Παλιοχούνη: Στα άκρα η κόντρα Μπέζου με ΤΕΡΝΑ και Περιφέρεια!

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η κόντρα του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργου Μπέζου, με την ΤΕΡΝΑ, την εταιρεία που έχει αναλάβει την υλοποίηση του μεγάλου έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ο κ. Μπέζος, εδώ και καιρό, με αναρτήσεις του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αναφερόταν στην εταιρεία και την… τακτική που ακολουθεί, μέχρι που άρχισε να «μιλά» με ονόματα και να προβαίνει σε επίσημες καταγγελίες. Οι αναφορές αυτές, πήραν μεγάλη διάσταση, με το θέμα να δημοσιεύεται στον Τύπο και τον κίνδυνο να τιναχθεί στον… αέρα το μεγάλο, πολύπαθο έργο, της Περιφέρειας λίγες ημέρες πριν τις τελικές υπογραφές, να μοιάζει κάτι περισσότερο από ορατός. Ο κ. Μπέζος, ο πατέρας του οποίου έχει κτήμα στην περιοχή όπου θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο στην Παλιόχουνη, κατήγγειλε την εταιρεία, ότι σε συνεργασία με ιδιώτη, συνυπέγραφε προσύμφωνα μεταβίβασης αγροτικής γης και καταβολή ποσών, εν αγνοία των ιδιοκτητών τους και στη συνέχεια, επίσης εν αγνοία τους, προχωρούσε σε οριστικά συμβόλαια, όπως έγινε τουλάχιστον το Δεκέμβριο του 2015(!!!). Ο κ. Μπέζος, φέρεται να πληροφορήθηκε την εξέλιξη, μόλις πριν από έναν μήνα και γι’ αυτό, ξεκίνησε τις αναρτήσεις αυτές, οι οποίες έδωσαν ήδη… σκυτάλη, στη διαδικασία που προβλέπει ο Νόμος!

Πριν φτάσουμε στο σημείο της νομικής οδού, αξίζει να υπενθυμίσουμε, όπως δημοσίευσε η «Φ», πως ο κ. Μπέζος, χρησιμοποιούσε σκληρή γλώσσα, κάνοντας λόγο για απατεώνες, ενώ άφηνε ξεκάθαρες αιχμές, κατά του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, για τον οποίο, διερωτόταν αν γνώριζε ο ίδιος ή κάποιος από τους συνεργάτες του, όσα συνέβαιναν και τι θα έπραττε από τη στιγμή που θα έβλεπε την ανάρτηση.

Ο περιφερειάρχης, δεν απάντησε, με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, μιλώντας στη «Φ» να ξεκαθαρίζει πως σε καμία περίπτωση δε θα δεχθεί ο Πέτρος Τατούλης να εμπλακεί σε συνομιλία με το Γιώργο Μπέζο, ο οποίος προσπαθεί όπως ισχυρίζεται η Περιφερειακή Αρχή να αναδείξει ένα προσωπικό του πρόβλημα σε πολιτικό. Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, έκανε λόγο για παλαιοκομματική τακτική, ξεκαθαρίζοντας πως σε καμία περίπτωση η ιδιωτική υπόθεση κάποιου, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο έργο και υπενθυμίζοντας την καινοτομία του, η οποία θέλει την Περιφέρεια να μην έχει θέση στη χωροθέτηση. Η κα Νικολάκου επίσης, στη συνέντευξή της στη «Φ», αφού ξεκαθάρισε πως η Περιφέρεια δεν εμπλέκεται θεσμικά στην εν λόγω υπόθεση, προέτρεψε τον κ. Μπέζο να προσφύγει στη δικαιοσύνη, στην περίπτωση που έχει οποιαδήποτε διένεξη με κάποιον ιδιώτη ήταν εταιρεία. Ο διοικητής του Νοσοκομείου από την πλευρά του, συνέχισε τις αναρτήσεις, αναφέροντας κι άλλα ονόματα, όπως αυτό του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα και συνδέοντας την υπόθεση με το έργο, παραθέτοντας το προσύμφωνο μεταβίβασης αγροτικού ακινήτου και καταβολή αρραβώνα, με ημερομηνία  27 Σεπτεμβρίου 2013(!!!) και συμβαλλόμενους τους Διαμαντή και Ηρακλή Σιαμπή και την «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε». Την Παρασκευή το απόγευμα μάλιστα, πριν δημοσιοποιηθεί η συνέντευξη της Ντίνας Νικολάκου στη «Φ», χαρακτηριστική ήταν η ανάρτησή του με τίτλο «Τατούλης – ΤΕΡΝΑ για γέλια και για κλάματα» όπου μιλά για «σύσταση εγκληματικής συμμορίας», ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει η αντίδραση της εταιρείας, που παρά τις βαρύτατες καταγγελίες, αρκείται στο σχόλιο πως δεν ασχολείται με ιδιώτες!!!

«ΤΑΤΟΥΛΗΣ – ΤΕΡΝΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ»

«Αγαπητοί μου φίλοι, είπα προχθές να βάλω τελεία, αλλά διαβάζω πράγματα σήμερα στην επικαιρότητα που και να ήθελα δεν μπορώ να μην απαντήσω…
Λοιπόν ξεκινάμε με την εταιρία ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

  • Πρώτη φορά βλέπω να ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΗΜΟΣΙΑ, να λες ότι είναι ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ΚΛΕΦΤΗΣ και ΑΛΗΤΗΣ (πόσο μάλλον μια σοβαρή «υποτίθεται» εταιρία) και ΑΥΤΟΣ να σου απαντά, ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!! Δεν πειράζει, σας πήγα εγώ…
  • Λέει επίσης η ΤΕΡΝΑ ΑΕ σήμερα, ότι πρόκειται για διαφορά μεταξύ ιδιωτών. Πρέπει να τους πει κάποιος, ότι άλλο αυτό και άλλο σύσταση εγκληματικής συμμορίας που εμπλέκονται εταιρίες-ελ.επαγγελματίες-μηχανικοί- συμβολαιογράφοι-δημόσιες αρχές κλπ. με σκοπό την υφαρπαγή-κλοπή ακίνητης ιδιοκτησίας πολιτών.

Πάμε τώρα στον κ. Π. Τατούλη και στην Περιφέρεια.

  • Κύριε Τατούλη σταμάτα πια να κρύβεσαι ή να σε κρύβουν. Σε περιμένω τώρα ένα μήνα να δώσεις μια καθαρή απάντηση και τίποτα. Άλλες φορές ήσουν λαλίστατος. Σήμερα αποφάσισες λοιπόν (λόγω της δημοσιότητας και της πίεσης του θέματος) να πετάξεις την μπάλα στη κερκίδα και να πεις ότι το θέμα αφορά ιδιώτες και δεν είναι πολιτικό. Κάνεις λάθος και το ξέρεις πολύ καλά. Το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό και έχω όλα εκείνα τα επίσημα στοιχεία που το αποδεικνύουν.
  • Λέτε στην Περιφέρεια (μαθαίνω σήμερα), ότι στο προσύμφωνο που είχαν υπογράψει οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, δεν αναφέρεται πουθενά ως ιδιοκτήτης της εν λόγω έκτασης, ο Ηρακλής Μπέζος.

Λοιπόν για να τελειώνουμε. Ξεκινώ από σήμερα να δημοσιοποιώ επίσημα στοιχεία… Παρακάτω λοιπόν διαβάστε τα επίμαχα κομμάτια από το προσύμφωνο που είχαν υπογράψει ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και τι οι ίδιοι αναγνώριζαν και συνυπέγραφαν ως ιδιοκτησία γης στον Ηρακλή Μπέζο.
Και ένα τελευταίο. Όσο και να βιάζεστε να υπογράψετε την σύμβαση, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ….
ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!!!!
ΥΣ: Σας κάνω γνωστό φίλοι μου –πέρα όλων των άλλων διαδικασιών- ότι ήρθε η στιγμή να ενημερωθούν επίσημα και οι αρμόδιοι Υπουργοί!!!», ανέφερε ο κ. Μπέζος, ο οποίος το Σάββατο, ανήμερα των Φώτων, έστρεψε τα βέλη του κατά του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, ο οποίος είχε την ίδια θέση και την… επίμαχη περίοδο, παραθέτοντας για του λόγου το αληθές και απόσπασμα των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης, τον Ιανουάριο του 2014.

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ

«Αγαπητέ φίλε, πατριώτη Βαγγέλη Γιαννακούρα, γνωριζόμαστε χρόνια. Καταγόμαστε και μεγαλώσαμε και οι δύο σε γειτονικά χωριά που τα χωρίζει μόλις 1 χιλιόμετρο. Εσύ από το Αθήναιο, εγώ από το Κεραστάρι. Πάντα υπήρχε ανάμεσά μας, αμοιβαία αγάπη, εκτίμηση και αλληλοσεβασμός.
Η ζωή όμως, κάνει τους δικούς της κύκλους και μας φέρνει καμιά φορά μπροστά και σε μεγάλα διλήμματα. Σε ένα τέτοιο δίλλημα αγαπητέ φίλε Βαγγέλη έχεις βρεθεί και ΕΣΥ τώρα. Και πρέπει να μιλήσεις καθαρά και να πεις με ποιους πας και ποιους αφήνεις. Με τους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ Ή ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ!!! ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΑ!!!

Στο δια ταύτα λοιπόν. Το Φθινόπωρο του 2013, σε ανοιχτή συζήτηση για το θέμα των σκουπιδιών που έλαβε χώρα παρουσία πολλών συμπατριωτών μας στην Ασέα, ισχυριζόσουν μέσα στα άλλα -με βάση το σχέδιο-μελέτη-χωροθέτηση της ΤΕΡΝΑ ΑΕ που είχες μπροστά σου- ότι ο πατέρας μου Ηρακλής Μπέζος είχε πουλήσει 80 στρέμματα. Σε σημείο που «τον ανάγκασες» -για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας-, να υπογράψει δημόσια υπεύθυνη δήλωση ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μάλιστα, σε εκείνη την υπεύθυνη δήλωση την οποία είχες υπογράψει και ΕΣΥ, είχε μπει και η προσθήκη ότι εάν κάτι τέτοιο όντως δεν ισχύει και πρόκειται για παράνομη πράξη, τότε δεν πρόκειται να προχωρήσει κανένα έργο και καμία ΤΕΡΝΑ ΑΕ. Μάλιστα ΕΣΥ πρώτος θα διαχώριζες την θέση σου και θα έβγαινες να το καταγγείλεις», ανέφερε ο κ. Μπέζος, παραθέτοντας κι άλλα στοιχεία.

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

«Στο σήμερα λοιπόν… Σήμερα Βαγγέλη, γνωρίζεις ποια είναι η αλήθεια μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις. Έπεσες και ΕΣΥ θύμα μιας καλοστημένης απάτης. Όμως ταυτόχρονα καλείσαι να πάρεις και αποφάσεις. Καλείσαι ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΌΛΑ να τιμήσεις την υπογραφή σου. Εάν δεν το κάνεις, λυπάμαι που θα στο πω, αλλά θα είσαι και εσύ ένας απ’ αυτούς.Συνεπώς, επειδή σε γνωρίζω καλά και ουδέποτε αμφισβήτησα την ηθική σου ακεραιότητα, παίρνω το θάρρος να σου πω, πως αυτή τη στιγμή έχεις μόνο ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ.
Να διαχωρίσεις την θέση σου από αυτή τη βρωμιά και τη λαμογιά και να μην συμμετάσχεις σε αυτή την εγκληματική συμμορία με τη σιωπή σου. Μην ταυτιστείς με ότι πιο σάπιο και διεφθαρμένο υπάρχει. Δεν σου αξίζει. Σε αδικεί. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!!! Υπέβαλλε ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ και διαφύλαξε την αξιοπρέπεια σου. Για να μπορείς και αύριο να βλέπεις τους συμπατριώτες μας, τους Δημοβαλτεστιώτες, τους Μεγαλοπολίτες, τους Τριπολιτσιώτες αλλά και άλλους πολλούς στα μάτια. Γιατί όπως και εσύ ξέρεις πολύ καλά, αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία ΣΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ!!!! Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!!

Συνεπώς ΠΡΟΧΩΡΑ…», σημειώνει και καταληκτικά, καταθέτει το επίμαχο, όπως το χαρακτηρίζει, απόσπασμα από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης τον Γενάρη του 2014.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δήμαρχος: «Επειδή έχουμε μείνει στην Ελλάδα, στα Κοκολοτρωνέικα, ακόμη μπορεί και να μην ήξερα που είναι, γιατί η χώρα δεν έχει ακόμα κτηματολόγιο κ. Μπέζο».

Ηρακλής Μπέζος: «Ακούστε λοιπόν, οι απατεώνες τι κάνουν… Ενσωματώνουν 80 στρέμματα γη δική μου στο χωροταξικό αυτό σχεδιασμό και το λέω του αγαπημένου μας συμπατριώτη και αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα και μου λέει: «Κι εσύ Ηρακλή, εδώ πέρα σου έχουν 80 στρέμματα δικά σου». Εγώ του απάντησα: «Βαγγέλη μου συνοδοιπόροι σε τούτη τη ζωή ξεκινήσαμε , άσχετα αν εσύ δουλεύεις το τσιμέντο και το σίδερο, εγώ κουβάλαγα το πηλοφόρι, ακόμα δεν έχω υπογράψει. Δεν έχω δώσει, δεν έχω δει κανέναν από αυτούς τους απατεώνες και φτιάχνουμε αμέσως μετά – νομίζω η κα Φράγκου,  το έχετε κα Φράγκου-  μια υπεύθυνη δήλωση ότι ουδέποτε ήρθα με αυτούς τους απατεώνες σε επαφή, ούτε με γνωρίζουν, ούτε τους γνωρίζω. Πως ενσωματώνουν τη γη μου; Και λέει ο Βαγγέλης, το προσυπογράφω, το υπογράφει ο κ. αντιπεριφερειάρχης το γνήσιο της υπογραφής μου και λέει: «Με αυτό θα καταρρίψουμε τη μελέτη Ηρακλή». Οι άνθρωποι αυτοί – για εσάς το λέω κ. σύμβουλοι – οι άνθρωποι αυτοί, είναι γκάνγκστερς! Στην Αμερική, λέγονται γκάνγκστερς, εδώ στην Ελλάδα, απατεώνες! Λοιπόν, δε σεβάστηκαν τίποτα. Δε σας κουράζω άλλο., τελειώνω με αυτά που διαβάζω: κ. δήμαρχε, εδώ και αρκετούς μήνες, γη ηγεσία της Περιφέρειας, με ανθρώπους των μεγάλων συμφερόντων, έχουν επιλέξει με δόλιους και κρυφούς τρόπους, να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο μέρος των σκουπιδιών της Πελοποννήσου, στο Δήμο της ιστορικής Τριπολιτσάς…»

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αποσπάσματα από τα προσύμφωνα και το συμβόλαιο που ανάρτησε στο f/b ο Γιώργος Μπέζος, εγκαλώντας την ΤΕΡΝΑ και προσωπικά τον Γιώργο Αγραφιώτη

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ