Το σοκ της εγκυμονούσας ιδιοκτήτριας σπιτιού στα Βλαχάβα της Κεφαλονιάς ήταν απερίγραπτο όταν βρήκε νεκρούς, μέσα σε λίμνες αίματος στο σαλόνι και στο μπάνιο, την 23χρονη Βουλγάρα και τον 30χρονο Γερμανό που είχαν νοικιάσει την κατοικία της μέσω airbnb.

Τα σημάδια και οι ουλές που βρέθηκαν στο σώμα της 23χρονις Λίλια Μποτούσεβα (που είχε εξαφανιστεί από τις 8 Ιουνίου του 2017 και την αναζητούσε η οικογένειά της, έχοντας δώσει σήμα στην Ιντερπόλ) ήταν η απόδειξη, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, πως η νεαρή που σπούδαζε στη Γερμανία είχε και στο παρελθόν αυτοτραυματιστεί, κάτι που σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στη facebook σελίδα της (όπου εμφανίζεται να φορά μενταγιόν πεντάλφα και να έχει αίμα στο στόμα) καταλήγουν στο συμπέρασμα πως συμμετείχε σε τελετές μαύρης μαγείας. Μάλιστα την ημέρα της αυτοκτονίας της φορούσε την πεντάλφα στο στήθος της.

Ο θάνατός της προήλθε από χαρακιές από φαλτσέτα στα χέρια της που δεν σταμάτησαν να αιμορραγούν. Ο θάνατος του 30χρονου γερμανού συντρόφου της, Τόρστεν Φόμαν, επήλθε λίγη ώρα μετά. Και εκείνος έφερε χαρακιές στα χέρια, από διαφορετική μάλιστα φαλτσέτα, που όμως δεν οδήγησαν σε θάνατο, έτσι φέρεται να πήγε μέχρι το μπάνιο και παίρνοντας εμβρυακή στάση μέσα στην μπανιέρα, αφού πρώτα τη γέμισε με νερό, κάρφωσε ένα μαχαίρι στην καρδιά του. Πριν αυτοκτονήσει είχε τοποθετήσει το άψυχο σώμα της κοπέλας σε καναπέ στο σαλόνι και την είχε σκεπάσει με κουβέρτα, ενώ δίπλα υπήρχαν πετσέτες γεμάτες αίμα.

Το ζευγάρι αυτοκτόνησε το περασμένο Σάββατο, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, λίγο πριν την πρώτη Πανσέληνο του χρόνου, που θεωρείται η φωτεινή του έτους και συχνά σχετίζεται με σατανιστικές τελετές. Χαρακτηριστικό είναι πως δεν έφτασαν στη χώρα μας με αεροπλάνο, αλλά με αυτοκίνητο που είχαν νοικιάσει στη Γερμανία και στη συνέχεια είχαν αλλάξει τις πινακίδες του με πλαστές, ώστε να μην μπορέσουν να τους εντοπίσουν.
Στις 18 Ιουνίου ο αδερφός της 23χρονης, Μάρτιν, ζητούσε μέσα από τα social media, όποιος γνωρίζει κάτι για την αδελφή του, που είχε εξαφανιστεί, να τον ενημερώνει, περιγράφοντας λεπτομερώς το τατουάζ στον ώμο της.