Από τον Μαρίνο Βυθούλκα,

Σε ηλικία 18 ετών, η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου πιάνει δουλειά σε ένα μαγαζί με ρούχα στο Περιστέρι, τη γειτονιά της, ενώ ύστερα από λίγους μήνες ξεκινάει να εργάζεται και ως σερβιτόρα. Εκεί γνωρίζει μια γυναίκα που θα ανατρέψει τα δεδομένα. «Μια μέρα εξυπηρέτησα μια κοπέλα, η οποία ήταν makeup artist, και μου πρότεινε να πάω σε ένα πρακτορείο μοντέλων. Όταν ήμουν 8 ετών, είχα κάνει ένα δυο διαφημιστικά, αλλά δεν το είχα καθόλου στο μυαλό μου να το κάνω ως επάγγελμα. Αν και δεν πίστευα πως είχα τις δυνατότητες, σκέφτηκα πως δεν είχα κάτι να χάσω και όντως πήγα στο πρακτορείο που μου πρότεινε και πέρασα από ένα κάστινγκ όπου ζητούσαν μοντέλα για πρωινή εκπομπή». Στο δοκιμαστικό ξεχωρίζει και η πρώτη της τηλεοπτική δουλειά είναι τη σεζόν 2012-2013 στην εκπομπή Πρωινό Μou με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα, την τελευταία χρονιά των παρουσιαστών στο Mega. «Εμφανιζόμουν δύο φορές την εβδομάδα. Η Φαίη ήταν ευγενική και φιλική από την πρώτη στιγμή. Τα παιδιά είχαν χιούμορ και γελούσαμε πολύ. Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ ήταν η εβδομάδα που η εκπομπή έβγαινε από την Κυλλήνη. Είχαμε γίνει όλοι μια παρέα. Ήταν σαν να είχαμε πάει διακοπές» εξομολογείται.

Παράλληλα με το Πρωινό, η Ναυσικά εξακολουθεί να εργάζεται ως σερβιτόρα, ενώ κάνει και promotion σε διάφορα προϊόντα. Την επόμενη τηλεοπτική σεζόν παραμένει στο πρωινό του Mega, με παρουσιαστή τον Πέτρο Κωστόπουλο, ενώ σταματάει το σέρβις και πλέον εργάζεται περισσότερο ως μοντέλο.

«Η αλήθεια είναι πως η τηλεοπτική παρουσία μού άνοιξε πολλές πόρτες, ειδικά την τρίτη χρονιά στο Mega, που ήρθε ο Μάρκος Σεφερλής. Τότε ήρθε και το θέατρο στη ζωή μου, καθώς στο τέλος της σεζόν ο Μάρκος μού πρότεινε να συμμετάσχω στην παράσταση Πενήντα Αποχρώσεις to Greece, μολονότι δεν είχα καμιά ιδέα για το τι εστί υποκριτική».

Ουσιαστικά, η γνωριμία της με τον Σεφερλή έγινε και η αφορμή να ασχοληθεί με το θέατρο. «Η υποκριτική πάντα μου άρεσε και μέσα μου πίστευα πως θα μου παρουσιαστεί η ευκαιρία. Ο Μάρκος είναι τελειομανής στη δουλειά του και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Γι’ αυτό και έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Εκτός από το πρωινό, δουλέψαμε μαζί και στο One Mark Show που έκανε στο Mega. Εκεί κάναμε πλάκες στους καλεσμένους, με μικρά σκετσάκια. Βλέποντάς με εκεί, θεώρησε πως έχω τη δυνατότητα να παίξω ένα μικρό ρόλο. Έτσι, με πήρε στην επιθεώρηση. Ήταν μια φανταστική εμπειρία κι εκεί συνειδητοποίησα την τεράστια δυναμική του Μάρκου, ο οποίος με βοήθησε πολύ σε αυτό το πρώτο μου βήμα» αποκαλύπτει στο People.​

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.