. Την εποχή που παρουσίαζε το Πολύ Μπλα Μπλα στο Alter τα 50s βαγκ μαλλιά (που επιμελούνταν ο καλός της φίλος και επί χρόνια συνεργάτης Δημήτρης Γιαννέτος, όπως και το μακιγιάζ της) και τα μίντι φορέματα με έντονη μέση και αναφορές στην ίδια δεκαετία έκαναν αίσθηση. Ξαφνικά όλοι άρχισαν να μιλούν για την όμορφη Θεσσαλονικιά που έμοιαζε με ζωντανή Τζέσικα Ράμπιτ. Το ξεκίνημά της στο Alter σηματοδότησε και την έναρξη της συνεργασίας της με το στιλίστα Βαγγέλη Ζάχο, ο οποίος δώδεκα χρόνια μετά παραμένει ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες της.

Η μετεγγραφή της στο Mega, σε μια πρωινή καθημερινή εκπομπή που ήταν η αιχμή του δόρατος της πρωινής ζώνης στο Νο1 τότε κανάλι της χώρας, έφερε αλλαγές στο λουκ της, που έγινε πιο χαλαρό και ανεπιτήδευτο και «κούμπωσε» πάνω στο προσωπικό της στιλ, στις δικές της προτιμήσεις. Την ίδια στιγμή που οι περισσότερες παρουσιάστριες πρωινών προγραμμάτων έβγαιναν στην οθόνη με φορέματα και αποκαλυπτικά ντεκολτέ, η Φαίη έκανε αίσθηση επιλέγοντας skinny jeans, πουκάμισα καιbooties εναλλάξ με body conscious φορέματα και pencil φούστες, ενώ τα σορτσάκια που τόλμησε με επιτυχία την καλοκαιρινή σεζόν δεν άργησαν να γίνουν trademark της.

Ποια είναι, όμως, τα αγαπημένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας της;

Ο Βαγγέλης Ζάχος εξηγεί πως η Φαίη παρακολουθεί τη μόδα και έχει ισχυρή άποψη για τα λουκ που υιοθετεί. «Η δουλειά που γίνεται είναι ομαδική, γιατί συζητάμε πολύ και πάντα ακούει ο ένας την άποψη του άλλου» λέει στο People.

Τα αγαπημένα της χρώματα δεν είναι τα έντονα. Προτιμά τις ουδέτερες αποχρώσεις, τόσο στη ζωή όσο και στις τηλεοπτικές εμφανίσεις. Το λευκό είναι μια σταθερή της επιλογή, όπως και το μπεζ, το χρώμα της πούδρας, που φέτος είναι πολύ δημοφιλές, το γκρι, το χακί και το μαύρο. Σπάνια θα επιλέξει κάποιο εμπριμέ κομμάτι (και όταν το κάνει, το print θα είναι κυρίως διακριτικό, όπως μικρά πουά, καρό σε ουδέτερους χρωματισμούς ή κάποιο κομψό flower print), ενώ το έντονο χρώμα που θα φορέσει πιο συχνά είναι το φωτεινό κόκκινο, που ταιριάζει υπέροχα με τη σταράτη επιδερμίδα της.

Όσον αφορά το ύφος των ρούχων, τα κομμάτια σε γραμμή κοντά στο σώμα είναι αυτά που συνήθως προτιμά, είτε πρόκειται για skinny παντελόνι είτε για pencil φούστα ή ακόμα και για μίντι ή και μίνι φόρεμα. Αν η λογική των αποκαλύψεων θέλει ισορροπία του τύπου «κάτι κρύβεις, κάτι αποκαλύπτεις», η Φαίη προτιμά ένα ρούχο μικρού μήκους παρά ένα αποκαλυπτικό ντεκολτέ, τουλάχιστον στην πλειονότητα των εμφανίσεών της.

Αγαπημένα της κομμάτια είναι τα σακάκια –πέρα από τα κοστούμια που αγαπά, τα προτιμά με πολλά διαφορετικά κομμάτια, από τζιν παντελόνια μέχρι σορτς–, τα κλασικά λευκά πουκάμισα, ενώ ο συνδυασμός ενός παντελονιού σε skinny γραμμή με ένα χαλαρό Tshirt είναι από τους πιο αγαπημένους της, όχι μόνο τηλεοπτικά αλλά και στις προσωπικές της εμφανίσεις. Τις περισσότερες φορές θα τη δούμε με τζιν, φούτερ και αθλητικά παπούτσια να παίζει με τους δύο γιους της – μαζί τους γίνεται κι εκείνη κοριτσάκι.

Φέτος στο Πρω1νό, οι μπότες είναι ένα από τα statement αξεσουάρ που επιλέγει συχνά, είτε πρόκειται για εντυπωσιακές over the knee σε μαύρο ή nude χρώμα είτε για booties με έντονη προσωπικότητα, όπως λεοπάρ ή σε έντονο χρώμα, που κάνουν αντίθεση με την πιο ήσυχη παλέτα της υπόλοιπης εμφάνισής της. Είτε με λεπτό είτε με χοντρό τακούνι, φέτος ξεκάθαρα ψηφίζει τα μυτερά υιοθετώντας την κυρίαρχη τάση.

Tις εμφανίσεις της Φαίης κάνουν repost διεθνή Instagram accounts μόδας, όπως το The Most StylishStreet Style Londonbe_classy κ.ά.

«Πάντα το στιλ της Φαίης είναι αυτό που προτιμά η ίδια. Θα υιοθετήσει τις τάσεις, αλλά θα τις προσαρμόσει στο δικό της ύφος», μας λέει ο Βαγγέλης Ζάχος.

Περισσότερα νέα και πλούσιο ρεπορτάζ στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο Θέμα.