Πρωτοχρονιάτικη οικογενειακή τραγωδία στον Αγιο Νικόλαο της Μάνης!

Mετά τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, σημαδεύτηκε από έναν φρικτό θάνατο στη Μεσσηνία και ειδικά στην Μάνη, όταν ένας 35χρονος, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες είχε πάρει εξιτήριο από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής  «Δρομοκαΐτειο», έβαλε φωτιά στον καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι, πατριό του και τον έκαψε ζωντανό! Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας φέρεται να ήταν εκείνος που είχε υπογράψει για να πάρει εξιτήριο ο θετός του γιος, ο όποιος έμελλε λίγο καιρό αργότερα, να του στερήσει με φρικτό τρόπο, τη ζωή.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Το οικογενειακό δράμα, εκτυλίχθηκε στον Άγιο Νικόλαο, το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, στη διάρκεια του γιορτινού τραπεζιού, το οποίο μετετράπη σε παρανάλωμα του πυρός… Η μητέρα του κατ’ ομολογία δράστη, ο οποίος λίγο αργότερα παραδόθηκε στην Αστυνομία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα παίρνοντας προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή, οπότε και θα του έχει οριστεί δικηγόρος, έψηνε κρέας στην αυλή, μαζί με το σύζυγό της και κάλεσε το γιο της, για να γιορτάσουν όλοι μαζί. Ο 35χρονος όπως όλα δείχνουν, έφυγε «έτοιμος» από το τροχόσπιτο που έμενε και πήγε… αποφασισμένος στο πατρικό του σπίτι, καθώς όταν έφτασε με το μηχανάκι του, είχε μαζί του, ένα μπιτόνι με βενζίνη και πετρέλαιο, το οποίο άδειασε σε έναν κουβά και περιέλουσε τη μητέρα και τον πατριό του. Η μητέρα, έτρεξε στο σπίτι και σώθηκε, όμως ο άτυχος 65χρονος δεν πρόλαβε να αντιδράσει κι έτσι κάηκε ζωντανός!

Στη συνέχεια, ο νεαρός άνδρας που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, πήγε και έβαλε φωτιά στην είσοδο του σπιτιού ενός άνδρα στο χωρίο, με τον οποίος φέρεται να είχε διαφορές. Ο άνδρας, που βγήκε να δει τι συμβαίνει, προσπάθησε να διώξει μακριά από την είσοδο το μπιτόνι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά, καθώς  υπέστη εγκαύματα στα πόδια, όταν πήρε φωτιά το παντελόνι του. Οι συγχωριανοί του, δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη, καθώς γνώριζαν ότι ο νεαρός αντιμετώπιζε προβλήματα και είχε προστριβές με τον πατριό του, αλλά δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο… Στο σημείο, ύστερα από τηλεφώνημα που δέχθηκε, έσπευσε η εθελοντική ομάδα «ΓΑΙΑ», όπως δήλωσε ο διοικητής της, Κώστας Ξυδέας. «Δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα στη 1 το μεσημέρι, ότι καίγεται ένα σπίτι στον Άγιο Δημήτριο και υπάρχει και κάποιος σοβαρά τραυματισμένος. Εκείνη τη στιγμή, περιπολούσαν 4 άτομα της «ΓΑΙΑ» και έσπευσαν στο σημείο, όπου αντίκρισαν ένα άνθρωπο πεσμένο στην αυλή του σπιτιού του απανθρακωμένο και κάποιους ανθρώπους, αλλόφρονες, να περιφέρονται φωνάζοντας… δεξιά και αριστερά! Η μητέρα είχε κλειδωθεί στο σπίτι και μας άνοιξε, λίγο πριν αναγκαστούμε να σπάσουμε την πόρτα, καθώς δεν ξέραμε σε τι κατάσταση μπορεί να βρισκόταν» δήλωσε ο κ. Ξυδέας, επισημαίνοντας πως την βρήκαν σοκαρισμένη και πλημμυρισμένη από βενζίνη και πετρέλαιο! «Την καθησυχάσαμε και της βγάλαμε τα νοτισμένα ρούχα, την πλύναμε και προσπαθήσαμε να την καθησυχάσουμε χωρίς να της εξηγήσουμε το μέγεθος της τραγωδίας, καθώς δεν ήξερε και πίστευε πως ο άντρας της, τα είχε καταφέρει», ανέφερε ο Κώστας Ξυδέας, επισημαίνοντας πως στο σημείο έσπευσε και γιατρός του Κέντρου Υγείας της περιοχής, όπου χορήγησε φάρμακα στη μητέρα για να ηρεμήσει, καθώς ήταν σε έξαλλη κατάσταση. «Μόλις ηρέμησε λιγάκι, της ανακοινώσαμε τι ακριβώς είχε συμβεί», δήλωσε ο διοικητής της «ΓΑΙΑ», με το πανελλήνιο, να παρακολουθεί… αποσβολωμένο την πολύ άσχημη αυτή, εξέλιξη.

 ksydeas

Ο επικεφαλής των εθελοντών της «ΓΑΙΑ» Κώστας Ξυδέας

 35xronos-manh

Ο 35χρονος ντελιβεράς που έκαψε ζωντανό τον πατριό του!

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ