Το νέο ντοκιμαντέρ του Channel 4 με τίτλο «Wasting Away: The Truth about Anorexia», παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον και καταπιάνεται με ένα αντικείμενο που απασχολεί σημαντικά τις γυναίκες -κυρίως- της εποχής μας.

Ανάμεσα σε άλλους στο ντοκιμαντέρ μιλά και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος αναφέρεται για πρώτη φορα στα προβλήματα που αντιμετώπιζε η μητέρα του, αποκαλύπτοντας τη μάχη της με τη βουλιμία.

Ανάμεσα σε άλλα ο διάδοχος του θρόνου, εξήγησε πως η μητέρα του δεν δίσταζε να μιλήσει για τη διατροφική διαταραχή της, όπως έκανε σε συνέντευξή της στον Μάρτιν Μπασίρ το 1995. «Είναι αναγκαίο να μιλάμε για αυτά τα πράγματα και να τα μοιραζόμαστε. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και να μην ντρεπόμαστε ή να μην κρυβόμαστε στο σκοτάδι, όπου τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Νιώθω πραγματικά περήφανος για τη μητέρα μου. Αυτά τα πράγματα είναι αρρώστιες. Οι ψυχικές διαταραχές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την ίδια σοβαρότητα με τις παθήσεις του σώματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φρόντισε μάλιστα να συμπληρώσει: «Οι διατροφικές διαταραχές αποτελούσαν από πάντα πρόβλημα για τα νεαρά κορίτσια και τους άντρες επίσης αν και λίγοι μιλούν για αυτό… Όντας πατέρας δεν ξέρω τι να κάνω. Νιώθεις αβοήθητος στην αρχή (…). Ελπίζω ο Τζόρτζ και η Σάρλοτ να μεγαλώσουν σε έναν κόσμο, όπου η ψυχική υγεία είναι απολύτως κανονικοποιημένη, όπου μπορούμε όλοι να μιλάμε για αυτό ανοικτά και ειλικρινά».

Δείτε το βίντεο.