Το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα για τις τηλεοπτικές άδειες

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ΑΝΤ1, Άλφα, Σκάι και Σταρ που ζητούσαν να παγώσει προσωρινά η προκήρυξη του επίμαχου διαγωνισμού.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο το Νικόλαο Σακελλαρίου και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, με τις υπ΄  αριθμ. 12- 15/2017 απέρριψαν τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών.

Απομένει στις αρχές Μαρτίου να συζητηθούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ οι κύριες προσφυγές που έχουν καταθέσει οι τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί.

Οι τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν να παγώσει η υπ´αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες τόσο η προκήρυξη όσο και οι κοινές αποφάσεις των Υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ