Επιδρομή Ρουβίκωνα στο ΥΠΟΙΚ: Πως έφτασαν στα γραφεία Τσακαλώτου και Παπαδημητρίου

Περίπου τριάντα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης το μεσημέρι, πετώντας τρικάκια με συνθήματα.

Τα στελέχη της ομάδας, μπήκαν αρχικά στο γραφείο των δημοσιογράφων, στον 6ο όροφο του κτηρίου στην οδό Νίκης.

Οι νεαροί, όχι μόνο κατάφεραν να εισβάλουν σε έναν από τους πλέον φυλασσόμενους χώρους, αλλά έφτασαν μέχρι και τον 6ο όροφο του υπουργείου, όπου βρίσκεται το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Στη συνέχεια ανέβηκαν και στον 7ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν στο κτήριο από την κεντρική είσοδο και ανέβηκαν τους ορόφους από τις σκάλες.

Εμειναν στον χώρο για λίγη ώρα και πέταξαν τρικάκια  Στη συνέχεια αποχώρησαν, όπως ακριβώς πήγαν,

Στο κείμενο που ανέβασαν στο Indymedia για την «εισβολή» στο ΥΠ.ΟΙΚ. αναφέρουν: «Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας και η αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας πραγματοποίησαν εισβολή στο Υπουργείο Οικονομικών ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και στα δυσβάσταχτα μέτρα εναντίον των κατώτερων στρωμάτων».

Στο ίδιο κείμενο απειλούν ανοιχτά συμβολαιογράφους: «Κάθε συμβολαιογράφος που εντάσσεται στη λίστα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αυτομάτως εντάσσεται και στη δική μας λίστα. Όπου και αν βρίσκεται, όποιος και αν είναι. Θα τον ξετρυπώσουμε και θα’ναι ντάλα μεσημέρι».

Τα μέλη της οργάνωσης ανέβηκαν από το ισόγειο μέχρι τον 7ο όροφο του κτηρίου του υπ. Οικονομικών με τα πόδια και χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Στα φειγ βολάν που πέταξαν αναγράφονταν τα εξής: «Από την πρώτη κατοικία ως την απεργία, δεν έχει τέλος του ΣΥΡΙΖΑ η αλητεία» – «Φοροληστρικό υπουργείο, του Τσακαλώτου το σφαγείο» – «Οργάνωση και αγώνας για να φέρουμε τα…πάνω – κάτω».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ