Από τη Γωγώ Θωμά

Πριν την κερδίσει η υποκριτική, η Φιλίππα Ταμπάρη ήταν μια νεαρή δημοσιογράφος που έφυγε από τη Θεσσαλονίκη για να κυνηγήσει την τύχη της στα μεγάλα κανάλια της πρωτεύουσας. Τελικά κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα –και η συνεργασία της με τον Χάρη Ρώμα ήταν αυτή που τη βοήθησε να εξελιχθεί.

Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στο Κέντρο και στο Ωραιόκαστρο. Τελειώνοντας το σχολείο, γράφτηκε σε μια ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας και παράλληλα με τις σπουδές της δούλεψε στο κανάλι TV100. Με το που αποφοίτησε, ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία σε διάφορα τοπικά κανάλια μέχρι το 2000, τη χρονιά που βρέθηκε στην ΕΡΤ3 με την εκπομπή Ανώνυμη Πρωταγωνίστρια. «Ταξιδεύαμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και αναδεικνύαμε γυναίκες που είχαν να μας πουν κάτι το διαφορετικό: από μια νοικοκυρά με ενδιαφέρουσα ιστορία μέχρι μια 22χρονη κοπέλα που ήταν οδηγός λεωφορείου. Κάποια στιγμή σκέφτηκα να δοκιμαστώ και στην Αθήνα. Ήρθα το 2005 και βρέθηκα στο Mega, στην ενημερωτική εκπομπή Πρωινό Mega με τον Αντώνη Λιάρο και τη Λίζα Δουκακάρου», λέει στο People.

Ο ερχομός της στην πρωτεύουσα σηματοδότησε μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή της. Ενώ ήρθε με την ιδιότητα της δημοσιογράφου, εδώ αποφάσισε να ξεκινήσει τις σπουδές της στην υποκριτική. «Πάντα είχα μέσα μου το μικρόβιο. Στο σχολείο ήμουν στη θεατρική ομάδα και έκανα αρκετά χρόνια κλασικό χορό. Μάλιστα δίδασκα μπαλέτο στη Θεσσαλονίκη. Δεν θεωρώ ότι μου ταίριαξε ποτέ η δημοσιογραφία. Ήθελα κάτι πιο χαρούμενο και χαλαρό και η ψυχαγωγία εκείνης της εποχής είχε έναν πιο κουτσομπολίστικο χαρακτήρα. Δεν το υποτιμώ, απλά δεν μου ταίριαζε» λέει.

Η πρώτη της δουλειά ως ηθοποιού ήταν στο Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον με τον Χάρη Ρώμα. «Τον εκτιμώ πολύ. Είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος. Με βοήθησε πάρα πολύ στο ξεκίνημά μου. Μετά από αυτό πήγα σε πολλές οντισιόν. Μάλιστα στενοχωριόμουν όταν δεν με έπαιρναν. Είχα απογοητευτεί. Αλλά το κυνήγησα. Πέρσι ήταν ιδιαίτερα φορτωμένη χρονιά, αφού ήμουν και στο Star Κύπρου στο σίριαλ 9 Μήνες και στις Προδοσίες στο ΣΚΑΪ. Φέτος είμαι μόνο στο θέατρο και συζητάω για μία κωμική ταινία στον κινηματογράφο».

«Δεν μου έχουν χαριστεί πράγματα»

Η κωμική παράσταση Αυτός ο Αλήτης ο Κοέλιο… Έχει Πάρει Πολύ Κόσμο στο Λαιμό του, των Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Αποστόλου, σε σκηνοθεσία Κλεοπάτρας Σβανά, ανέβηκε πριν από λίγες ημέρες στο θέατρο Ριάλτο. Η Φιλίππα θεωρεί καρμικό το γεγονός ότι φέτος συμμετέχει σε αυτή την παράσταση, αφού βρίσκει πολλά κοινά με την ηρωίδα της. «Υποδύομαι την Άννα Κατσιώνη, μια ηθοποιό, η οποία πηγαίνει σε μία οντισιόν για να πάρει το ρόλο πάση θυσία. Προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να πείσει το σκηνοθέτη, τον οποίο υποδύεται ο Νίκος Γεωργάκης. Η Άννα είναι ένα άτομο που έχει τρομερή θέληση να πετύχει. Έτσι κι εγώ, όταν θέλω κάτι πολύ δεν το αφήνω, έχω επιμονή και το εξαντλώ. Επίσης έχω το χιούμορ και την τρέλα της. Απολαμβάνω αυτό το ρόλο».

Της αναφέρω τη φράση του Πάολο Κοέλιο «Όταν θελήσεις κάτι πάρα πολύ, το σύμπαν όλο θα συνωμοτήσει για να γίνει η επιθυμία σου πραγματικότητα», για να μου επιβεβαιώσει πως πιστεύει πολύ ότι όλα στη ζωή είναι ενέργεια. «Αν θέλεις κάτι πολύ ή αν είσαι ένας άνθρωπος που παλεύεις και κυνηγάς τα “θέλω” σου με μια θετική στάση στη ζωή, θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα σου χαμογελάσει. Δεν μου έχουν χαριστεί πράγματα. Έχω δουλέψει πολύ. Όχι ότι δεν με βοήθησαν άνθρωποι, γιατί πιστεύω ότι δεν φτάνει να έχεις ταλέντο και να το κυνηγάς. Πρέπει να βρεθούν κάποιοι που θα πιστέψουν σε εσένα. Σίγουρα υπήρχαν και πράγματα που ήθελα να κάνω και δεν τα κατάφερα, αλλά δεν θέλω να μεμψιμοιρώ και να μιζεριάζω. Είμαι ευχαριστημένη με αυτά που έχω».

«Δυσκολεύτηκα να κάνω φιλίες»

Μετά από δώδεκα χρόνια περίπου στην Αθήνα η Φιλίππα αποκαλύπτει πως δεν έχει κάνει φίλους από το χώρο της. «Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμώ και συμπαθώ. Όμως οι κολλητές μου φίλες είναι από τα παιδικά μου χρόνια». Αυτό που σίγουρα δεν κάνει είναι να φαντάζεται τον εαυτό της με νυφικό. «Ωστόσο, δεν είναι κάτι που απορρίπτω. Αγαπώ πολύ τα παιδιά. Θεωρώ πως όλα στη ζωή γίνονται ξαφνικά. Όλα τα συναισθήματα μας τα βγάζουν άνθρωποι» λέει η ηθοποιός, που αυτή την περίοδο είναι μόνη της.

Η Φιλίππα πρωταγωνιστεί στην παράσταση Αυτός ο Αλήτης ο Κοέλιο… Έχει Πάρει Πολύ Κόσμο στο Λαιμό του, μια κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Αποστόλου, σε σκηνοθεσία Κλεοπάτρας Σβανά.