Από τη Νάνσυ Παραδεισανού,

Η Μαρία Λουίζα Βούρου φέτος παρουσιάζει την εκπομπή Όλα Καλά στο TV Μακεδονία και μιλά στο People για το επόμενο επαγγελματικό βήμα που σχεδιάζει και θα συνδυάσει με την τηλεόραση.

Έχεις αποδεχτεί την αβεβαιότητα της δουλειάς στην τηλεόραση; 

Είμαι στο χώρο αυτό δέκα χρόνια κι έχει τύχει να μείνω εκτός τηλεόρασης για διαστήματα. Επειδή πρέπει να δουλεύω για να ζω, πάντα κάνω και κάτι παράλληλα με την τηλεόραση. Έτσι, εδώ και μερικούς μήνες, πήρα το δίπλωμά μου στο pilates, που μου αρέσει πολύ σαν άσκηση. Έχω σκοπό να ανοίξω ένα δικό μου χώρο και να κάνω μαθήματα εκεί. Επίσης, έχω ένα fitness & wellness blog και μέσα από εκεί δίνω συμβουλές διατροφής, fitness και συνταγές για smoothies και υγιεινά, light σνακ.

Τι έχεις να πεις σε όσους ίσως αμφισβητούν τις γνώσεις σου στο αντικείμενο αυτό; 

Είμαι τυχερή γιατί δεν μου έχει τύχει μέχρι στιγμής. Σίγουρα δεν ξύπνησα ένα πρωί και αποφάσισα να ασχοληθώ με την υγεία, τη σωστή διατροφή και τη γυμναστική. Ο κόσμος ξέρει ότι γυμναζόμουν ανέκαθεν και έχω αυτό τον τρόπο ζωής. Άρα με εμπιστεύεται. Δεν μου προέκυψε ξαφνικά όλο αυτό. Το έχω μελετήσει πολύ, διαβάζω κι ενημερώνομαι. Αυτός είναι φυσικά ο λόγος που σκέφτηκα να κάνω σπουδές στο pilates και δεν θα σταματήσω να μαθαίνω και να εξελίσσομαι.

Κάνεις διατροφή χαμηλών θερμίδων; 

Στη διατροφή μου δεν είμαι πολύ αυστηρή. Δεν τρέφομαι μόνο με φύτρες, φρούτα και βρόμη, όπως ίσως φανταστεί κανείς. Φροντίζω να φτιάχνω ένα δυναμωτικό πρωινό που θα με κρατήσει μέχρι το μεσημέρι. Ίσως κάνω κι ένα smoothie με «καλές» θερμίδες, που θα μου δώσουν ενέργεια. Το μεσημέρι θα φάω κρέας με σαλάτα, όσπρια ή μακαρόνια. Το βράδυ θα προτιμήσω μια αραβική πίτα με γαλοπούλα, τυρί ή αβοκάντο. Βέβαια στη ζωή μου παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και η άσκηση. Προπόνηση κάνω 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Κάνω pilates, σε συνδυασμό με τρέξιμο ή περπάτημα.