με καταγγελίες για… άρωμα «ρουσφετιού» οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία!

Ο αποστρατευθείς υποστράτηγος, γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Αδαμάντιος Μητρόπουλος από το Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας

Ως «ρηχες» και κομματικές, χαρακτηρίστηκαν από πολιτικούς και αστυνομικούς κύκλους, οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες όπως καταγγέλθηκε, δημιουργούν  «δύο Αστυνομίες» προσεταιρισμένες στα… άρματα ανώτατων αξιωματικών της αστυνομικής ηγεσίας, με ό,τι δυσάρεστες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την εύρυθμη λειτουργία ενός τόσο νευραλγικού κρατικού μηχανισμού.

Το  Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), συνεδρίασε διά της…  περιφοράς υπογραφών και ύστερα από πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, παράτεινε τη θητεία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας  Κωνσταντίνου Τσουβάλα, για ένα ακόμη έτος. Στην κατεύθυνση της «ατολμίας» της Κουμουνδούρου, που απ’ ότι φαίνεται ήταν καταλυτική παρέμειναν στάσιμα πολλά στελέχη, προκειμένου μερικές αποστρατείες, να μη συμπαρασύρουν… κάποιες ακόμη.

Στη θέση τους, παρέμειναν ο Υπαρχηγός Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, και ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Χρήστος Δραγατάκης, ο οποίος φέρεται, χωρίς να είναι σίγουρο, να «μετακομίζει» στη θέση του Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος. Την θέση του Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, αν γίνει αυτή η αλλαγή, καταλαμβάνει ο Ανδρέας Αποστολόπουλος, μέχρι πρότινος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ο οποίος προήχθη σε αντιστράτηγο, παρασύροντας στην αποστρατεία, τον μέχρι πρότινος Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο, κάτι που γίνεται για 2η φορά στα αστυνομικά χρονικά από τη θέση του «Γαδάρχη», και τον προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής Γιώργο Κωτσάκη.

Στη συνέχεια, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Αριστείδη Ανδρικόπουλου και Μιχαήλ Καραμαλάκη, συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων και έκρινε τους 22 Υποστρατήγους της Ελληνικής Αστυνομίας (20 Γενικών Καθηκόντων, 1 Ειδικών Καθηκόντων-Υγειονομικό και 1 Ειδικών Καθηκόντων Εγκληματολογικών Εργαστηρίων).

ΚΡΙΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΩΝ

Μετά την προαγωγή του Ανδρέα Αποστολόπουλου σε αντιστράτηγο, έκριναν διατηρητέους τους:

Χρήστο Παπαζαφείρη, Εμμανουήλ Πλουμή, Ανδρέα Δασκαλάκη, Κωνσταντίνο Σκούμα, Κωνσταντίνο Λαγουδάκη, Ανδρέα Βασιλόπουλο, Νικόλαο Μενεξίδη, Φώτιο Δομζαρίδη, Νικόλαο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Κορδολαίμη, Ηλία Μαλεβίτη (Υγειονομικό), Πηνελόπη Μηνιάτη (Εγκληματολογικών Εργαστηρίων).

Έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, τους κατωτέρω εννέα  Υποστρατήγους Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας:

Γεώργιο Κωτσάκη, Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο, Δημήτριο Κοτσιάφτη, Σωτήριο Πανούση, Βλάσιο Βαλατσό, Γεώργιο Τσιρογιάννη, Αδαμάντιο Μητρόπουλο, Δημήτριο Τριγώνη, Νικόλαο Γεωργακόπουλο.

ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

Μετά την κρίση των Υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή του Υπαρχηγού του Σώματος, Αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη. Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Αστυνομικών Διευθυντών.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑΤΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ

Στο πλαίσιο των κρίσεων, που είχαν και… μεσσηνιακό χρώμα, αποστρατεύθηκε ο Τριφύλλιος γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Αδαμάντιος Μητρόπουλος, ο οποίος με ανακοίνωσή του, στάθηκε στα 34 συνεχή χρόνια, υπηρεσίας του. «Γεμάτος ζωντανές αναμνήσεις αλλά και υπέροχες εμπειρίες, αποχωρώ σήμερα πλήρης από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά την αποστρατεία μου, νιώθω πρώτα από όλα, την ειλικρινή ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους με τους οποίους υπηρέτησα μαζί όλο αυτό το διάστημα. Το έργο που επιτελέστηκε σαφώς δεν αποτελεί προσωπική μου ενέργεια αλλά είναι αποτέλεσμα της εποικοδομητικής και συλλογικής προσπάθειάς τους και δεν θα είχε επιτευχτεί χωρίς την ουσιαστική στήριξη τους. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην Πολιτεία που μου εμπιστεύτηκε, όλα αυτά τα χρόνια, σημαντικές θέσεις σε αρκετές Αστυνομικές Υπηρεσίες με τελευταίους σταθμούς τις διοικήσεις, των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις Αρχές, τους Φορείς, τον Ιερό Κλήρο και κυρίως τους πολίτες των περιοχών που υπηρέτησα, για την άψογη συνεργασία αλλά και τα Μ.Μ.Ε. για τη σημαντική συμβολή τους στην ανάδειξη του αστυνομικού έργου. Πιστεύω ακράδαντα ότι για την πάταξη της εγκληματικότητας, της διαφθοράς και της θεμελίωσης της έννομης τάξης στην κοινωνία είναι απαραίτητη η εμπέδωση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της Αστυνομίας.

Για το σκοπό αυτό, παραμένω ενεργός πολίτης και ταυτόχρονα αρωγός στο δύσκολο έργο που καθημερινά επιτελεί ο Έλληνας Αστυνομικός ως εγγυητής της ζωής, της περιουσίας και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του πολίτη σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη Χώρα και τη κοινωνία μας όπου τα πάντα μέσα σε ένα περιβάλλον ρευστότητας αλλάζουν με πρωτόγνωρη ταχύτητα. Τέλος, θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για την κατανόηση που επέδειξε και την αμέριστη συμπαράσταση που μου παρείχε σε όλη μου την σταδιοδρομία καθώς και όσους στάθηκαν δίπλα μου στις δύσκολες περιστάσεις της επαγγελματικής μου πορείας. Εύχομαι σε όλους υγεία και κάθε καλό σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο», καταλήγει στην ανακοίνωσή του, ο κ. Μητρόπουλος.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ