O Hugh Jackman λίγο πριν την τελετή των Χρυσών Σφαιρών στην οποία είναι υποψήφιος για την ερμηνεία του στο The Greatest Showman μίλησε στο People για όλα.

Πάμε 50 χρόνια πίσω, όταν η οικογένειά σου μετανάστευσε από τη Μεγάλη Βρετανία στην Αυστραλία, με ένα πρόγραμμα που ονομαζόταν Ten Pound Pom. Τι ήταν αυτό;

«Pom» είναι η λέξη που χρησιμοποιούμε στη σλανγκ για τους Άγγλους που ζουν στην Αυστραλία. Τότε πληρώνοντας 10 λίρες, πήγαινες με ένα κρουαζιερόπλοιο στην Αυστραλία μαζί με την οικογένειά σου και έπαιρνες και την υπηκοότητα. Ο πατέρας μου ήταν λογιστής στην εταιρεία Price Waterhouse και βρήκε κατευθείαν δουλειά. Τότε εκεί ήταν η χώρα των ευκαιριών. Οι γονείς μου είχαν ήδη 3 παιδιά, η μαμά μου ήταν έγκυος στο τέταρτο και εγώ ήμουν το πέμπτο που ήρθε.

Οι γονείς σου επίσης έγιναν πολύ θρησκευόμενοι…

Και οι δύο εντάχθηκαν στην Ευαγγελική Εκκλησία μέσα από τις εκστρατείες του Bill Graham. Η εκκλησία έγινε η κοινωνική μου ζωή. Κυριακάτικα σχολεία, κατασκηνώσεις. Στα 10 μου, ο πατέρας μου με έστειλε σε σχολείο αρρένων. Μια μέρα πριν φύγω από το δημοτικό που πήγαινα, σκεφτόμουν «πρέπει να φιλήσω κάποια». Θυμάμαι το ζήτησα στη συμμαθήτριά μου Sarah Dowsett. Της είπα πως την αγαπάω. Και μου απάντησε «Ω, εντάξει, λοιπόν». Ήταν τόσο εύκολο εκείνες τις εποχές. Συγγνώμη, Sarah, που το ανέφερα αυτό!

Όταν ήσουν 8 ετών, η μητέρα σου επέστρεψε στην Αγγλία, οι γονείς σου πήραν διαζύγιο.

Ήταν τραυματική εμπειρία. Σκεφτόμουν πως ήταν πιθανό να επέστρεφε. Αλλά αυτό δεν γινόταν. Ουσιαστικά με μεγάλωσε ο πατέρας μου από τα 8 χρόνια μου. Τη μαμά μου την έβλεπα μία φορά το χρόνο.

Τι θυμάσαι από τον πατέρα σου;

Τώρα που το σκέφτομαι, μου φαίνεται απίστευτο. Είχε να μεγαλώσει πέντε παιδιά, μια full time δουλειά. Δεν έλειψε ούτε μία μέρα από τη δουλειά του και δεν τον θυμάμαι να έχει χάσει σημαντικά πράγματα από όσα γίνονταν στα σχολεία μας. Ξέρω πως ήταν πολύ δύσκολο για εκείνον. Ήταν πληγωμένος, του είχε ραγίσει η καρδιά. Και δούλευε μέχρι τις 18.00 και μετά ερχόταν στο σπίτι και μαγείρευε για εμάς κάθε βράδυ. Ετοίμαζε πάντα το πρωινό μας. Ήταν αυστηρός. Όλοι είχαμε συγκεκριμένες δουλειές που έπρεπε να κάνουμε στο σπίτι. Αλλά η γυναίκα μου είναι χαρούμενη για αυτό – όταν τη γνώρισα ήμουν άριστα εκπαιδευμένος!​
Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο μαζί με το Πρώτο Θέμα.