Στις 29 Ιανουαρίου κρίνεται στην Ολομέλεια του ΣτΕ η επένδυση στο Ελληνικό

Στις 29 Ιανουαρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια Συμβουλίου της Επικρατείας η νομοπαρασκευαστική επεξεργασία του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την επένδυση της έκτασης στο Ελληνικό. Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό τον πρόεδρό της Νικόλαο Σακελλαρίου και με εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτρη Βασιλειάδη, κεκλεισμένων των θυρών, θα εξετάσει τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα του επίμαχου σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το πιθανότερο είναι να παραστεί εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου -όπως συνηθίζεται- και συγκεκριμένα του υπουργείου Περιβάλλοντος, για να παρέχει εξηγήσεις επί του περιεχομένου του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, ενώ μπορεί να ζητήσουν να παραστούν ή να καταθέσουν υπόμνημα κάτοικοι της περιοχής του Ελληνικού.

Υπενθυμίζεται, ότι το σχέδιο ΠΔ, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι έξι κτίρια-τοπόσημα θα έχουν ύψος έως τα 200 μέτρα, ενώ τα λοιπά ψηλά κτίρια που προβλέπονται κατ’ εξαίρεση δεν θα ξεπερνούν τα 50 μέτρα. Επίσης, προβλέπει ότι το ακρωτήρι του Αγίου Κοσμά, το οποίο αποτελεί τμήμα του ομώνυμου οριοθετημένου αρχαιολογικού χώρου, συμπεριλαμβανομένου του μεταβυζαντινού ναού των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, διαμορφώνεται σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο, ύστερα από ειδική μελέτη διαμόρφωσης και ανάδειξης των αρχαιοτήτων.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ