Τι είχε δει ο Νοστράδαμος για το 2018; Οι ζοφερές προβλέψεις του
Πως είχε “δει” μέσα από τις “προβλέψεις” του το 2018 ο Νοστράδαμος; Ο Γάλλος μάντης φέρεται να έχει μιλήσει για τους πάντες και τα πάντα. Του έχουν αποδώσει κατά καιρούς διάφορες.
Πολλοί μελετητές του έργου του συνεχίζουν να διαβάζουν τις προφητείες του και ισχυρίζονται τώρα πως ο προφήτευσε πράγματα και για το 2018. Ένας από αυτούς είναι και ο Alessandro Bruno του Πανεπιστημίου του Τορόντο, ο οποίος λέει πως «οι προφητείες του Νοστράδαμου για το 2018 είναι τρομερές, καθώς περιλαμβάνουν αυτό που μπορεί να γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος».
Ο αναλυτής ισχυρίζεται πως οι προσφάτως τεταμένες σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ, «που αναβίωσαν επίπεδα έντασης που δεν έχουμε δει εδώ και 30 χρόνια», φαίνεται να επιβεβαιώνουν την προφητεία για την «αρνητική ενέργεια που θα ενταθεί και θα επιταχυνθεί με πρωτοφανή σφοδρότητα και ταχύτητα», κάνοντας ολοένα και πιο πιθανό έναν πόλεμο με οικουμενικές συνέπειες.
Στις «Προφητείες» του ο Νοστράδαμος αναφέρει πράγματι έναν «μεγάλο πόλεμο», μια σύγκρουση που θα ξεκινήσει από τη Γαλλία, θα γενικευτεί ωστόσο σε όλη την Ευρώπη. Άλλοι πάλι επισημαίνουν και μια δεύτερη αναφορά του σε έναν «πόλεμο που θα ξεκινήσει ανάμεσα στις δύο παγκόσμιες δυνάμεις και θα κρατήσει για μια περίοδο 27 ετών».
Οι μελετητές του έργου του μιλούν βέβαια για πολλά ανατριχιαστικά που θα συμβούν το 2018, όπως η έκρηξη του ιταλικού Βεζούβιου, που «θα τραντάζει τη Γη κάθε πέντε λεπτά» και περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι θα χαθούν. Την ίδια ώρα, ένας μεγάλος σεισμός θα πλήξει ιδιαίτερα «τη δυτική περιοχή των ΗΠΑ και η δύναμή του θα γίνει αισθητή στα εδάφη όλης της υδρογείου», όπως λέει ο Bruno ότι προφήτευσε ο Νοστράδαμος (τον 16ο αιώνα!).
«Οι πλούσιοι θα πεθάνουν πολλές φορές», έγραψε ο Γάλλος στις «Προφητείες» του, μια φράση που ο μελετητής λέει τώρα πως αφορά στην παγκόσμια οικονομική κατάρρευση που θα ζήσει ο πλανήτης το 2018. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Bruno μιλά ακόμα και για κομήτη ή αστεροειδή που θα πλήξει τη Γη κατά τη χρονιά που αρχίσαμε να διανύουμε, παραθέτοντας άλλο ένα αμφίσημο τετράστιχο του Νοστράδαμου.