Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Δημήτρης Αβδάλας!

ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΡΙΒΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΙΩΝ…

Παραιτήθηκε με επιστολή του -επικαλούμενος προσωπικούς λόγους- που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Δημήτρης Αβδάλας, προκαλώντας σοκ στον εμπορικό κόσμο, ενώ τα μηνύματα στήριξης ήταν αρκετά καθώς η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη επήλθε μετά από μια επιτυχημένη πορεία, όπως τονίζουν χρήστες του διαδικτύου. Πάντως, η παρακαταθήκη που αφήνει αποτελεί τα θεμέλια για την «επόμενη ημέρα» που μόνο εύκολη δεν θα είναι για την τοπική αγορά. Παρ’ ότι ως λόγοι παραίτησης προβάλλονται προσωπικοί λόγοι, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εσωτερικές τριβές και διαφωνίες. Η επιστολή παραίτησης, πάντως, δεν αφήνει κάποιο υπονοούμενο, διατυπώνοντας με σαφήνεια τις θέσεις του Δημ. Αβδάλα για την τοπική αγορά και όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια. Αναφέρει η επιστολή:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

«Υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση του Προέδρου και μέλους του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας για προσωπικούς λόγους.

Αφήνω παρακαταθήκη στον επόμενο Πρόεδρο έναν Σύλλογο εξωστρεφή, λαλίστατο, πανταχού παρών σε όλες τις ανάγκες, τα προβλήματα, τις εκδηλώσεις της πόλης, ενεργό αρωγό της Δημοτικής Αρχής και με τεράστιες επιτυχίες που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια (όπως είναι οι Λευκές Νύχτες, εκπτωτικές βραδιές, συνεργασίες με όλους τους Συλλόγους και του Φορείς της πόλης και πολλών άλλων). Πιστεύω ότι ήμουν πάντα στο πλευρό όλων των προηγούμενων Προέδρων και στήριζα το έργο και τις πρωτοβουλίες τους, χωρίς ποτέ να δημιουργήσω την παραμικρή δυσλειτουργία.

Επίσης, να αναφέρω ότι λόγω της μεγάλης και αθρόας προσέλευσης στις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου καταφέραμε τη μεγάλη επιδότηση από την Ομοσπονδία που θα έχει ο Σύλλογός μας και την ισχυρή εκπροσώπησή μας από τέσσερα μέλη.

Στον Εμπορικό Σύλλογο είμαι εδώ και εικοσιπέντε χρόνια, προσφέροντας από πολλές θέσεις ηθικά και υλικά, γιατί θεωρώ πως αυτό είναι το χρέος κάθε επαγγελματία, και όχι προσδοκώντας την προσωπική προβολή και εξουσία.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ. που με στήριξαν και όλους τους συναδέλφους και φίλους που πραγματικά με όλες τους τις δυνάμεις αφήνοντας στην άκρη την μιζέρια του εγωισμού μας ήταν δίπλα μου, στο δύσκολο αυτό έργο που βάλαμε ψηλά τον πήχη της επιτυχίας και της διαφοροποίησης του Συλλόγου από τα συνηθισμένα, μόνο και μόνο για να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο “Να αλλάξουμε την εικόνα της Τοπικής Αγοράς και να προσφέρουμε καινοτόμες ιδέες και δράσεις σε όσους την στηρίζουν. Μετά τιμής, Αβδάλας Δημήτριος».

ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Παραθέτουμε ορισμένα μηνύματα όπως αναρτήθηκαν:

  • “Toula S: Λυπηρό. Οι άνθρωποι της προσφοράς δεν παραιτούνται. Ειμαι γνώστης ορισμένων πραγμάτων και λυπάμαι ειλικρινά. Σεβαστη φυσικά η απόφαση σου.
  • Εφη Π: κρίμα για τον σύλλογο που θα χάσει έναν πολύ άξιο πρόεδρο, με πολύ προσωπικό κόπο που κατέβαλε καθημερινά.
  • Νικος Π: από τη μικρή μας συνεργασία κατάλαβα ότι κοιτάς μπροστά δίχως μικροσυμφέροντα και παρωπίδες, λυπάμαι για την απόφασή σου, ο τόπος χρειάζεται ανθρώπους με τα χαρίσματά σου…
  • Διονύσιος Γεωργογιαννόπουλος: Καλημέρα. Πράγματι έχετε αποδείξει πως την αγάπη, την εκτίμηση και τον σεβασμό τα κερδίσατε με την αξία και την μεγάλη προσφορά σας στην Κυπαρισσία, καθώς αλήθεια είναι πως εδώ και χρόνια, εσείς και κάποιοι άλλοι κάνατε τον αγώνα σας ώστε να αναδειχθεί η μικρή μας πόλη Κυπαρισσία σε διάφορους τομείς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Δεν γνωρίζω τους λόγους της παραιτήσεως σας κύριε Δημήτρη, αλλά εκείνο που ξέρω είναι πως κερδίσατε την αγάπη, την εκτίμηση, τον σεβασμό και την θέση σας αυτή την διατηρήσατε χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς τουπέ αλλά με ήθος και αγάπη για την Κυπαρισσία, την οποία κάποιοι είχαν ξεχάσει εδώ και πολλά χρόνια.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ