Λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο με τελικό προορισμό τον Άγιο Δομίνικο, ο Σάκης Τανιμανίδης πήγε αυθημερόν στη Θεσσαλονίκη για να αποχαιρετήσει τους γονείς του, με τη μητέρα του να συγκινείται μέχρι δακρύων που θα κάνει να τον δει έξι ολόκληρους μήνες από κοντά, ενώ επιστρέφοντας στην Αθήνα πέρασε από το Hilton για να του κάνουμε κρύο ντους σε μια μπανιέρα (!), για να συνειδητοποιήσει τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς που τρέχει η ζωή του τον τελευταίο χρόνο. Διαβάστε τι είπε στο στο People!

Χαιρέτησες τους γονείς σου; Έχω καταλάβει πως είστε πολύ δεμένοι.

Έτσι είναι, χθες πήγα για μία ημέρα μόνο στη Θεσσαλονίκη με πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Πήγα μόνο για να χαιρετήσω τους γονείς μου.

Η μαμά σου πώς το έχει πάρει; Θυμάμαι στην προηγούμενη συνάντησή μας μου είχες περιγράψει πώς ένιωσε όταν είχες φύγει για σπουδές στην Αμερική. Βέβαια, έχουν περάσει χρόνια, τώρα λογικά θα είναι πιο κουλ με τους αποχωρισμούς.

Όχι, δεν είναι πιο κουλ. Χαίρεται πάρα πολύ, βέβαια, και είναι πολύ υπερήφανη για το γιο της, γεγονός που απευθείας με κάνει και εμένα πολύ ευτυχισμένο, αλλά κάθε φορά που με βλέπει στην πόρτα να τη χαιρετάω το δάκρυ πέφτει κορόμηλο. Αλλά η γλυκούλα προσπαθεί να το κρύψει και γυρίζει πάντα από την άλλη.

Πράγμα που είναι περίεργο, γιατί εδώ και πολύ καιρό πια ζεις μόνιμα στην Αθήνα.

Δεν έχει σημασία. Τη στιγμή που επιστρέφεις και μπαίνεις στο σπίτι που ζούσες και μεγάλωσες και χαιρετάς τη μητέρα σου πριν φύγεις για έξι μήνες, ένα δάκρυ τουλάχιστον θα πέσει. Επειδή όμως η ζωή μας είναι μια συλλογή από πολλές μικρές εμπειρίες, η σχέση μητέρας – γιου και αυτή η δύσκολη στιγμή του αποχωρισμού είναι μία από τις πιο όμορφες και δυνατές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κάποιος. Οπότε, με έναν περίεργο τρόπο, ακόμα και αυτή η δυσάρεστη στιγμή που φεύγω από τη μάνα μου και τη βλέπω να στενοχωριέται έχει πολύ μεγάλη αξία για μένα.

Υποθέτω πως είσαι περισσότερο δεμένος με τη μαμά σου;

Είμαι πολύ δεμένος με την οικογένειά μου. Θεωρώ ότι παρότι το 2018 ζούμε σε έναν κόσμο που πριν από 30 χρόνια τον βλέπαμε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, ο θεσμός της οικογένειας παραμένει ο πυλώνας όλης της κοινωνίας. Παίρνω μεγάλη ευτυχία και χαρά μέσα από αυτό. Είτε είναι οι γονείς μου και τα αδέλφια μου είτε είναι η οικογένεια που ετοιμάζομαι να δημιουργήσω με τη Χριστίνα.