Σε απεργιακό κλοιό και η Καλαμάτα με «χορό» κινητοποιήσεων τη Δευτέρα το απόγευμα!

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, με τις κινητοποιήσεις τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, να αναμένονται δυναμικές, σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις! Φορείς, συνδικάτα, σύλλογοι, σωματεία και απλοί πολίτες, θα διαμαρτυρηθούν για το αυτονόητο, μην μπορώντας παράλληλα να πιστέψουν πως μια κυβέρνηση με αριστερή… αφετηρία, θα πει «ναι» σε όλα αυτά τα επίπονα μέτρα, τη στιγμή που στο παρελθόν, για πολύ λιγότερα από αυτά, καιγόταν στην κυριολεξία, το κέντρο τουλάχιστον της Αθήνας!

Στην Καλαμάτα, για μια ακόμη φορά, οι συγκεντρώσεις που θα ξεκινήσουν από τις 6 το απόγευμα, θα είναι δύο διαφορετικές. Η μια, στην κεντρική πλατεία της πόλης και η άλλη, με όσους πρόσκεινται στο ΚΚΕ, μια ώρα αργότερα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Κάλεσμα συμμετοχής, απευθύνουν όλοι οι φορείς, με τη Λαϊκή Ενότητα να χαρακτηρίζει ως άλλη λαιμητόμο το πολυνομοσχέδιο και να εστιάζει στο δικαίωμα της απεργίας που καταστρατηγείται, ενώ δυναμικό παρόν θα δώσει και η Επιτροπή Αλληλεγγύης. «Το πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, θα καταργήσει δικαιώματα των πολιτών, ενώ στρέφεται και ενάντια στην περιουσία.

Οι πλειστηριασμοί θα αγγίξουν όλο και περισσότερους ανθρώπους και πρέπει να σταθούμε όλοι απέναντι στην καταστρατήγηση της δημόσιας και λαϊκής περιουσίας», σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου, το μέλος της Επιτροπής Μαρία Μήτση, με το Γιώργο Τζαμουράνη να επισημαίνει πως δεν πρέπει κανείς πια, να πιστεύει την κυβέρνηση. «Με αφορμή την έναρξη και πάλι των πλειστηριασμών, δεχόμαστε έναν βομβαρδισμό από την κυβέρνηση ότι δήθεν δεν αφορούν στη λαϊκή κατοικία και δε χρειάζεται να αντιδράσει. Εμείς καλούμε όλους σε συμμετοχή, αφού δεν πρέπει να τους εμπιστευόμαστε! Επικαλούνται μια συμφωνία κυρίων ανάμεσα σε Τσίπρα και τους εκπροσώπους των Τραπεζών που έχουν αποδείξει με τίνος το μέρος είναι, ενώ τους διαψεύδει η πραγματικότητα όσων συμβαίνουν καθημερινά στα Ειρηνοδικεία. Επίσης, σύντομα οι ασφαλιστικές εισφορές θα «πέφτουν» στην Εφορία, η οποία για 500 ευρώ και πάνω θα βγάζει… στο σφυρί χτήματα, χωράφια και γενικά λαϊκή περιουσία», ανέφερε, μιλώντας και για την καταστρατήγηση του δικαιώματος της απεργίας. «Οι απεργίες, μπαίνουν στο στόχαστρο, ενώ συνεχίζεται η προπαγάνδα πως όσοι δεν πληρώνουν, είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές! Ας εισπράξει τα χρήματα από τις λίστες Λαγκάρντ, τις οφειλές της γερμανικής εταιρείας που εκμεταλλεύεται το αεροδρόμιο και τα πρόστιμα της «Ελληνικός Χρυσός» και αν είναι όπως τα λένε, ας νομοθετήσουν πως προστατεύουν μέχρι ένα ποσό τουλάχιστον την πρώτη κατοικίας», ανέφερε ο κ. Τζαμουράνης με τον Κώστα Κρόμπανα τονίζει πως «πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, ότι με το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» στις 400 και πλέον σελίδες, περιλαμβάνονται πάρα πολλές αποφάσεις που καταργούν και το δικαίωμά μας στην περιουσία, την ιδιοκτησία και πάνω απ’ όλα την αξιοπρεπή διαβίωση».

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Το Σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα και φορείς που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, διοργανώνουν εκδήλωση στην 23ης Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, τονίζοντας  δίνουν τη μάχη για να φωτίσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για να ζει η εργατική τάξη με αξιοπρέπεια, με δικαιώματα στη δουλειά και κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της και διεκδικώντας μια σειρά από αιτήματα για την εργασία και φυσικά, το δικαίωμα στις απεργίες.

 

Γ. Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ