«Σκληρά» ναρκωτικά, περιττώματα σκύλων και εγκατάλειψη στο παρκάκι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Καλαμάτα!

Αποχωρητήριο… σκύλων και σκουπιδότοπος την ημέρα, ιδανικό σημείο λόγω του ελλιπούς φωτισμού για χρήση «σκληρών» ναρκωτικών ουσιών τη νύχτα! Αυτή, είναι η εικόνα που περιγράφει ανάγλυφα, την κατάσταση που επικρατεί στο μικρό παρκάκι των Ταξιαρχών στην οδό Ασκληπιού, ανάμεσα σε Βασιλέως Γεωργίου και Βασιλίσσης Όλγας, στην «καρδιά» της Καλαμάτας. Όσο και αν κάποιοι θέλουν να κάνουν λόγο για τουριστική ανάπτυξη και ευημερία, οι… ψυχροί αριθμοί, δεν είναι αρκετοί για να εδραιώσουν το θετικό πρόσημο, που προφανώς και θα μεταφραστεί σε… ευκαιριακό, αν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ο ερχομός επισκεπτών, χάρη στις πολλές αεροπορικές συνδέσεις ή τη μείωση της διάρκειας, αλλά και τη βελτίωση της «ποιότητας» του ταξιδιού, από την Αθήνα στην πρωτεύουσα του νομού, δεν είναι αρκετά για να κρατήσουν τους επισκέπτες, που θα έπρεπε να είναι πια και το μεγάλο ζητούμενο των φορέων! Στην εικόνα μιας πόλης, καθρεφτίζεται η λαχτάρα του ξένου να περάσει μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς, απολαμβάνοντας παράλληλα με τις καλές παροχές υπηρεσιών, τις ικανοποιητικές τιμές και την ευγένεια, και τις ομορφιές της, που προφανώς θα έπρεπε να είναι αδιαμφισβήτητες! Στην αντίπερα φυσικά, υπάρχει και ο παράγοντας καθημερινότητα! Η ζωή των μόνιμων κατοίκων, οι οποίοι ακούν για την Καλαμάτα πολλά και προφανώς, βιώνουν πολύ λιγότερα απ’ όσα κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί πως μπορεί κανείς να απολαύσει στην πόλη του πολιτισμού! Μικρό δείγμα όλων αυτών, η ντροπιαστική εικόνα στο παρκάκι των Ταξιαρχών, ένα… βήμα πριν την κεντρική πλατεία της πόλης, απέναντι από ένα μεγάλο Δημοτικό Σχολείο, δίπλα στο οποίο, επίσης λόγω της έλλειψης φωτισμού, κάνουν την ανάγκη τους… διάφοροι περιθωριοποιημένοι συμπολίτες μας, με τα παιδιά που περνούν ή πλησιάζουν την ώρα του διαλλείματος να κλείνουν τη μύτη τους, κοντά σε ένα Γυμνάσιο και… περικυκλωμένο από πολλούς μόνιμους κατοίκους και καταστήματα εστίασης, καφέ, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, super markets, φαρμακεία!

ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΟ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙΧΩΡΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ!

Οι δεσμεύσεις έπεσαν στο κενό, η ανάπλασή του δεν έγινε, η κυκλοφορία εκεί, δεν ρυθμίστηκε και ακόμη χειρότερα, κανείς δεν πέρασε έστω μια φορά για τα… αυτονόητα! Μια μικρή περίφραξη, μια ταμπέλα και μια έστω κλήση βρε αδερφέ… στις «κυρίες» και τους «κυρίους» που βγάζουν το σκύλο τους βόλτα να κάνει… κακά του, χωρίς να τα μαζέψουν, όπως προβλέπει ο Νόμος και μια – δυο λάμπες, ώστε να μη φοβάται ο μόνιμος κάτοικος ή ο περαστικός να πλησιάσει και να μην «κρύβονται» για να… τρυπιούνται με τον «λευκό θάνατο», όσοι σήμερα το κάνουν! Οι τρεις σύριγγες χθες το πρωί, τα περιττώματα των σκύλων και τα σκουπίδια, μιλούν από μόνα τους, με τους θαμώνες των καφενείων που κάθε πρωί πηγαίνουν να απολαύσουν –υποτίθεται- τον καφέ τους, με την παρέα φίλων, να εκφράζουν την οργή τους, επιβεβαιώνοντας τις… 1.000 λέξεις των φωτογραφιών! «Δυστυχώς, πρόκειται πια για ένα σημείο, όπου περνάνε πολλοί με τα σκυλάκια τους, χωρίς να μαζεύουν όλοι τις ακαθαρσίες! Άλλοι είναι ευσυνείδητοι, κάποιοι άλλοι όχι», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» η ιδιοκτήτρια ενός από τα καφενεία της περιοχής, Σωτηρία Σταύρου, περιγράφοντας την αιτία του κακού. « Όσον αφορά στη χρήση ναρκωτικών ουσιών, εμείς δεν κλείνουμε πολύ αργά το βράδυ, άρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι γίνεται! Άλλωστε, δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός και μάλλον… εμπνέει. Πλέον το βράδυ δεν κυκλοφορεί τίποτε, άρα με αυτές τις συνθήκες, αποτελεί πόλο… έλξης και τέτοιων ατόμων», ανέφερε η γυναίκα που δραστηριοποιείται στην περιοχή, με τις δηλώσεις και των θαμώνων του καφενείου, να κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.

ΣΤΑ… ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ

«Το παρκάκι εδώ, είναι εγκαταλειμμένο! Κάθονται στο πεύκο και καμαρώνουν τους σκύλους», ανέφερε κάποιος, υπογραμμίζοντας πως μόνο μια φορά είδε ιδιοκτήτη, να μαζεύει τις ακαθαρσίες του σκύλου του. «Αστυνομία δεν υπάρχει; Αν έρθει, θα τους βρει όλους, αν όχι; Εμείς ερχόμαστε νωρίς και βλέπουμε μόνο τους ιδιοκτήτες των σκύλων, οι οποίοι συνήθως δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους, αλλά από τις σύριγγες καταλαβαίνουμε ότι αργά το βράδυ, γίνεται χρήση ουσιών, αφού δεν υπάρχει περίφραξη και φωτισμός», συμπλήρωσε ένας άλλος, με ξεχωριστή να είναι η διάσταση που έδωσε στη μιλώντας στη «Φ», ένας ακόμη ιδιοκτήτης. «Είναι αποχωρητήριο σκύλων! Αν περάσεις, θα πατήσεις παντού ακαθαρσίες! Το καλοκαίρι δε, δεν μπορούμε να σταθούμε από τη βρόμα και τα κουνούπια! Τώρα είμαστε μέσα, σκεφτείτε όταν καθόμαστε έξω! Το κέντρο της Καλαμάτας, δυστυχώς, είναι μόνο η πλατεία! Αν πάτε στις συνοικίες, βρομάνε όλες», ανέφερε εστιάζοντας στο πρόβλημα που ελλοχεύει για τη δημόσια υγεία και τον καλλωπισμό της βιτρίνας μόνο, της πόλης. «Καλό είναι το πάρκο, αλλά πρέπει να επιτηρείται, να καθαρίζεται και να γίνει κάτι με τους ιδιοκτήτες των σκύλων, οι οποίοι τα φέρνουν εδώ να κάνουν την ανάγκη τους και δεν καθαρίζουν», παρατήρησε ένας τέταρτος επισκέπτης της περιοχής, ζητώντας από το Δήμο να μεριμνήσει, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, «αυτή δεν είναι εικόνα»! Οι κάτοικοι, έχουν πολλές φορές αντιδράσει, ενώ και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, συγκέντρωσαν υπογραφές, συνολικά για την αναβάθμιση του σημείου και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, χωρίς ωστόσο, παρά τις δεσμεύσεις, να έχει γίνει ακόμη κάτι! Καταληκτικά, οι περίοικοι, οι επαγγελματίες και οι θαμώνες, ζητούν καλύτερη αστυνόμευση, επαρκή φωτισμό, καθαριότητα και σήμανση.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ