Στο Δαφνί ο 34χρονος που έκαψε τον πατριό του στη Μάνη!

Στο Δαφνί, μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέτασή του από πραγματογνώμονες και να αποφανθεί η δικαιοσύνη για τη φυλάκισή του ή ενδεχομένως τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό ίδρυμα, οδηγήθηκε ύστερα από την πολύωρη απολογία του, σε ανακριτή και εισαγγελέα, ο 34χρονος που ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, περιέλουσε με καύσιμα και έκαψε ζωντανό τον θετό του πατέρα στη Μάνη.

Ο άντρας, που έχει διαγνωσθεί με σχιζοσυναισθηματική διαταραχή, η οποία μεταξύ άλλων μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα παραληρητικές ιδέες, ψευδαισθήσεις, αποδιοργανωμένο λόγο και αποδιοργανωμένη – κατατονική συμπεριφορά, έχει ποσοστό αναπηρίας 67% και για χρόνια, νοσηλευόταν σε ψυχιατρεία. Όπως δήλωσε στη «Φ» η δικηγόρος του Μαίρη Πλευριά, η οποία ορίστηκε αυτεπαγγέλτως, ο ίδιος, αποκάλυψε στους δικαστές πως τις τελευταίες ημέρες, άκουγε… φωνές που του « έλεγαν» πως πρέπει να τιμωρήσει τη μητέρα και τον πατριό του, οι οποίοι υποτίθεται πως ευθύνονται για τον εγκλεισμό του στα ψυχιατρεία. «Ήθελε απλώς να τους τιμωρήσει και όχι να τους σκοτώσει, για το άδικο που βίωσε από τον εγκλεισμό του 10 χρόνια στα ψυχιατρεία», σημείωσε η κα Πλευριά, τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος, εξακολουθεί να θεωρεί πως δεν ήταν άδικη η πράξη του, γι’ αυτό και η ίδια ως συνήγορός του, έκανε λόγο για πλήρη έλλειψη καταλογισμού.

Μάλιστα, τόνισε πως πράγματι, ο 34χρονος ζούσε μόνος τους σε τροχόσπιτο, αλλά εκείνη την ημέρα, δεν είχε προσκληθεί στο εορταστικό τραπέζι. Όπως δηλώνει ο ίδιος, ο πατριός του δεν του συμπεριφερόταν καλά όλα αυτά τα χρόνια και η μητέρα του πάντα έπαιρνε το μέρος του, γι’ αυτό και θέλησε να τους τιμωρήσει προκαλώντας τους εγκαύματα και όχι σκοτώνοντάς τους! Σύμφωνα επίσης με τη Μαίρη Πλευριά, λίγες ημέρες πριν τις γιορτές, φέρονται να του είχαν ζητήσει να μην τους ξαναενοχλήσει, προκαλώντας ενδεχομένως περισσότερο την οργή και… δοκιμάζοντας τον ήδη διαταραγμένο ψυχικό του κόσμο. Όσον αφορά στο γείτονά του, στην πόρτα του οποίου επίσης έβαλε φωτιά, στέλνοντάς τον στο Νοσοκομείο με εγκαύματα, δήλωσε πως είχε χρόνια τώρα απωθημένα, επειδή τον είχε καταγγείλει πολλές φορές στην Αστυνομία για πράξεις που δεν είχε κάνει!

Γ.Α.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ