Μία εντυπωσιακή τούρτα, κατάλευκη τούρτα, για την οποία αξίζει να «σπάσετε» τη δίαιτά σας.

Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας:40′
Χρόνος μαγειρέματος: 35′
Έτοιμο σε:1:15′

Υλικά

Για τα 2 φύλλα ντακουάζ
7-8 ασπράδια αβγών, ανάλογα το µέγεθος (250γρ.)
100γρ. ζάχαρη
115γρ. ζάχαρη άχνη
200γρ. αµυγδαλόψιχα ασπρισµένη και κοπανισµένη σε σκόνη
70γρ. αµύγδαλα χοντροκοπανισµένα (µε τη φλούδα)

Για την κρέµα patisserie
250ml γάλα
1 αβγό
50γρ. ζάχαρη
25γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού βούτυρο
2 καψουλάκια βανιλίνη
100ml φυτική κρέµα χτυπηµένη σε σαντιγί

Για τη διακόσµηση
300ml φυτική κρέµα χτυπηµένη σε σαντιγί µαζί µε 1 καψουλάκι βανιλίνη
100γρ. φιλέ αµυγδάλου ψηµένο ελαφρώς στο φούρνο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο olivemagazine.gr