«Μπρα-ντε-φερ» Χρυσοστόμου – Κατρούγκαλου για την έξοδο από την κρίση με «φόντο» το Σκοπιανό!

Ηχηρό ήταν, για μια ακόμη φορά, το μήνυμα του μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσοστόμου, στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανείων στην Καλαμάτα.

Ο ποιμενάρχης του νομού, ύστερα από τις αναφορές του για τους πλειστηριασμούς και το κάλεσμα να προστατευθεί η πρώτη κατοικία, αναφέρθηκε στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής, στην οικονομική κρίση και την επιτακτική ανάγκη εξόδου της χώρας από αυτήν. Μάλιστα, με ιδιαίτερη προσοχή, στον ιερό ναό της Αναλήψεως του Χριστού, παρακολουθούσε το μήνυμα Χρυσοστόμου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος και εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις. «Εύχομαι η μέρα του Φωτός, να γεμίσει τη ζωή όλων μας, με ελπίδα και προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο. Ήδη ανέτειλε το νέο έτος, το 2018 που εύχομαι να είναι ένα έτος που θα αποτελέσει απαρχή, ώστε ο τόπος μας να ξεκινήσει να βγαίνει από αυτήν την κρίση και να μπορέσουμε όλοι, να αντλήσουμε φερέλπιδες προσδοκίες, ότι η ζωή όλων μας θα φτιάξει, θα γίνει καλύτερη, ότι η κοινωνία θα είναι περισσότερο ανθρώπινη και κυρίως, ότι θα φωτίσει όλους εκείνους, οι οποίοι λαμβάνουν τις αποφάσεις, εντός και εκτός της χώρας μας, ώστε ποτέ η πατρίδα μας, να μην αισθανθεί ότι απειλείται η ιστορικότητα και η ελληνικότητά της. Επιπλέον, ότι θα μάθουμε όλοι, να σεβόμεθα την αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου, όπως αυτό  παρουσιάζεται στη ζωή του κάθε συνανθρώπου μας», ανέφερε με νόημα στο μήνυμά του, ο κ. Χρυσόστομος, ο οποίος έχει πολλές φορές σχολιάσει καίρια ζητήματα. Ο Γιώργος Κατρούγκαλο, άκουσε προσεκτικά τον κ.κ. Χρυσόστομο και έσπευσε να απαντήσει.

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

«Γιορτάσαμε τα Φώτα με μια ηλιόλουστη ημέρα, ο καλύτερος οιωνός  για μια καλύτερη χρονιά, αφούτο 2018, θα είναι πράγματι μια καλύτερη χρονιά, καθώς η χώρα μας, θα αφήσει πίσω την επιτροπεία και εφτά χρόνια συσσωρευμένης μιζέριας, λιτότητας και μνημονιακών πολιτικών, που έπρεπε αλλιώς να είχαν χαραχθεί», απάντησε λίγο αργότερα, ο κ. Κατρούγκαλος, αφήνοντας αιχμές κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων και εκφράζοντας παράλληλα τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για το μέλλον. «Το κυριότερο, είναι πως θα πρέπει η βελτίωση των θετικών μεγεθών της οικονομίας, επιτέλους, να καθρεφτίζεται στην καθημερινότητα των απλών ανθρώπων. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί γιατί η χώρα μας έχει γυρίσει πια σελίδα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, που δεν μπορούσε να μη σταθεί και στα του Σκοπιανού, καθώς τα εθνικά ζητήματα, μαζί με τις ευχές, κυριάρχησαν στα μηνύματα όλων των εκπροσώπων φορέων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, όπως του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, της αντιπεριφερειάρχη και του πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Λαμπρόπουλου, αλλά ακόμη και του κυβερνητικού βουλευτή Μεσσηνίας, Πέτρου Κωνσταντινέα.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

«Αυτή, θα είναι μια επίσης καλή χρονιά για τα εθνικά μας θέματα», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος και στάθηκε στο μείζον αυτό ζήτημα, που βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο. «Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που χρονίζοντα θέματα, θέλουμε να τα λύνουμε. Είμαστε εναντίον των πολιτικών της αδράνειας. Πράγματι, τώρα, υπάρχει ένα… παράθυρο ευκαιρίας για το Σκοπιανό και θα επιδιώξουμε να έχουμε μια λύση για τα εθνικά συμφέροντα, που θα την φέρουμε στη Βουλή», δήλωσε καταληκτικά, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Γ. Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ