Ξιφομαχίες για τριφυλιακά θέματα ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο στο Δ.Σ.

Σοβαρές τοποθετήσεις για θέματα μείζονος σημασίας έθεσαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με ερωτήσεις δημοτικοί σύμβουλοι καθώς η καθημερινότητα αποτελεί προτεραιότητα για τους δημότες όπως τονίστηκε.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Από την μείζονα μειοψηφία ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιπρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Κουτσούλης ανέφερε ότι “ερχόμαστε μία φορά το μήνα και η συζήτηση αναλώθηκε ήδη με το «Μακεδονικό» ζήτημα, με την εικόνα που αντικατοπτρίζει το Σώμα να μην κολακεύει την εικόνα που αποτυπώνεται προς το έξω”, τονίζοντας ότι “επομένως να μην κάνουμε πολιτική της κολοτούμπας καθώς από το 2010 η χώρα τελεί υπό κηδεμονία”.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Σε ό,τι αφορά τη Τριφυλία έθεσε θέματα για το Λιμάνι από το 2013 ρωτώντας τον δήμαρχο αν σκέφτεται να προσφύγει στην δικαιοσύνη για τα ποσά που σπαταλήθηκαν στο βρόντο ως δημόσιο έργο, φοβούμενος ότι το κόστος αποκατάστασης θα είναι πολλαπλάσιο, κάνοντας ουσιαστικά… μνημόσυνο στο έργο! Έθεσε το θέμα των ιστορικών κτιρίων στην Άνω Πόλη που καταρρέουν, την αναστήλωση του κάστρου που δεν προχώρησε, τις αναπάντητες ερωτήσεις για την ΔΕΥΑΤ καυτηριάζοντας το θέμα των γεωτρήσεων στους Γαργαλιάνους για την χρηματοδότηση αγωγού ιδιώτη χωρίς απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης. Για το θέμα του γενικού διευθυντή εκτίμησε ότι ήταν φωτογραφική διάταξη καθώς έλειπε μόνο το όνομα, ενώ επαίνεσε την προσπάθεια του Τάσου Αδρακτά που εκταμίευσε πόρους για τον σύνδεσμο «Τέλλος Άγρας».

ΠΥΡΙΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΡΑΒΕΛΗ ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΔΙΤ

Η επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Ιωάννα Μαραβελή έθεσε το θέμα “αποφάσεων του Δ.Σ. το 2012 και 2014 για την διαχείριση των απορριμμάτων αλλά τελικά η Δημοτική αρχή αδράνησε μέχρι να οδηγηθούμε στη  ΣΔΙΤ” για να προσθέσει ότι: “η ΣΔΙΤ δεν μας ενοχλεί, οι ΣΔΙΤ άλλων Δήμων μας ενοχλούν”. Για το λιμάνι τόνισε ότι “δόθηκαν το 2016 τα ποσά μέσω του κ. Χαρίτση για συγκεκριμένο έργο, με βάση μελέτη του 2014 για συγκεκριμένη κατάσταση, οπότε τώρα άλλο έργο πρέπει να καλύψουμε λόγω των ζημιών που υπέστη”.

Για τις γεωτρήσεις εκτίμησε ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν “προκαλούν με την ανευθυνότητα του Δήμου και της ΔΕΥΑΤ μετά τις αποκαλύψεις που δεν είχε την ευθιξία να εκδώσει ούτε μια ανακοίνωση για τους πολίτες των Γαργαλιάνων”, ενώ τις έκανε εντύπωση ότι η απόφαση για την γεώτρηση δεν επικυρώθηκε πότε από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ. Δεν υπάρχει έγγραφο παραχώρησης μεταξύ του ιδιώτη και του Δήμου, ανέφερε, ασκώντας κριτική για την ανάλυση του νερού, η οποία δεν έχει συγκεκριμένη περιγραφή για το δείγμα! Τέλος, επέκρινε τη συζήτηση για το Μακεδονικό, καθώς το Δ.Σ. κλήθηκε να λάβει απόφαση για την..εξωτερική πολιτική της χώρας!!!

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ «ΚΑΜΠΟΥΡΑ» ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο Σαράντος Κουκούμης από τη Λαϊκή Συσπείρωση έθιξε το θέμα με τα οικόπεδα για τη ΣΔΙΤ, λέγοντας ότι από “την αρχή μιλούσαμε για παιχνίδι σε βάρος του λαού και υπέρ των εργολάβων, με το τίμημα να φορτώνεται ο πολίτης λόγω του υπέρογκου κόστους για την κεντρική διαχείριση και τη μεταφορά των σκουπιδιών”. Υπογράμμισε ότι: “φοβόμαστε ότι θα καταστραφεί ολοσχερώς το λιμάνι με πλήρη αδράνεια του Δήμου, ενώ για το κατάντημα θα ήταν ευχής έργο να δούμε τους αλιείς να διαμαρτύρονται απορώντας με τα χρήματα που υπάρχουν τι σόι λιμάνι θα επισκευαστεί”.

Σε άλλο σημείο για την ύδρευση επισήμανε ότι “δεν φροντίζουν οι αρμόδιοι ώστε οι κάτοικοι να έχουν ποιοτικό και ασφαλές για την υγεία πόσιμο νερό, αλλά να «μπαλώσουν» το πρόβλημα με πρόχειρες γεωτρήσεις και άφαντες αναλύσεις υδάτων”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ