Από τον Κώστα Λεφάκη 

Η Νέα Σελήνη στις 17 στον Αιγόκερω δίνει έμφαση στα πρακτικά θέματα και υποδεικνύει λύσεις που βασίζονται στο ρεαλισμό, ενώ δεν θα λείψουν παραπλανήσεις και ειδικού βάρους γεγονότα.

Κριός

Προσέχετε τις συζητήσεις, τις στιγμές που οδηγείτε και τις στιγμές που διαφωνείτε! Αποφύγετε νομικές υποθέσεις, εμπορικούς διακανονισμούς. Διαχειριστείτε έξυπνα υποθέσεις με το νόμο, αποφεύγοντας να προκαλέσετε τους συνομιλητές σας. Η εργασία και η υγεία σας θα σας απασχολήσουν ή θα γίνουν αιτία ενός έκτακτου προβλήματος.

ΤΙΡ: Δώστε περιθώρια στις αλλαγές που συντελούνται γύρω σας ώστε να αποδείξουν τη σκοπιμότητά τους.

Ταύρος

Η ψυχολογική σας κατάσταση παρουσιάζεται ταραγμένη. Το πρόβλημα ενός δικού σας ανθρώπου φαντάζει, προς το παρόν, άλυτο. Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω δοκιμάζει την ανοχή σας σε κακές συμπεριφορές τρίτων που δεν μπορείτε να τους αποφύγετε. Ο Άρης στον Τοξότη ενεργοποιεί ξεχασμένες υποθέσεις από το παρελθόν, που δεν είναι ευχάριστες.

ΤΙΡ: Ενισχύστε τις δικλίδες ασφαλείας σας.

Δίδυμοι

Προβλέπονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις σε προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις αλλά με αρκετή δόση ταλαιπωρίας και νευρικότητας. Οι ανάγκες του στενού περιβάλλοντος παραμένουν έντονες. Σας επιτρέπονται όμως μικρά διαστήματα απόδρασης για σύντομη ψυχαγωγία και ξεκούραση. Μην αφήνετε ανεκμετάλλευτες τις επαγγελματικές σας δυνατότητες και μην αναβάλλετε τις δραστηριότητές σας.

ΤΙΡ: Αποφύγετε τις οικονομικές ακροβασίες.

Καρκίνος

Θα ταλαιπωρηθείτε αρκετά στη δουλειά ή στο χώρο των σπουδών σας. Οι πληροφορίες που θα σας δοθούν δεν θα είναι οι σωστές, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί. Μην ανακοινώνετε μυστικά σας σε ανθρώπους που δεν είναι της εμπιστοσύνης σας. Μη δημιουργείτε αντιθέσεις με τη οικογένειά σας και μην είστε απρόσεκτοι όταν κανονίζετε δουλειές.

ΤΙΡ: Μην παίρνετε αποφάσεις για λογαριασμό τρίτων.

Λέων

Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω και η Αφροδίτη που περνά στους Ιχθύς δημιουργούν καταστάσεις έντασης, που οδηγούν σε ψυχολογική ταλαιπωρία και συναισθηματικά λάθη. Η δυσκολία του διαστήματος παραμένει αισθητή σε πρακτικά θέματα. Η εβδομάδα όμως σας επιτρέπει να κάνετε κάποιες κινήσεις, οι οποίες εξυπηρετούν τους σκοπούς σας.

ΤΙΡ: Διατηρήστε το μέτρο στη συμπεριφορά σας και μην προκαλείτε τους άλλους χωρίς λόγο.

Παρθένος

Καλύτερη εβδομάδα σε όλους τους τομείς. Ιδιαίτερη έμφαση χρειάζεται το στενό περιβάλλον και ο οικογενειακός χώρος. Οι άλλοι είναι σε διάθεση να σας καταλάβουν. Μην υποτιμάτε όμως κάποια σημάδια που σας προειδοποιούν για δυσκολίες και μη βιάζεστε αν βλέπετε ότι κάποιες κινήσεις τακτικής δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα στην εργασία.

ΤΙΡ: Αξιολογήστε τις ανάγκες σας, αλλά επιτρέψτε στο συναίσθημα να πάρει θέση στη ζωή σας.

 Ζυγός

Συγκριτικά με άλλους έχετε μια περισσότερο ομαλή ροή των καταστάσεων αυτή την εβδομάδα. Πολλά θα κριθούν από τη συμπεριφορά σας και το πόσο έξυπνα θα διαχειριστείτε ανθρώπους και καταστάσεις. Εκκρεμότητες, καθυστερήσεις και μια δόση συνωμοσίας απέναντί σας δεν θα λείψουν. Φροντίστε να μείνετε μακριά από εστίες έντασης και διατηρήστε τα προνόμια που διαθέτετε στις καρδιές των άλλων.

ΤΙΡ: Γίνετε περισσότερο ουσιαστικοί και λιγότερο θεωρητικοί στις επιδιώξεις σας.

Σκορπιός

Φροντίστε να προλάβετε τις εξελίξεις σε τομείς πρώτης προτεραιότητας και να είστε προετοιμασμένοι για ενέργειες που μπορεί να αντιτίθενται στα οικονομικά σας συμφέροντα. Προσαρμοστείτε στις απαιτήσεις της εργασίας, του κοινωνικού σας περιβάλλοντος και της αισθηματικής σας ζωής. Αλλάξτε απόψεις όπου χρειάζεται για να διατηρήσετε τα προνόμια που με κόπο αποκτήσατε τον τελευταίο καιρό.

ΤΙΡ: Εκμεταλλευτείτε την εύνοια για τα μακρόχρονα σχέδιά σας.

Τοξότης

Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω δημιουργεί εντάσεις και κινδύνους στα οικονομικά και προσωπικά σας σχέδια. Ο Άρης βραχυκυκλώνει κάποια στιγμή το κλίμα σε προσωπικά ζητήματα. Μόνος σας σύμμαχος παραμένει ο Ουρανός από τον Κριό, που έχει γυρίσει ορθόδρομος και τη στιγμή μιας ανάγκης σας, συναισθηματικής, ή πρακτικής, λειτουργεί σαν ο από μηχανής θεός.

ΤΙΡ: Γίνετε σαφείς στην επικοινωνία σας με τους άλλους.

Αιγόκερως

Η εβδομάδα είναι ρευστή και μεταβατική. Μην πάρετε τίποτα στα σοβαρά τώρα και αποφύγετε να λειτουργήσετε εγωιστικά και ανελαστικά. Κάποιος ανθρώπινος παράγοντας θα σας εκνευρίσει. Κάντε ότι δεν καταλαβαίνετε και δώστε τόπο στην οργή. Αποφύγετε άσκοπη κατανάλωση, μετακινήσεις που δεν θα αποδώσουν και λόγια που δεν θα εισακουστούν.

ΤΙΡ: Φερθείτε διπλωματικά και κατευναστικά.

Υδροχόος

Κατά έναν περίεργο τρόπο εξακολουθείτε να μην αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα κάποιων καταστάσεων που εξελίσσονται στο προσωπικό και κοινωνικό σας περιβάλλον. Οι επερχόμενες εκλείψεις θα σας δημιουργήσουν κάποια αδιέξοδα σε αυτούς τους τομείς, γι’ αυτό εφοδιαστείτε κατάλληλα για τις ανάγκες σας.

ΤΙΡ: Μην εστιάζετε το ενδιαφέρον σας σε θέματα που στερούνται ουσίας.

Ιχθύες

Ιδιαίτερη προσοχή δείξτε στην εργασία, στις δημόσιες εμφανίσεις και στην εν γένει δραστηριότητά σας. Το σπίτι παραμένει το καταφύγιο της ασφάλειας και της ηρεμίας, αλλά τα γεγονότα θα σας αναγκάσουν να είστε πολλές ώρες μακριά από αυτό. Μην πιέζετε το χρόνο και τους ανθρώπους και μην αγνοείτε ότι κυριαρχεί η καθυστέρηση και η επιβράδυνση παντού.

ΤΙΡ: Μην αγνοείτε τις ερωτικές προκλήσεις