Στον πολιτισμό ποντάρει δυνατά για την ανάπτυξή της η Καλαμάτα!

Σε ρυθμούς καρναβαλιού και επίσημα πια η Καλαμάτα, καθώς ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 6ου Καλαματιανού Καρναβαλιού,  που θα γίνει το επόμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου. Λίγο πριν την πρώτη εκδήλωση, που θα παρουσιάσει στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, ο Σάββας Πούμπουρας, αλλά και τη συναυλία με τους Koza Mostra, μέλη των πληρωμάτων, συνάντησαν το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και του παρέδωσαν το λάβαρο του Καρναβαλιού! Τα μέλη των γκρουπς, τραγουδώντας, σφυρίζοντας και ξεσηκώνοντας Καλαματιανούς και επισκέπτες, αναχώρησαν από το Πνευματικό Κέντρο της πόλης με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής και συνάντησαν τον δήμαρχο, στο γραφείο του, στο ιστορικό δημαρχείο της οδού Αριστομένους. Ο κ. Νίκας, κρέμασε το λάβαρο στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου και αμέσως μετά, απευθυνόμενος σε καρναβαλιστές και επισκέπτες, ανέφερε πως ο θεσμός αυτός, αν και νέος σχετικά, έχει ήδη γράψει τη δική του ιστορία, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον, αφού όπως είπε, ήδη έχει αποκτήσει φίλους σε όλη την Ελλάδα που θα έρθουν στην πόλη για να διασκεδάσουν.

 ΜΕ… ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ

faris

Η Καλαμάτα άλλωστε, που βασίζεται στον τουρισμό, ο οποίος αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική, επενδύει στον πολιτισμό και τις πολλές εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε αυτήν την κατεύθυνση. Χαρακτηριστικές, ήταν σ’ αυτό το πλαίσιο και οι δηλώσεις του δημάρχου στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις», όπου ο Παναγιώτης Νίκας, έδωσε το στίγμα της καινοτομίας και της πρωτοπορίας. Αναφερόμενος στον προγραμματισμό για το 2018, ο κ. Νίκας, στάθηκε σε επικείμενες συνεργασίες με την Εθνική Λυρική Σκηνή, που θα έχουν στο επίκεντρο την Καλαμάτα, τονίζοντας πως ο γερμανικός οίκος TUV SUD, θα πιστοποιήσει πως δεν αντιμετωπίζουν πια, προβλήματα ασφαλείας, οι μηχανισμοί της σκηνής του Μεγάρου Χορού κι έτσι πολύ σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή η μελέτη για τη βιώσιμη λειτουργία του και θα αναλάβει καθήκοντα και ο καλλιτεχνικός διευθυντής. Παρεμβάσεις ωστόσο, θα γίνουν και στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, ενώ και η «Ηλέκτρα», θα λειτουργήσει ξανά ως κινηματογράφος και δύο ημέρες την εβδομάδα θα φιλοξενεί εκδηλώσεις του Δήμου ή φορέων. Ο κ. Νίκας, σχολίασε το γεγονός ότι ο Δήμος δεν οφείλει χρήματα για όσα υλοποιεί στον τομέα του πολιτισμού και συνεχάρη του διευθυντές των Σχολών της Φάρις, για το έργο τους.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ

kapetanea

Ο πλέον σημαντικός πολιτιστικός θεσμός της Καλαμάτας φυσικά, είναι αδιαμφισβήτητα, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, το οποίο θα λάβει ακόμη περισσότερη αίγλη και υπόσταση, με την καλλιτεχνική του διεθύντρια,  Λίντα Καπετανέα να το ανανεώνει, αναβαθμίζοντάς το ριζικά! Η εξωστρέφεια του Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου, θα βρίσκεται στο επίκεντρο, ενώ πολλές παραστάσεις, για θα βγουν στην πλατεία, για να δει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Καπετανέα, το κοινό, τι ακριβώς γίνεται μέσα στο Μέγαρο. Φέτος επίσης, σύμφωνα με την κα Καπετανέα, θα υπάρχουν συμπαραγωγές με το Φεστιβάλ Αθηνών και με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω προβολή της πόλης και του θεσμού, ενώ θα δοθεί μεγάλο βάρος στο εκπαιδευτικό κομμάτι και ειδικότερα στα παιδιά. Την κα Καπετανέα για τη συμβολή της, στην αναβάθμιση του θεσμού, συνεχάρησαν τόσο η πρόεδρος της Φάρις, Αναστασία Μπελογιάννη, όσο και ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Τάσος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος στάθηκε και στην ανάγκη συνεργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο, όχι φυσικά σε καλλιτεχνικά θέματα, αλλά κυρίως σε επίπεδο προβολής

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ