Προειδοποιήσεις και διατυπώσεις περί “επιβολής απόφασης” καταγράφονται στο “ψήφισμα του συλλαλητηρίου” από τους διοργανωτές του.

Το ψήφισμα καλεί την κυβέρνηση να “αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αποδοχής της χρήσης του, από αρχαιοτάτων χρόνων, ελληνικού ονόματος “Μακεδονία” και των παραγώγων του” και όπως οι διοργανωτές αναφέρουν, εγκρίθηκε κατά τη διεξαγωγή του συλληλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η διατύπωση της “Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία” η οποία αναφέρει πως “ο Λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής. Είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την απόφαση του και την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας”. Προφανώς και το ψήφισμα που επικαλείται το όνομα του λαού, δεν έγινε κατόπιν κάποιας λαϊκής συνέλευσης ούτε βασίζεται σε συλλογή υπογραφών ή σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατικά προβλεπόμενη διαδικασία για να παρουσιάζεται ως “λαϊκή απόφαση”. Πέραν τούτου, οι “προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση περί επιβολής”, το μόνο που κάνουν είναι να συντηρούν το αίσθημα μισαλλοδοξίας και αδιέξοδου εθνικισμού, ενώ “φωτογραφίζουν” την ταυτότητα των συντακτών του κειμένου.

Το ψήφισμα αναλυτικά στο News247.gr