Με ευθείες «βολές» κατά του Acun Ilicali αναφέρθηκε ο Δήμος Βερύκιος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, σχολιάζοντας το νέο τηλεοπτικό τοπίο που διαμορφώνεται.

«Όταν λέω ότι τα έξι κανάλια θα πρέπει στην καινούρια “έρημο” να λειτουργούν έξυπνα επιχειρηματικά, θα φέρω το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Τούρκου με το Survivor που πέρυσι ήρθε στην Ελλάδα, άρπαξε από την πίτα της ελληνικής τηλεόρασης πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ από την ελληνική διαφήμιση. Ο Τούρκος, όχι ο ΣΚΑΪ! Όχι ο φίλος μου ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Τούρκος! Άρπαξε 10 εκατομμύρια ευρώ από την ελληνική τηλεόραση και τα πήγε στην Τουρκία για να τα επενδύσει», ανέφερε ο δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του Alpha κατά τη διάρκεια του Happy Day και συνέχισε: «έφεραν τον Τούρκο πέρυσι μέσα σε μια νύχτα που τους έπιασε η παραζάλη με τις… μην τις χαρακτηρίσω, του φίλου μου του Νίκου, μέσα σε μια νύχτα με τις άδειες, και ήρθε ο Τούρκος εδώ, άρπαξε 10 εκατομμύρια από την ελληνική τηλεόραση κι έγινε Λούης! Και θέλει φέτος να αρπάξει περισσότερα. Ήρθε ο Τούρκος, ο φίλος του Ερντογάν, μας άρπαξε τα μυαλά -γιατί μας τα έκανε πουρέ- και τα λεφτά!».

Στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό του Alpha, επεσήμανε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. «Τώρα στα κανάλια, τα έξοδα θα είναι περισσότερα γιατί επιβάλλεται να περάσουν σε μια αναβάθμιση της τεχνολογίας τους. Θα έχουν λιγότερα έσοδα γιατί η πίτα έχει αυξομειώσεις. Είναι μονόδρομος δύο πράγματα: η εξεύρεση δυνατοτήτων συνεργασιών και η περαιτέρω μείωση των λειτουργικών εξόδων. Αναπόφευκτα, στη μείωση των λειτουργικών εξόδων μπαίνει και η επαναδιαπραγμάτευση τυχόν ακριβών, μεγάλων συμβολαίων. Πλέον, όσα παίρνεις, όχι μόνο πρέπει να τα φέρνεις, αλλά πρέπει να φέρνεις τουλάχιστον διπλάσια, τριπλάσια. Αυτό απαιτεί δύσκολες αποφάσεις που έρχονται σε ρήξη με τα κατεστημένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο Δήμος Βερύκιος: