Μεταξύ του Γιώργου Νταλάρα και του Τζίμη Πανούση υπήρξε μεγάλη κόντρα. Η διένεξη τους  άρχισε το 1997 και είναι μία από εκείνες που απασχόλησαν έντονα την εγχώρια showbiz.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πανούσης σε μουσική του παράσταση εμφάνιζε σε βίντεο τον Νταλάρα να τραγουδά και χρήματα να τρέχουν από το στόμα του. Έξαλλος, ο Νταλάρας κινήθηκε νομικά εναντίον του. Η υπόθεση εκδικάστηκε τον Μάιο του 2002 και στο δικαστήριο ακούστηκαν βαρύτατες εκφράσεις. Ο Πανούσης είχε δηλώσει ότι: «ήρθε στο σπίτι μου, απειλούσε τη σύζυγό μου, ότι εάν δεν του δίναμε το επίμαχο βίντεο κλιπ, θα μας έκαιγε το σπίτι».

Τον πρώτο καιρό των ακροαματικών διαδικασιών είχε απαγορευτεί από τον Τζίμη Πανούση να αναφέρεται στο όνομα του Γιώργου Νταλάρα. Σε διαφορετική περίπτωση ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δραχμών για κάθε φορά που θα ανέφερε το όνομά του. Ωστόσο, εκείνος συνέχισε απτόητος και, μάλιστα, είπε μπροστά στις κάμερες «μου περισσεύουν τρία εκατομμύρια δραχμές! Νταλάρας, Νταλάρας, Νταλάρας». Από τότε ο Τζίμης Πανούσης όποτε ήθελε να αναφερθεί στον Γιώργο Νταλάρα, τον χαρακτήριζε ακατονόμαστο ώστε να αποφύγει την χρηματική ποινή, ενώ καταδικάστηκε σε πεντάμηνη φυλάκιση για εξύβριση.

Ο Γιώργος Νταλάρας λίγο μετά την αποκάλυψη πως ο Τζίμης Πανούσης πέθανε, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα μέσω των social media.

Αποχαιρέτησε με ένα σύντομο και ουσιαστικό κείμενο τον καλλιτέχνη με μια ανάρτηση στο Facebook. Μάλιστα, αναφέρθηκε στις αντιθέσεις που είχε μαζί του, τονίζοντας πως αυτό τον κάνει να λυπάται ακόμη πιο πολύ.

Χαρακτηριστικά, έγραψε: “Έφυγε ένας νέος, ταλαντούχος άνθρωπος, βυθίζοντας στη θλίψη τα παιδιά του, την οικογένειά του. Ένας άνθρωπος που με τη σκέψη του, το χιούμορ του και την οξύτητα του λόγου του ήταν χρήσιμος στην κοινωνία, όπως όλοι οι πραγματικοί καλλιτέχνες. Οι αντιθέσεις που είχα μαζί του στο παρελθόν, με κάνουν να λυπάμαι ακόμα πιο βαθιά. Μπροστά στη ζωή και στο θάνατο, όλα γίνονται ασήμαντα, μηδαμινά. Καλό σου ταξίδι”.

Δείτε την ανάρτηση του: