Από τον Κώστα Λεφάκη 

Η πρώτη έκλειψη της χρονιάς είναι σεληνιακή και γίνεται στις 31 του μήνα στο Λέοντα. Επηρεάζει τη διάθεση όλων, αλλάζει προτεραιότητες και μεταβάλλει ισορροπίες ή σκοπιμότητες που έχουν αντικείμενο ανθρώπινες συναναστροφές με σκοπό το κέρδος!

Κριός

Η έκλειψη της Σελήνης στον Υδροχόο επιβάλλει ψυχική και συναισθηματική αναστάτωση και σχετικό περιορισμό στην επικράτειά σας. Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται με την ταχύτητα που θα θέλατε και κάποιες λεπτομέρειες σας κουράζουν και σας ταλαιπωρούν. Δείτε δικούς σας ανθρώπους, ασχοληθείτε με την οικογένεια και τα μικρότερα μέλη της και ανανεωθείτε από κάτι που μπορεί να σας ανακουφίσει.

ΤΙΡ: Αφιερώστε χρόνο στις προσωπικές σχέσεις.

Ταύρος

Δεν έχετε το χρόνο που χρειάζεστε για να οργανώσετε καλύτερα τις επόμενες κινήσεις σας στις επαγγελματικές σας δραστηριότητες. Οι καταστάσεις φαίνεται να σας προβληματίζουν περισσότερο, και κυρίως αν είχατε σκοπό να λύσετε θέματα με το σύντροφό σας, να τακτοποιήσετε τα πράγματά σας και να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε με κάποιο άτομο που σκέφτεστε πολύ έντονα τελευταία.

ΤΙΡ: Μην επωμίζεστε ευθύνες τρίτων.

Δίδυμοι

Πολλά μικρά και άσχετα μεταξύ τους θέματα θα σας απασχολήσουν την εβδομάδα της έκλειψης, γι’ αυτό φροντίστε να τα αξιολογήσετε και να τα διευθετήσετε. Αισθηματικά μην προσποιείστε τους αδιάφορους και μη διαιωνίζετε μια παρεξήγηση που ήδη σας έχει κοστίσει ακριβά. Από τις 31 και μετά η διάθεσή σας μεταβάλλεται πιο εύκολα, αλλά να είστε προετοιμασμένοι για συζητήσεις που μπορεί να σας αποπροσανατολίσουν.

ΤΙΡ: Εμπιστευτείτε την περιβόητη διπλωματία σας, αλλά φερθείτε με ειλικρίνεια απέναντι σε εκείνους που σας ενδιαφέρουν.

Καρκίνος

Πιο δύσκολα τα πράγματα για εσάς τώρα, ιδιαίτερα στην προσωπική και αισθηματική σας ζωή. Προσέξτε να μην ξεπεράσετε τα όρια της ασφάλειάς σας και να μην παραβλέψετε παράγοντες που μπορεί να σας αναστατώσουν και να σας δημιουργήσουν διλήμματα. Οικονομικά είστε περισσότερο εκτιθέμενοι, κι ας μην μπορείτε να δικαιολογήσετε το γιατί.

ΤΙΡ: Ζητήστε τη βοήθεια της οικογένειας και των φίλων σας.

Λέων

Ανατροπές προβλέπονται για εσάς, λόγω της έκλειψης της Σελήνης στο ζώδιό σας. Από εδώ και στο εξής θα ήταν καλό να είστε προετοιμασμένοι για τη ματαίωση κάποιων σχεδίων σας. Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι εξελίξεις προβλέπονται καλύτερες σε βάθος χρόνου, γι’ αυτό μην είστε κολλημένοι στα «θέλω» σας, που τώρα γυρίζουν γύρω γύρω σαν τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια στο λούνα παρκ.

ΤΙΡ: Επικεντρωθείτε στα ουσιώδη και δεχτείτε στωικά τις απώλειες στα επουσιώδη.

Παρθένος

Μην επιμένετε σε ό,τι δεν μπορεί να αλλάξει και μην τροφοδοτείτε με άρνηση τις ευαισθησίες των άλλων γύρω σας. Το δικό σας ανικανοποίητο δημιουργεί ένταση στο χώρο της οικογένειας και στο στενό κοινωνικό σας περιβάλλον, ενώ τις περισσότερες φορές δίνετε και αφορμές για παρεξηγήσεις.

ΤΙΡ: Δείξτε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην τύχη σας και προσπαθήστε να χαλαρώσετε από τους ενδόμυχους φόβους σας.

Ζυγός

Τα πάντα ρει και όλα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς την έγκρισή σας. Οι νεαρότεροι σε ηλικία δείχνετε τάσεις για περιπέτεια και ανεξαρτησία από την οικογένεια ή μια ακατάλληλη εργασία, φροντίστε όμως να κάνετε την κίνησή σας από την επόμενη άνοιξη, τότε που θα είναι πιο ώριμες οι συνθήκες.

ΤΙΡ: Αφήστε τα παράπονα και ασχοληθείτε με τις πραγματικές σας ανάγκες.

Σκορπιός

Οι άνθρωποι γύρω σας επηρεάζουν έντονα τη διάθεση και τον ψυχισμό σας. Απομονώστε τις αιτίες που σας ταλαιπωρούν στις κάθε είδους σχέσεις σας, υποστηρίξτε καλύτερα τις ανάγκες σας και παραιτηθείτε από ανεκπλήρωτες επιθυμίες που δημιουργούν αδιέξοδα. Η βελτίωση των αισθηματικών σας θα καθυστερήσει, καθώς αρχίζει μια περίοδος εκλείψεων και αναστατώσεων.

ΤΙΡ: Συνεχίστε τις προσπάθειες και μην σας παραπλανούν οι εκλείψεις.

Τοξότης

Σας απασχολούν θέματα που είναι εκ διαμέτρου αντίθετα και προβληματίζεστε με την περίεργη διαδρομή των σκέψεών σας. Προσπαθήστε να μη μείνετε μόνοι καθ’ όλη τη διάρκεια των εκλείψεων, έστω και αν κάτι τέτοιο το είχατε φανταστεί σαν λύτρωση από τις υποχρεώσεις σας. Οι άλλοι θα φροντίσουν να είναι πάντα στο οπτικό σας πεδίο και να σας ζητούν συμπαράσταση.

ΤΙΡ: Αγαπάτε όσους συμπεριφέρονται απλά και δεν ζητούν ανταλλάγματα.

Αιγόκερως

Μια κοινωνική υποχρέωση αποδεικνύεται περισσότερο επιβεβλημένη από όσο είχατε προβλέψει. Αφεθείτε εκτός προγράμματος για την εβδομάδα που η Σελήνη θα χάσει για λίγο τη λάμψη της και θα διαπιστώσετε ότι οι ασφαλιστικές σας δικλίδες λειτουργούν στην εντέλεια. Μην επιμένετε να καθορίζετε εσείς τις ζωές των αγαπημένων σας και μην εξαντλείστε σε υπερβολική εργασία και κόπο!

ΤΙΡ: Διατηρήστε το εισόδημά σας χωρίς να κάνετε μεγάλες παραχωρήσεις στην εργασία.

Υδροχόος

Φανείτε πρακτικοί στις επιδιώξεις σας και δημιουργικοί στην επικοινωνία σας. Η έκλειψη της Σελήνης στο Λέοντα σας επηρεάζει άμεσα και έμμεσα. Τα πρακτικά αλλά και τα αισθηματικά σας θέματα υφίστανται πιέσεις τις οποίες πρέπει να αντέξετε. Αντλήστε υπομονή και καρτερία και μην αντιδράτε παρορμητικά σε ό,τι φαίνεται να θίγει την τάξη πραγμάτων που έχετε καθιερώσει στη ζωή σας!

ΤΙΡ: Βρείτε τον τρόπο να υποστηρίξετε καλύτερα τα ταλέντα σας.

Ιχθύες

Η εβδομάδα της σεληνιακής έκλειψης στο Λέοντα δείχνει νευρική και εστιάζει στο παιχνίδι της ελπίδας. Ό,τι δεν λειτουργεί δεν καταργείται, απλά μετατίθεται για το μέλλον. Μια μεγάλη απόφαση που σήμερα τη θεωρείτε σημαντική ίσως αύριο να φαντάζει πολύ ριψοκίνδυνη. Αρκεστείτε σε ό,τι σας ξεκουράζει για την ώρα, κρατηθείτε μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και μη φανερώνετε τις επαγγελματικές σας προθέσεις στον οποιονδήποτε.

ΤΙΡ: Αποφύγετε συζητήσεις που οδηγούν σε αδιέξοδο.