Τα… γυρίζει ο Πιτσιόρλας για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αφήνοντας ανοιχτό τελικά το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησής του

Πολύ πιο συγκρατημένος, απ’ ό,τι πριν δύο περίπου μήνες, οπότε και βρέθηκε στην Καλαμάτα, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου, ήταν στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα, με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο κ. Πιρτισιόλας αρκέστηκε στο ότι το αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα της Ευρώπης, τονίζοντας πως υπάρχει μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον και δήλωσε πως οι αποφάσεις θα ληφθούν εντός του προσεχούς τριμήνου, αφού όπως είπε στο δήμαρχο, η κυβέρνηση δε θέλει να εκφράσει ακόμη, τη θέση της για το θέμα του κρατικού αερολιμένα.

Προφανώς,  κάτι άλλαξε αυτούς τους δύο μήνες, καθώς στις 28 Οκτωβρίου, ο ίδιος άνθρωπος, δεν άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, όπως έκανε χθες. «Είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο σε όλη την Ευρώπη. Αυτό συνδέεται με τις εξελίξεις στον τουρισμό της περιοχής. Όλες οι υποδομές που εξυπηρετούν το τουριστικό ρεύμα θα πρέπει να αναπτυχθούν. Έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο θέμα, την αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων που δεν συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα παραχώρησης στη Fraport. Αυτό απασχολεί την κυβέρνηση και σύντομα θα έχει αποφασίσει. Τα αεροδρόμια αυτά έχουν περάσει στο υπερταμείο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα αξιοποιηθούν. Απεναντίας, θα αξιοποιηθούν με τρόπο που θα εξυπηρετούν την ανάπτυξη του τουρισμού. Είναι οι πύλες της χώρας, πρέπει λοιπόν να πάρουμε γρήγορα μέτρα, ενώ οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει η ανάπτυξη του τουρισμού και να τις ενισχύσουμε. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και του Αράξου είναι αεροδρόμια που αναπτύσσονται πάρα πολύ, αυτό πρέπει να το ενισχύσουμε. Πρέπει να αποκτήσουν υποδομές που να μπορούν να στηρίξουν αυτή την ανάπτυξη», έλεγε τότε ο κ. Πιτσιόρλας που χθες, τα… γύρισε, στη συνάντηση με τον Νίκα.

ΣΙΓΗΝ ΙΧΘΥΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ – ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ

Σχετικά με το λιμάνι και τις εξελίξεις που μπορεί να υπάρξουν, ο δήμαρχος την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί εκ νέου στην Αθήνα και θα συναντηθεί με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ Νικόλαο Μαντζούφα, καθώς δεν ανακοίνωσε κάτι ύστερα από τη συνάντηση με τον κ. Πιτσιόρλα, ενώ το θέμα, θα τεθεί προς συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων φορέων. Ο κ. Νίκας συναντήθηκε και με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, αναφορικά με τις προσκλήσεις που πρόκειται να εκδοθούν για έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, αλλά και τη συνεργασία του εν λόγω υπουργείου με το Εσωτερικών, για έργα με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Στις δύο προσκλήσεις που έχουν ήδη δημοσιευθεί, ο Δήμος Καλαμάτας θα ανταποκριθεί με την υποβολή πρότασης για την ανακατασκευή του κινηματοθεάτρου «Ηλέκτρα» και για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας. Παράλληλα, σε προτεραιότητα, τίθεται το θέμα της ανακατασκευής των δρόμων σε χωριά του Ταϋγέτου και ειδικά στο Ελαιοχώρι και την Αλαγονία, ύψους 3 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ