Μετά την έφοδο στο γραφείο της Αχτσιόγλου, το ΠΑΜΕ απέκλεισε το Μέγαρο Μαξίμου

Συγκέντρωση έξω από το Μαξίμου πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ.

Οι διαδηλωτές βρίσκονται έξω από τα κάγκελα του πρωθυπουργικού μεγάρου και διαμαρτύρονται για τα επίμαχα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στις απεργίες, τις μειώσεις και τους πλειστηριασμούς.

Καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο με αφορμή τις αλλαγές στο δικαίωμα στην απεργία και την επέκταση των πλειστηριασμών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Αυτή τη στιγμή εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν δυναμική παρέμβαση στo Mέγαρο Μαξίμου καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα το άθλιο πολυνομοσχέδιο που τσακίζει το δικαίωμα στην απεργία και φέρνει επέκταση των πλειστηριασμών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιεί με σθένος ότι εκκρεμότητες είχαν αφήσει. Προχωράει κατά γράμμα όλες τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων. Χέρι-χέρι με τη Νέα Δημοκρατία συμβαδίζουν και ψηφίζουν μέτρα απέναντι στη ζωή και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού, χτυπώντας παράλληλα την καρδιά των εργατικών-λαϊκών αγώνων, το δικαίωμα στην απεργία.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε καθημερινή, μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την ΑΠΕΡΓΙΑ των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή 12 Γενάρη (12μμ Ομόνοια), ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τη Δευτέρα 15 Γενάρη μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μμ στην Ομόνοια.

Καρέ-καρέ η επεισοδιακή έφοδος του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας

Χθες, έφοδο στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ, μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν κατά του πολυνομοσχεδίου το οποίο, όπως υποστηρίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, πλήττει άμεσα το δικαίωμα της απεργίας.

Μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας ακολούθησε πορεία προς το υπ. Εργασίας, όπου, όπως υποστηρίζουν τα μέλη του ΠΑΜΕ, ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, κάτι το οποίο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να εισβάλλουν στο κτίριο σπάζοντας τη τζαμαρία για να μπουν μέσα, όπου κρέμασαν ένα μεγάλο πανό ενάντια στα μέτρα, ενώ στην ταμπέλα με την ονομασία του υπ. Εργασίας έγραψαν «Υπουργείο ΔΝΤ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εργοδοσίας”.

Οι διαδηλωτές ανέβηκαν μέχρι το γραφείο της υπουργού Εργασίας στον 8ο όροφο, έσπασαν την πόρτα προκειμένου να μπουν μέσα, ενώ αναποδογύρισαν και τραπέζια.

Δείτε το video από το δελτίο του ANT1 για την εισβολή των μελών του ΠΑΜΕ στο γραφείο της κας Αχτσιόγλου και τους έντονους διαλόγους που ακολούθησαν.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ