Ρεμούλα ολκής στην Παλιόχουνη! Στον… αέρα η ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου!!!

Nέα εμπλοκή φαίνεται πως ανακύπτει στο πολύπαθο έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς λίγες μόλις ημέρες πριν την 20η Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για την υλοποίηση του έργου, μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), σαν κεραυνός εν αιθρία, έρχεται η καταγγελία του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργου Μπέζου, για την ΤΕΡΝΑ και όσους εμπλέκονται στην υπόθεση της αγοράς  έκτασης στην Παλιόχουνη Αρκαδίας.

Ο κ. Μπέζος, στην πατρική οικογένεια του οποίου ανήκουν τα 65 από τα 310 στρέμματα, τα οποία έχουν δεσμευτεί για την ανέγερση του εργοστασίου στην Παλαιόχουνη, καταγγέλλει την εταιρεία, ότι σε συνεργασία με ιδιώτη, συνυπέγραφε προσύμφωνα μεταβίβασης αγροτικής γης και καταβολή ποσών, εν αγνοία των ιδιοκτητών τους και στη συνέχεια, επίσης εν αγνοία τους, προχώρησε σε οριστικό συμβόλαιο από τον Δεκέμβριο του 2015(!!!). Ο κ. Μπέζος, έξαλλος, πληροφορήθηκε την εξέλιξη, πριν από έναν μήνα και αντέδρασε άμεσα, ενώ προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση – καταπέλτη,  στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αναφέροντας ονόματα και άλλες λεπτομέρειες, αποσπώντας «like» από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη! Ο διοικητής του Νοσοκομείου μάλιστα, χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα, τονίζοντας σε απάντησή του σε ένα από τα πολλά σχόλια, πως «στο προσύμφωνο αναφέρουν και αναγνωρίζουν ότι η ιδιοκτησία, είναι του πατέρα μου, Ηρακλή Μπέζου και στο οριστικό συμβόλαιο, λένε ότι είναι δικά τους από χρησικτησία, τόσο απατεώνες…», σημειώνει προκαλώντας αίσθηση και εγείροντας σειρά ερωτημάτων.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΠΕΖΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

«Επειδή έχω μάθει στη ζωή μου να μη μασάω τα λόγια μου, σήμερα σας αποκαλύπτω –όπως άλλωστε σας είχα προαναγγείλει- πως έχουν τα πράγματα με τον εν δυνάμει σκουπιδότοπο του Περιφερειάρχη κου Π.Τατούλη-ΤΕΡΝΑ Α.Ε στη Παλιόχνη Αρκαδίας. Ανώτατα στελέχη, λοιπόν φίλοι μου, της ΤΕΡΝΑ A.E, σε απόλυτη συνεργασία με τον «κύριο» εκ Κερασταρίου Αδαμάντιο Σιαμπή, την προηγούμενη περίοδο συνυπέγραφαν, σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν, προσύμφωνα μεταβίβασης αγροτικής γης και καταβολή αρραβώνα ποσού ……..€ εν αγνοία των ιδιοκτητών τους! Δηλαδή με άλλα λόγια «ο κύριος» Αδαμάντιος Σιαμπής -που ήταν από την περιοχή- υποσχόταν στην ΤΕΡΝΑ Α.Ε, ότι θα αγοράσει σε εύλογο χρονικό διάστημα την ιδιοκτησία γης του κάθε ένα στην περιοχή ιδιοκτήτη και στη συνέχεια θα τη πούλαγε σ’ αυτή (στη ΤΕΡΝΑ Α.Ε). Ένα τέτοιο λοιπόν προσύμφωνο είχε υπογραφεί και για την ιδιοκτησία γης της ευρύτερης οικογένειάς μου συνολικής έκτασης 65 στρεμμάτων, χωρίς φυσικά να είχε πέσει απολύτως τίποτε στην αντίληψη μας. Ο αριθμός προσυμφώνου είναι ο 31….. και οι υπογράφοντες, από την πλευρά της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε, ο Σύμβουλος Ενέργειας Γεώργιος Αγραφιώτης και ο εκ Κερασταρίου ορμώμενος, όπως προείπαμε, Αδαμάντιος Σιαμπής. Και καλά μέχρι εδώ. Στην συνέχεια τι κάνανε οι αθεόφοβοι.
Όταν λοιπόν δεν κατάφερναν να ευοδωθεί το σχέδιό τους σύμφωνα με το προσύμφωνο, με το έτσι θέλω κάνανε την ξένη ιδιοκτησία γης «δικιά τους» και προχωρούσανε στην υπογραφή οριστικού συμβολαίου μεταξύ τους. Σαν να έρθουν δηλαδή για παράδειγμα κάποιοι, να σου αγοράσουν-πωλήσουν το σπίτι σου (που το έχεις με συμβόλαια από το πατέρα σου, παππού σου κλπ) και να υπογράψουν μεταξύ τους οριστικό συμβόλαιο με την ακόλουθη μετεγγραφή στο υποθηκοφυλακείο. Ένα τέτοιο λοιπόν συμβόλαιο έχω στα χέρια μου και είναι το με αρ. 60…..
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;;; ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ;;; ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ;;;
Και δεν μπορεί καμία από τις δύο πλευρές που υπέγραψαν, να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε ή ότι έπεσε θύμα. Διότι οι ίδιοι άνθρωποι υπογράφουν και τα ίδια συμφέροντα εκπροσωπούνται και στο προσύμφωνο και στο οριστικό συμβόλαιο που ακολούθησε. Άλλωστε τα ανώτατα στελέχη της ΤΕΡΝΑ Α.Ε μας είχαν καλέσει και για διαπραγμάτευση.
Και τώρα δυο λόγια για το Περιφερειάρχη Π.Τατούλη. Δεν τα γνώριζε αυτός ή κάποιος από τους συνεργάτες του (θεσμικός ή εξωτερικός) όλα τα παραπάνω;;; Και εάν δεν τα γνώριζε τώρα που το ΕΜΑΘΕ, τι προτίθεται να κάνει απέναντι σε τέτοιες πρακτικές που ακολούθησε ο ανάδοχος του πράσινου, μεγάλου και φιλικού προς το περιβάλλον έργου της ΤΕΡΝΑ Α.Ε;;; Τον ακουμπάει καθόλου το θέμα ή θα τον φάει η βουή του κόσμου;;; Και εδώ σταματώ (εννοείται ότι εάν προκληθώ θα επανέλθω). Όλα τα άλλα θα τα βρουν οι δικηγόροι και η δικαιοσύνη!!!».

ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΜΟΥΛΑ

Αυτά ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Γιώργος Μπέζος, προκαλώντας αίσθηση, καθώς τα ερωτήματα που εγείρει η ανάρτηση αυτή, είναι πολλά και αφορούν πέραν της εταιρείας, την Περιφέρεια προφανώς, τη Διαχειριστική Αρχή, το υπουργείο που ενέκρινε τις μελέτες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αφού δεν έγινε έλεγχος τίτλων σε κανένα στάδιο, με το τεράστιο αυτό έργο να… πατά σε «ψεύτικα θεμέλια»! Ερωτήματα, ανακύπτουν επίσης και για το ρόλο συμβολαιογράφων, μηχανικών και όλων όσοι «επιβάλλεται» να εμπλακούν στην υπογραφή τίτλων ιδιοκτησίας. Κανένας δεν έκανε έλεγχο τίτλων για ένα τόσο μεγάλο έργο που εντάχθηκε, απεντάχθηκε και ετοιμάζουν να επανεντάξουν στο ΕΣΠΑ; Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοιες ρεμούλες και λαθροχειρίες στην Ελλάδα του 2018; Ακόμη και στην περίπτωση που πιάστηκαν όλοι στον… ύπνο, τώρα που υπάρχει δημόσια καταγγελία τι κάνουν;

Θεωρούμε αυτονόητη την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη διεύρυνση της καταγγελλόμενης απάτης!

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ