Νέες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη. Βίντεο

Δραματική ανατροπή φέρνει στην υπόθεση δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, ένα πολυσέλιδο σημείωμα του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της, όπως αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, ο 58χρονος από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται, έστειλε σημείωμα στον ανακριτή και μέσα σε 30 σελίδες αποκαλύπτει ότι δεν δολοφόνησε την 32χρονη εφοριακό για να τη ληστέψει, αλλά γιατί άλλοι τον έβαλαν να το κάνει.

Μιλά για δύο άνδρες τους οποίους όμως δεν κατονομάζει γιατί φοβάται για τη ζωή του, ενώ αναφέρει ότι του είπαν να τη σκοτώσει και θα του έδιναν 30.000 ευρώ. Προσθέτει επίσης, ότι την παρακολουθούσε για πολλές μέρες πριν διαπράξει το στυγερό έγκλημα στο νεκροταφείο που σόκαρε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το χρονικό της δολοφονίας της εφοριακού στο Β’ Νεκροταφείο

Ήταν το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου όταν εντοπίστηκε άγρια δολοφονημένη, στο Β Νεκροταφείο της Αθήνας, μια νεαρή γυναίκα. Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση και λίγες ώρες αργότερα, το πρωί της επόμενης ημέρας, ταυτοποιήθηκε ότι το πτώμα ανήκει σε μια 32χρονη εφοριακό.

Ο λόγος για την Δώρα Ζέμπερη, τη νεαρή κοπέλα που άφησε την τελευταία της πνοή λίγα μέτρα μακριά από το μνήμα παιδικού της φίλου, που είχε φύγει από τη ζωή λίγους μήνες πριν και ήταν ο λόγος της παρουσίας της στο νεκροταφείο.

Φτάνοντας στον τόπο του εγκλήματος, οι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν κηλίδες αίματος σε πολύ μεγάλη απόσταση γεγονός που τους έκανε να εκτιμήσουν ότι ο δράστης κυνηγούσε τη γυναίκα, η οποία όμως δεν πρόλαβε να ζητήσει βοήθεια.

Η Δώρα Ζέμπερη βρισκόταν μέσα στο νεκροταφείο όταν δέχτηκε την πρώτη μαχαιριά, ανάμεσα σε δυο μνήματα, που όμως βρίσκονται  σε απόσταση από το σημείο που βρέθηκε νεκρή.

14 μαχαιριές έφερε το θύμα

Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην άγρια δολοφονία, ήταν ένα μαχαίρι με λάμα τουλάχιστον 2 εκατοστών, ενώ το θύμα έφερε μαχαιριές σε πλάτη, στήθος και κοιλιά, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι καταδιώχθηκε άγρια από το δολοφόνο  πριν την αφήσει αιμόφυρτη.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί που ανέλαβαν να ερευνήσουν τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας, εξέταζαν δύο σενάρια, αυτό της ληστείας και αυτό των «προσωπικών λόγων».

Οι πολλές μαχαιριές που δέχθηκε η κοπέλα, δείχνουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, μίσος και ένταση.

Όμως, το γεγονός ότι αφενός δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος ατόμων του οικογενειακού ή φιλικού της περιβάλλοντος σε συνδυασμό με το ότι οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την τσάντα, το κινητό ή κάποιο άλλο από τα προσωπικά αντικείμενα της άτυχης κοπέλας, αν και «χτένισαν» όλη την περιοχή, ενίσχυσε το σενάριο της ληστείας, καθώς εκτίμησαν πως ο δολοφόνος ενδεχομένως να είχε πάρει μαζί του τη τσάντα και το κινητό της.

Έτσι το μεσημέρι της Τρίτης, έφθασαν στα ίχνη του δολοφόνου, τον οποίο και συνέλαβαν.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

enikos

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ