Μεταβολές στις διατάξεις σχετικά με την υποβολή εκπρόθεσμων και τροποποιητικών δηλώσεων, μέσω των οποίων ανοίγει παράθυρο και για «κούρεμα» προστίμων στο 60%.

Ειδικότερα, με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή επέρχονται σημαντικές μεταβολές στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Κ.Φ.Δ.).Αναλυτικά οι προτεινόμενες διατάξεις έχουν ως εξής:1. Τροποποιούνται διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Κ.Φ.Δ.) σχετικά με τον χρόνο υποβολής εκπρόθεσμων αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων και τα επιβαλλόμενα πρόστιμα.

Ειδικότερα ορίζεται ότι, εάν η εκπρόθεσμη (αρχική ή τροποποιητική) φορολογική δήλωση υποβληθεί μετά την κοινοποίηση εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών και μέχρι την κοινοποίηση του προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου και εφόσον προκύπτει ποσό φόρου προς καταβολή, επιβάλλεται επί του ποσού αυτού, αντί του προστίμου του άρθρου 54 (πάγια ποσά για διαδικαστικές παραβάσεις), το πρόστιμο των άρθρων 58, 58Α παρ. 2, ή 59, κατά περίπτωση (πρόστιμα έως 50% του ποσού το φόρου που προκύπτει).

Διαβάστε την συνέχεια στο fortunegreece.com